آناکاوی رنج تنهایی فرهاد مشکور: الهامبخش این نوشتار، تجربه شرکت در سلسله مباحث مرتبط با پروژه گسترده بازخوانی انتقادی عرفان…
۸۰درصد مردم امریکا میگویند دین در زندگی عمومی تأثیر خود را از دست میدهد یک نظرسنجی جدید از مرکز تحقیقات پیو نشان میدهد که ۸۰ درصد بزرگسالان آمریکایی میگویند نقش دین در زندگی آمریکایی در…
کودکی شـورِ آبها؛ روایت من از معنای زندگی سروش دباغ: به اقتضای کاروبار و پیشینهٔ فلسفی - روانپژوهانهام طی سالهای گذشته، از مناظر مختلف به قصهٔ معنای زندگی…
اگر عیسی مسیح هماکنون حضور داشت، چه دینی را انتخاب میکرد؟ نیکولاس کریستف: یکی از معمّاهای جهان این است که ادیان معمولاً شباهتی به بنیانگذاران خود ندارند. توجّه عیسی مسیح…
نظرسنجی اختصاصی چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ پایگاه تخصصی دینآنلاین بهمناسبت برگزاری چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در تیرماه 1343 در کانال تلگرامی خود اقدام…
حج؛ گاهِ سفر به درون حسن مسعود (مدرس فلسفه، دانشگاه آلبرتا، کانادا): آخرین ماه سال قمری، ماه ذیالحجّه، برای همۀ مسلمانان، بهویژه برای…
چرا نوجوانان مذهبی رفتارهای پرخطر کمتری دارند؟ تحقیقات نشان میدهد که درک روشن از درست و نادرست رفتارهای پرخطر را در نوجوانان کاهش میدهد.
شرف برتر از هونر(هنر) آمد پدید!* سیدمرتضی طباطبایی: همیشه وقتی شعر «هنر برتر از گوهر آمد پدید» را میشنیدم، ضمن تصدیقش از خود میپرسیدم حال که هنر…
زیارت و سفر معنوی در قرن بیست و یکم همانطور که سریالی تازگی در بی بی سی تأیید کرد، موضوع و ایده سفر معنوی و زیارت میتواند از زوالی که دین سازمان…
پدیدارشناسی روزه؛ مؤلفهای برای مرکزیتزدایی از سوژه عبدالله صلواتی: پدیدارشناسی درصدد برقراری ارتباط زنده و گرم و پویا با واقعیت و دور شدن از مباحث انتزاعی و خشک است.…
نقدی بر روایت آتئیسم از خداباوری، دینداری، خشونت و شرّ! هادی حکیم شفایی: خداباوری در جوامع بشری میتواند علل گوناگونی داشته باشد؛ علل روانشناختی، جامعه شناختی و…
“بیدین”ها در امریکا کیستند و به چه باور دارند؟ امروزه، حدود ۲۸ درصد از بزرگسالان آمریکا به دین خاصی معتقد نیستند و وقتی در مورد مذهبشان سؤال میشود، خود را ملحد،…
پاپ: انسان ها در قالب روابط معنا پیدا میکنند نه فناوری پاپ فرانسیس روز دوشنبه در جلسهای با موضوع "انسان، معانی و چالشها"، با اشاره بر رواج فناوری در همه جنبههای زندگی…
درباره مولوی و ابن عربی، در گفتوگو با علی الدیری روشنفکر و منتقد بحرینی حسن صراف (مترجم و پژوهشگر): علی الدیری، نویسنده، تحلیلگر و منتقد بحرینی است که طی یک دههٔ گذشته، پیرامون عرفان،…
نشست «درآمدی بر بازشناسی مدرسه حدیثی علامه مجلسی» برگزار میشود نشست «درآمدی بر بازشناسی مدرسه حدیثی علامه مجلسی» دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی…