اثرنگار ۵: ریشههای بین ادیانی روزه روزه، آیینی مشترک در میان ادیان جهان، نهتنها ابزاری برای تزکیهٔ فردی، بلکه پلی برای همدلی و وحدت میان پیروان ادیان…
شایگان، سالک مدرن و سلوک در کنارهها سروش دباغ در یادداشتی با عنوان «شایگان، سالک مدرن و سلوک در کنارهها»، به بررسی کتاب «سلوک در کنارهها: همراه با…
عبدالله احمد النعیم به روایت خودش عبدالله احمد النعیم، استاد برجسته حقوق بینالملل و پژوهشگر حقوق بشر، در این یادداشت خودزندگینامهای، مسیر علمی و…
«قرآن» چگونه به حاشیه رانده شد؟ بررسی نقش احادیث نامطمئن در انزوای قرآن محمدتقی سهرابیفر، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، در یادداشتی به چگونگی انزوای قرآن در نظام معرفتی…
آلن بدیو و لزوم مواجهه عقلانی با ترامپ محسن سلگی در یادداشتی با عنوان «لزوم مواجهه عقلانی با ترامپ»، به تحلیل دیدگاههای آلن بدیو، فیلسوف فرانسوی، درباره…
تئوکست/ آیا نسل جدید از دین فاصله گرفتهاند؟ آیا اعتقادات دینی بین نوجوانان و جوانان جایگاه متزلزلی دارد؟ دینداری نسل جدید چه تفاوتی با دینداری پدران و…
اثرنگار ۴: آیا راه به ایمان از بیایمانی میگذرد؟ ایمان و بیایمانی همیشه در تضاد با هم نیستند، بلکه گاهی بیایمانی میتواند مقدمهای برای رسیدن به ایمانی عمیقتر و…
اثر دعای پاک علی رضا معینی در این یادداشت با زبانی عرفانی و ادبی، مفاهیم بلند معنوی و روانشناختی را به تصویر میکشد. در این…
زمزمههای مخملین؛ روایتی از نیایش و سلوک اگزیستانسیل در دنیای مدرن سروش دباغ در «زمزمههای مخملین» به سراغ نیایش میرود، نه به عنوان یک آیین مذهبی صرف، بلکه به مثابه ابزاری برای…
اقبال لاهوری و متفکران غربی؛ دیالوگی انتقادی میان شرق و غرب کتاب «اقبال و تأثیر متفکران غربی بر او» تألیف تارا چارن رستوگی و ترجمه محمد مسعود نوروزی اثری پژوهشی در حوزه اندیشه…
آیتالله جوادیآملی و جریانهای فکری مؤثر در نگرش کلامی-سیاسی(با تأکید بر تفسیر قرآن به قرآن) علی آقاجانی(عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه): اگر جریانهای دانشی-ارزشی را به موافق و…
تعارض قواعد اخلاق قرآنی با اخلاق جهانی؛ چالشهای نظاممندی اخلاق در قرآن از نگاه مصطفی ملکیان مصطفی ملکیان در یکصد و هشتمین جلسه انجمن مباحثات قرآنی، به بررسی نظاممندی اخلاق قرآنی پرداخت و با طرح دیدگاههای…
آیا حکم عقل ملازم با حکم شرع است؟ (نگاهی اجمالی به آرای فقیهان درباره قاعده تلازم در چهار قرنِ… محمدتقی سهرابیفر (استاد درس خارج و سطوح عالی حوزه علمیه قم) : در طول تاریخ فقه، عقل به عنوان وسیلهای برای فهمِ…
تئوکست/ دعا چگونه اثر میکند؟ چگونه دعاها و خواستههای ما بر جهان تأثیر میگذارند؟ دعا در سازوکار هستی چگونه عمل میکند؟ از کجا بدانیم که دعای ما…
موسی کلیم کدام خدا؛ کدام قرائت؟ مروری الهیاتی و سینمایی بر آخرین ساختهٔ ابراهیم حاتمیکیا علی سلطانی (دانشجوی دکتریِ الهیات تطبیقی دانشگاه بُن): موسی کلیمالله آخرین ساختهٔ ابراهیم حاتمیکیا پس از سالها…