حسن حنفی؛ متفکری از تبار مارکسیسم و پدیدارشناسی هادی بیگی، استاد دانشگاه تهران: حسن حنفی از دو خاستگاه فکری بهره برداری میکند؛ یکی خاستگاه چپ مارکسیستی و خاستگاه…
مرگ حسن حنفی فیلسوف بزرگ مصری| مجید مرادی در روز پنجشنبه 29 مهر 1400 دکتر حسن حنفی(1935-2021) چشم بر جهان فروبست. در جریان سفری که در سال 1378 به مصر داشتم…
چپ اسلامی؛ تکوین، تطور و موانع سازمانیافتگی چپ اسلامی در وسط نقشه مکاتب فکری قرار می گیرد و از همه آنها بهره می برد. از جهت بازگشت به متن دینی(قرآن و سنت) با…
نگاهی به کتاب «الیمین و الیسار فی الفکر الدینی»؛ بررسی راست و چپ اسلامی از دیدگاه حسن حنفی حسن حنفی: اساسا چپ و راست در اندیشه دینی، دو وضعیت اجتماعی حاکی از دو طبقه اجتماعی هستند که هر یک با تمسّک به…
حسن حنفی و «نوسازی سنت اسلامی» آنچه نگارنده را وا داشت تا در این زمینه دست به قلم ببرد، کمبود آگاهی داخلی نسبت به تولیدات و تلاش های علمی پیشگامان…
سیاستاندیشی حسن حنفی حسن حنفی از جمله روشنفکران مصری است که به احیاء تمدن اسلامی میاندیشد. وی ایدههایی را برای برونرفت از احوال امروز…
نقدی بر نظام الهیاتی حسن حنفی حسن حنفی (1935-) از روشنفکران معاصر مصری است. او سه دهه است که با انتشار کتب متعدد، میکوشد تا فهمی امروزین از…
کتابی در تبیین و نقد آراء حسن حنفی پرسشی که همیشه ذهن نواندیشان مسلمان را به خود مشغول داشته، پرسش از علل عقبماندگی جهان اسلام است. علاوه بر ایران،…
راه میانه حسن حنفی حسن حنفی (1935-) ازجمله نواندیشان معاصر عرب محسوب میشود. وی متفکری مصری است و صاحب کرسی فلسفه در دانشگاه قاهره…
نقدی بر تاریخینگری حسن حنفی در میراث اسلامی نصرالله آقاجانی عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) در جلد پنجم مجموعه مقالات نخستین کنگره بین المللی علوم انسانی…