همایش افغانستان؛ اعتدال، همبستگی امت اسلامی و رسالت علما
همایش افغانستان؛ اعتدال، همبستگی امت اسلامی و رسالت علماء با حضور شخصیت های برجسته علمی و حوزوی افغانستان در مشهد مقدس برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری آوا، در راستای پرداختن به نقش علمای جهان اسلام در هدایت بیداری اسلامی، همایش «افغانستان؛ اعتدال، همبستگی امت اسلامی و رسالت علماء» با حضور بیش از پنجاه تن از شخصیت های برجسته علمی از افغانستان در مشهد مقدس برگزار گردید.
این همایش علمی با محورهای مفهوم شناسی و مبانی، فرصت ها و چالش ها و راهکارهای اعتدال و همبستگی امت اسلامی باحضور علماء افغانستان و جمهوری اسلامی ایران برگزار گردید.
همایش افغانستان؛ اعتدال، همبستگی اسلامی به همت نمایندگی جامعه المصطفی در افغانستان برگزار گردیده و شخصیت های علمی، حوزوی و اندیشمندان برجسته کشورمان در این همایش حضور دارند.
این همایش روزهای یک شنبه و دو شنبه ۲۷ و ۲۸ اسد در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی مشهد مقدس ادامه خواهد داشت.
لازم به ذکر است که این همایش در دوشیفت صبح از ساعت ۸/۳۰ الی ۱۲ و بعد از ظهر از ساعت ۴ الی ۷ عصر برگزار می شود.
در این همایش علاوه بر افرادی از پارلمان، شورای اخوت اسلامی، شورای عالی صلح افغانستان، شخصیت هایی همچون
آیت الله اعرافی، رئیس جامعۀ المصطفی(ص)، حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر و حجت الاسلام و المسلمین قمی، معاون بین الملل دفتر امام خامنه ای ( مد ظله) حضور داشتند.
آیت الله اعرافی در افتتاحیه این همایش گفت که امروز دو جریان در جهان فعالیت دارند، یکی امریکا و صهیونیزم بین الملل که بدنبال از بین بردن فرهنگ اسلامی هستند و یکی دیگر جریان اسلامگرا می باشد.
وی افزود که جریان بیداری اسلامی و اسلامگرا که در مقابل امریکا و صهیونیزم بین الملل قرار گرفته، هدفش نابودی این اردوگاه باطل و زورمند می باشد.
وی در ادمه صحبت هایش افغانستان را پاره ای از امت اسلامی دانست و افزود که این کشور یک الگوی بزرگ در بین مذاهب است و با تشکیل شورای اخوت اسلامی جایگاه افغانستان در میان امت اسلامی بلند تر گردیده است.
آیت الله اعرافی گفت: با اینکه افغانستان عزیز مرتبه رفیعی دارد؛ اما جایگاه دشمنان است و برکسی هم پوشیده نیست که اختلافات میان شیعه و سنی از سوی بیگانگان دامن زده می شود.
وی خطاب به علماء افغانستان گفت که شما ها بیدار باشید و هوشیار و اختلافات را کنار بگذارید و راه اعتدال را در پیش بگیرید؛ چرا که ما نتیجه این اختلافات را در مصر و بعضی از کشور های دیگر، شاهدیم.
لازم به ذکر است که هریک از شخصیت های افغانستان شیعه و سنی در این همایش نظرات خودشان را در محور های مفهوم شناسی و مبانی اعتدال و همبستگی امت اسلامی، اهمیت تقریب مذاهب اسلامی و همبستگی امت اسلام در قرآن و سنت، بازخوانی عملکرد علمای گذشته و معاصر افغانستان در تقویت همبستگی اسلامی، نقش علماء در فرایند ملت سازی در افغانستان و غیره بیان می کنند.
همایش افغانستان؛ اعتدال، همبستگی امت اسلامی و رسالت علماء با حضور شخصیت های برجسته علمی و حوزوی افغانستان در مشهد مقدس برگزار گردید.
فقدان رهبری معنوی در جامعه
۲۵- تجربه تلخ سی ساله انقلاب اسلامی از هر حیث ثابت کرد که روحانیت رسمی شیعه استحقاق رهبری و هدایت مردم را ندارد و خودش نیز امروزه دچار استحاله و انحرافی عظیم است و بسرعت بسوی علوم غربی می رود. پس بایستی تا دیرتر نشده در اصول و مبانی خود تجدید نظر کند و انقلابی در دستگاه معرفت شناسی خود برپا سازد و خود را از درون متحول کند تا از نابودی حتمی نجات یابد وگرنه از حیات تاریخی ساقط می شود.
۲۶- اگر بخواهیم همه این تقصیرها را به گردن رهبر انقلاب بیندازیم باز هم به خطا رفته ایم زیرا شخص رهبر فقط رهبری کلان سیاسی نظام را برعهده دارد و اکثر مردم تحت رهبری و هدایت معنوی و اخلاقی و اجتماعی مراجع تقلید و علمای دینی قرار دارند. پس مسئله رهبری نیست بلکه مسئله جامعه روحانیت ماست. اگر جامعه روحانیت ما بخود نیاید و خود را به لحاظ معرفت شناسی و ایدؤلوژی و جهان بینی و اسلام شناسی و قرآن فهمی متحول و منقلب نسازد خودش زودتر از جامعه نابود می شود. این اجتهاد است که در روحانیت ما نابود شده است و لذا رهبری معنوی و هدایت روحانی وجود ندارد و مردم ما بی صاحب مانده و لذا تحت رهبری تمدن غرب در حال از دست رفتن هستند.
استاد علی اکبر خانجانی
کتاب” نامه های عرفانی” ص ۲۷۳