رتبه پانزدهم ایران در تولید علم جهان

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری ضمن تشریح آخرین وضعیت تولید علم در جهان، رتبه ایران را پانزدهم جهان اعلام کرد. .

 جعفر مهراد در این خصوص گفت: از ابتدای سال میلادی جاری تا تاریخ ۲۱ ژوئیه ۲۰۱۳ میلادی، دانشمندان ایران با نشر مقالات علمی در مجلات معتبر بین‌المللی و طبق مستندات نظام استنادی اسکوپوس موفق به تولید ۱۹ هزار و ۸۸۲ مقاله شده‌اند که این میزان از تولیدات علمی برابر با ۶/۱ درصد از کل تولید علم جهان است و جمهوری اسلامی ایران تا این مقطع رتبه ۱۵ تولید علم جهان را در دست دارد.

سرپرست ISC افزود: از کشورهای در حال توسعه که از نظر تولید علم تا این بازه زمانی جلوتر از ایران قرار دارند، کشورهای هندوستان و برزیل هر کدام به ترتیب با تولید ۴۸ هزار و ۱۷۸ مقاله (۹/۳ درصد از کل تولید علم جهان) و ۲۵ هزار و ۱۹۴ مقاله (دو درصد از کل تولید علم جهان) رتبه های هفتم و ۱۳ را به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری خاطر نشان ساخت: تایوان، سوئیس، روسیه، ترکیه و سوئد نیز که هر کدام به ترتیب ۱۹۴۰۸ مقاله، ۱۸۰۸۲ مقاله، ۱۸۰۶۷ مقاله، ۱۷۲۹۸ مقاله و ۱۶۰۴۹ مقاله تولید کرده‌اند بعد از جمهوری اسلامی ایران که دارای مقام ۱۵ تولید علم جهان است در جایگاه ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰ نشسته‌اند.

دکتر مهراد تأکید کرد: اکنون به راحتی می‌توان فاصله تولید علم ترکیه با ایران را مشاهده کرد. در فاصله ۲۰ تا ۳۰ تنها کشوری که در گروه کشورهای اسلامی قرار دارد می‌توان به مالزی اشاره کرد که با تولید ۹ هزار و ۸۷۷ مقاله رتبه ۲۴ تولید علم جهان را در دست دارد.

سرپرست ISC اظهار داشت: هنوز تعداد بسیاری از کشورهای غربی مانند بلژیک، دانمارک، اتریش، پرتغال، نروژ، فنلاند و یونان وجود دارند که در رتبه‌های بعد از جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته‌اند.
 
دکتر مهراد در حالی‌که جدیدترین تولید آمار علم ایران را بیان کرد، به آمار تولید علم ایران در سه ماه گذشته نیز پرداخت و گفت: میزان تولیدات علم ایران در ماه آوریل ۲۰۱۳ میلادی ۱۱ هزار و ۷۰۳ مقاله بود که این رقم در ماه‌های بعد یعنی در ماه می و ژوئن ۲۰۱۳ میلادی به ترتیب به ۱۴ هزار و ۲۲۸ مقاله و ۱۷ هزرا و ۲۴۵مقاله افزایش یافته است.

وی با مقایسه آمار تولید علم ایران در ماه‌های ژوئن و ژوئیه  ۲۰۱۳ میلادی گفت: تنها در این فاصله دانشمندان ایران موفق به تولید ۲۶۳۷ مقاله بیشتر شده‌اند که این افزایش نشان دهنده عزم قوی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور است که در شرایطی که انواع تحریم‌ها بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شده و دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور نیز از آن مستثنی نیستند اما نرخ رشد تولیدات علمی همواره مثبت بوده و انتظار می‌رود تا پایان سال میلادی ایران بیشتر از سال‌های قبل دستاوردهای علمی درخشان در عرصه تولید علم جهان داشته باشد.
 

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری ضمن تشریح آخرین وضعیت تولید علم در جهان، رتبه ایران را پانزدهم جهان اعلام کرد. .

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.