مجروح شدن ۵۶ پلیس در درگیری پروتستانها و کاتولیکهای ایرلند شمالی

در جریان خشونت های جمعه شب ( ۹ اوت) در بلفاست، شهر اصلی ایرلند شمالی، ۵۶ پلیس مجروح شده اند.

خشونت ها زمانی بروز کرد که تعدادی از پروتستان‌ها تلاش کردند مانع از رژه جمهوریخواهان کاتولیک‌ در مرکز شهر بلفاست شوند.

پروتستان ها می‌خواهند که ایرلند شمالی همچنان بخشی از بریتانیا باشد اما کاتولیک ها طرفدار استقلال از بریتانیا و تشکیل یک ایرلند متحد (با ایرلند جنوبی) هستند.

پلیس با شلیک گلوله‌های پلاستیکی و ماشین‌های آب‌پاش سعی کرد افرادی را که آجر و بطری پرتاب می‌کردند و خودروها را آتش می‌زدند، متفرق کند.

پلیس گفته است هدف حملات سنگین و مداوم جمعیت قرار گرفته است. غیر از افراد پلیس، دو نفر دیگر نیز مجروح شدند.

معترضان پروتستان در حالی که منتظر ورود جمهوریخواهان کاتولیک بودند، با آجر و بطری به پلیس حمله کردند. آنها با بستن خیابان، سعی کردند مانع از رژه کاتولیک ها شوند.

چند خودرو که در خیابان پارک کرده بودند، آتش زده شد، و تعدادی مغازه و یک میخانه نیز خساراتی دیدند.

از زمان امضای توافقنامه صلح ایرلندشمالی در یک دهه قبل، رژه های تابستانی عاملی برای تنش‌های میان کاتولیک ها و پروتستان‌ها در مرکز شهر بلفاست است.

بلفاست مرکز ایرلند شمالی است و ایرلند شمالی به همراه انگلستان، اسکاتلند و ولز کشور "پادشاهی متحده بریتانیا و ایرلند شمالی" را تشکیل می‌دهد.

تنش‌‌های ایرلند شمالی که مذهبی‌ترین بخش بریتانیا به شمار می‌رود، سابقه‌ای طولانی دارد. هم‌اکنون ۴۰ درصد جمعیت ایرلند شمالی کاتولیک و بیش از ۴۵ درصد آن پیرو شاخه‌های مختلف مذهب پروتستان هستند. این تنش فرقه ای و رویارویی سیاسی خشونت بار بین پروتستان‌های طرفدار ادامه وحدت با بریتانیا و ملی‌گرایان کاتولیک حامی وحدت ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند در جریان است.

سابقه اختلافات این دو گروه عمده به اواسط قرن شانزدهم می‌رسد، زمانی که ایرلندی‌های عمدتا کاتولیک در برابر استعمار انگلیسی‌های پروتستان یک جنبش مقاومت شکل دادند.

ایرلند جنوبی بعد از جنگ اول جهانی از بریتانیا مستقل شد اما ایرلند شمالی همچنان بخشی از این کشور باقی ماند.

انقلاب ایرلند در سال ۱۹۲۱ به تشکیل جمهوری مستقل ایرلند در جنوب جزیره ایرلند انجامید. جمهوری ایرلند نزدیک به چهار پنجم این جزیره و بیش از دو سوم جمعیت آن را در اختیار دارد.

اما روابط میان جمهوری ایرلند و بریتانیا تا سالها بعد با تنش همراه بود. استقلال جمهوری ایرلند از بریتانیا پایان درگیری در این منطقه نبود و ایرلند شمالی همچنان صحنه درگیری و ناآرامی باقی ماند.

منازعات میان ارتش جمهوری‌خواه ایرلند و دولت بریتانیا حوادثی جدی چون بمب‌گذاری در کنفرانس حزب محافظه‌کار برای ترور مارگارت تاچر، نخست‌وزیر وقت بریتانیا در سال ۱۹۸۴ و اعتصاب غذای مرگبار اعضای ارتش سری جمهوری‌خواه ایرلند در ۱۹۸۱را در برداشت.

در یکی از تکان‌دهنده‌ترین اتفاقات، که به "یکشنبه خونین" مشهور شد، ارتش بریتانیا در سال ۱۹۷۲، ۲۶ فعال مدنی ایرلندی را به رگبار بست.

دولت های ایرلند و بریتانیا در سال ۱۹۹۸ توافقنامه "آدینه نیک" را به عنوان یک راه حل سیاسی برای ایرلند شمالی امضا کردند و این توافقنامه در جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی به همه‌پرسی گذاشته شد و رای دهندگان آن را پذیرفتند. ارتش سری جمهوری‌خواه ایرلند نیز در سال ۲۰۰۵ سلاح را بر زمین گذاشت.

با این وجود، تنش میان طرفداران بریتانیای متحد و ملی‌گرایان ایرلندی در این منطقه به پایان نرسیده است.

منبع: بی بی سی

در جریان خشونت های جمعه شب ( ۹ اوت) در بلفاست، شهر اصلی ایرلند شمالی، ۵۶ پلیس مجروح شده اند.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.