آیتالله بروجردی؛ نگهبانی از سنت در دوران طوفانهای انقلابهای ایدئولوژیک و اسلام سیاسی محمد رستمی در این نوشتار به بررسی شخصیت و تأثیرات آیتالله سید حسین طباطبایی بروجردی میپردازد؛ مرجع بزرگی که با…
شایگان، سالک مدرن و سلوک در کنارهها سروش دباغ در یادداشتی با عنوان «شایگان، سالک مدرن و سلوک در کنارهها»، به بررسی کتاب «سلوک در کنارهها: همراه با…
عبدالله احمد النعیم به روایت خودش عبدالله احمد النعیم، استاد برجسته حقوق بینالملل و پژوهشگر حقوق بشر، در این یادداشت خودزندگینامهای، مسیر علمی و…
«معاویه» به روایت آل سعود عظیم محمودآبادی در یادداشت خود با عنوان «معاویه به روایت آل سعود»، به بررسی تطبیقی شخصیت تاریخی معاویه بن ابوسفیان…
«قرآن» چگونه به حاشیه رانده شد؟ بررسی نقش احادیث نامطمئن در انزوای قرآن محمدتقی سهرابیفر، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، در یادداشتی به چگونگی انزوای قرآن در نظام معرفتی…
آلن بدیو و لزوم مواجهه عقلانی با ترامپ محسن سلگی در یادداشتی با عنوان «لزوم مواجهه عقلانی با ترامپ»، به تحلیل دیدگاههای آلن بدیو، فیلسوف فرانسوی، درباره…
زمزمههای مخملین؛ روایتی از نیایش و سلوک اگزیستانسیل در دنیای مدرن سروش دباغ در «زمزمههای مخملین» به سراغ نیایش میرود، نه به عنوان یک آیین مذهبی صرف، بلکه به مثابه ابزاری برای…
اقبال لاهوری و متفکران غربی؛ دیالوگی انتقادی میان شرق و غرب کتاب «اقبال و تأثیر متفکران غربی بر او» تألیف تارا چارن رستوگی و ترجمه محمد مسعود نوروزی اثری پژوهشی در حوزه اندیشه…
آیا حکم عقل ملازم با حکم شرع است؟ (نگاهی اجمالی به آرای فقیهان درباره قاعده تلازم در چهار قرنِ… محمدتقی سهرابیفر (استاد درس خارج و سطوح عالی حوزه علمیه قم) : در طول تاریخ فقه، عقل به عنوان وسیلهای برای فهمِ…
موسی کلیم کدام خدا؛ کدام قرائت؟ مروری الهیاتی و سینمایی بر آخرین ساختهٔ ابراهیم حاتمیکیا علی سلطانی (دانشجوی دکتریِ الهیات تطبیقی دانشگاه بُن): موسی کلیمالله آخرین ساختهٔ ابراهیم حاتمیکیا پس از سالها…
آیا بنابر “روایت کل رایه ترفع…” هر پرچمی پیش از ظهور برافراشته شود طاغوت است؟ هادی سروش، استاد فقه و فلسفه در حوزه علمیه قم، با بررسی روایت کل رایة ترفع، معتقد است محکومیتِ برافراشتن هر پرچمی…
فرازهایی از فتوحات مکیه: شناخت وزیران مهدی (عج) و خاستگاه اعجمی آنان چرا ابن عربی معتقد است وزیران مهدی (عج) از اعاجم (غیر عرب) هستند؟ محمدجواد ادبی در این مطلب به بررسی دلایل این…
اثرنگار ۳: فلسطینیها هم (احتمالاً) انساناند! یاسر میردامادی در یادداشت «فلسطینیها هم (احتمالاً) انساناند!» به بررسی نسلکشی اسرائیل در غزه و ابعاد مختلف…
درباره «امامت و نظریه سیاسی شیعه»؛ نگاهی انتقادی به اظهارات حاتم قادری در کفتوگو با حسن انصاری در فضای رسانهای امروز، مناظرههای دینی و فلسفی جایگاه ویژهای پیدا کردهاند. عظیم محمودآبادی، در یادداشتی به تحلیل…
سبک دینیِ افتخارزاده میثم زحمتکش: سید حسن افتخارزاده، رهبر معنوی انجمن حجتیه، در ۸۲ سالگی درگذشت. افتخارزاده که از شاگردان برجستهای…