نامه شجاعانه و خیرخواهانه امام سجاد (ع) به آخوند فاسد و عالم دربار ظلم هادی سروش: امام سجاد (ع) در نامهای کمنظیر و شجاعانه، محمد بن مسلم زهری، از علمای درباری بنیامیه را مورد خطاب…
تحلیل فیلم موسی کلیم الله؛ تفاوتهای روایت اسلامی و توراتی در اولین قسمت سهگانه حاتمیکیا فیلم موسی کلیم الله به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر توجهها را جلب کرده است. آرش…
توهین به مقدسات؛ چرا و از کجا؟ احسان اقبال سعید در یادداشتی با عنوان «توهین به مقدسات؛ چرا و از کجا؟» به بررسی ریشههای تاریخی و روانشناختی…
در کشاکش رنج و معنا؛ ایستگاه تازهای در سلوک اگزیستانسیل کتاب *در کشاکش رنج و معنا*، تازهترین اثر سروش دباغ، پس از سالها تأمل و تتبع در باب «سلوک اگزیستانسیل» منتشر شد.…
ارکان بعثت؛ اخلاق و عقلانیت محمدهادی زاهد غروی در این یادداشت، بعثت پیامبر اسلام(ص) را از دریچه دو رکن اساسی، یعنی اخلاق و عقلانیت، مورد بررسی…
«موانع وحی الهی» از دیدگاه فیلسوفی اسکاتلندی یاسر میردامادی: این نخستین شماره از مجلهٔ تصویری «اثرنگار» است. در این گاهنامهٔ تصویری، که شما اکنون متن آن را…
«هک» یا «حک» فقه و فتوا؟ کدام را حوزه موجود میپسندد؟ علیرضا معینی ر این یادداشت نگاهی به کتاب «ماجراهای فقه در جهان جدید (راهنمای هک کردن فقه اسلامی)» نوشته رومی احمد و…
استراتژی مقاومت و حفظ امید مسلمانان بازنگری در استراتژی مقاومت ضرورتی است که سعید بصام در این یادداشت به آن پرداخته است. او با تأکید بر لزوم بازنگری…
نقد دیدگاه علیرضا پناهیان درباره معجزه و اسلام آوردن ابوذر سیدمحمدحسین یثربی در این یادداشت به بررسی و نقد دیدگاه علیرضا پناهیان درباره «سخیف بودن معجزه بهعنوان راه اثبات…
آتشسوزی کالیفرنیا و تمسک به “الهیات مشکوک”؛ آیا میتوان آن را عذاب الهی دانست؟ تحلیل الهیاتی و علمی آتشسوزی کالیفرنیا و نسبت دادن آن به عذاب الهی؛ آیا چنین تفسیرهایی مستند و منطقی هستند؟ هادی…
الیناسیون در عصر تکنولوژی فرهاد مشکور، نویسنده و پژوهشگر فلسفه، در مقالهای با عنوان «الیناسیون در عصر تکنولوژی» به بررسی مفهوم ازخودبیگانگی…
تاملاتی در تفاوت دیدگاه دکارت و هایدگر درباره رابطه جهان و ذهن احسان پاپن در مقالهای با عنوان «تأملاتی در تفاوت دیدگاه دکارت و هایدگر درباره رابطه جهان و ذهن» به بررسی تطبیقی…
خودآگاهیِ علامه اقبال، منجیِ امت ستمدیده سیدمحمود کمالآرا، دانشجوی روابط بینالملل دانشگاه شهید بهشتی، در بررسی اندیشههای علامه اقبال، اندیشمند فرامرزی و…
مقابله با مثنوی از راه استدلال است و نه خاطرات هادی سروش در این یادداشت به این موضوع پرداخته که چگونه انتقاد از آثار بزرگ ادبی و عرفانی مانند مثنوی، باید بر اساس…
نوبابانوئل مهدی فردوسی مشهدی: این یادداشت به مناسبت کریسمس و در آستانه سال نو میلادی (۲۰۲۵)، به خاستگاه تاریخی دینی ـ مذهبی…