وزیر ارشاد: نوشتههای رضا بابایی خفتگان را بیدار و بیداران را به اندیشه حق رهنمون میکند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به آئین نکوداشت رضا بابایی در قم، از این نویسنده و فعال فرهنگی بهعنوان دانشوری که توانسته با سخنان و نوشتههای خود خفتگانی را بیدار و بیدارانی را بهاندیشه حق و حقیقی رهنمون سازد، یاد کرد.
به گزارش ایبنا، آئین نکوداشت رضا بابایی نویسنده و فعال فرهنگی، تحت عنوان «فرزند قلم» شامگاه پنجشنبه سوم بهمنماه با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهرام سرمست استاندار قم و سیدموسی حسینی کاشانی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمع زیادی از فرهیختگان، نویسندگان و علاقهمندان در سالن اجتماعات مجتمع ناشران قم برگزار شد.
در این مراسم پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آئین نکوداشت این نویسنده توسط محسن جوادی معاون امور فرهنگی این وزارتخانه قرائت شد.
در پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به رضا بابایی آمده است: حقیقت اندیشی و ادبینگاری در آموزههای وحیانی و ولائی، از جایگاهی بس بزرگ و سترگ برخوردار است و آنگاه که اندیشه حقیقی در قالب ادبیاتی ذوق مندانه رخ مینماید، تاثیری ژرف و شگرف بر مخاطبان میگذارد.حضرت عالی از دانشوران و نویسندگانی هستید که در حوزههای گوناگون بهویژه پژوهش و آموزش و نگارش توانستهاید بهگونهای سخن بگویید و شیوا و زیبا بنویسید که خفتگانی را بیدار کنید و بیدارانی را به اندیشه حق و حقیقی رهنمون سازید.این سیر و سلوک علمی و ادبی را به جنابعالی تبریک میگویم و آرزوی سلامت و سعادت برای شما دارم.
محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم از دوستی و رفاقت دیرینه خود با استاد بابایی گفت و اضافه کرد: دوستی ما زمانی شکل گرفت که ایشان شهرت کنونی را نداشتند. این استاد عزیز با تلاش و اخلاص مسیر ترقی را طی کرد و سالها با آموختن و نوشتن به چهره ای آشنا تبدیل شد. وی ادامه داد: آنچه در طول این سالها در این مسیر تغییر نکرد فروتنی، میل به گمنامی، بلند همتی، علاقه به رشد و توسعه ایران بود.
جوادی برخی از ویژگیهای رضا بابایی را برشمرد و تصریح کرد: معنویت گرایی، نوعدوستی و عادت به کار مداوم از ویژگیهای منحصر به فرد ایشان است.
وی قلم بابایی را همچون ذهن و ضمیرش پاک معرفی کرد و افزود: قلم استاد بابایی همانند ذهن و ضمیرشان همیشه حرمت دیگران را پاس داشته است.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: رضا بابایی هیچگاه شعر و ادب فارسی را به عنوان سرگرمی و حتی حرفهای برای کسب درآمد تلقی نکرد، بلکه آن را تجلی عشق به خدا، آدمی و احترامی صادقانه برای انسان می دانست.
بهرام سرمست استاندار قم هم در سخنان کوتاهی از یک عمر تلاش علمی استاد رضا بابایی در نگارش آثار قدردانی و تکریم کرد.
در ادامه، علی حیدری مدرس حوزه و دانشگاه، از استاد رضا بابایی به عنوان مثنویدان و مثنویشناس یاد کرد و گفت: استاد سالهاست که به ادبیات جلا میدهد.او افزود: بنده در آغاز، استاد بابایی را با حافظ شناختم و تا امروز که در بعضی جلسات خدمت ایشان هستم، با سنایی و مولانا و عطار و بسیاری از این بزرگان ادب شعر فارسی میشناسم.
همچنین محمد اسفندیاری از استادان حوزه و دانشگاه در سخنانی با بیان اینکه رضا بابایی با زبان پدری مینویسد نه مادری، گفت: زبان مادری همان پانصد تا هفتصد کلمهای هست که ما آموختیم و اغلب نویسندگان مینویسند اما رضا بابایی با زبان پدری مینویسد که برگرفته از فردوسی، مولوی، سعدی و حافظ است.
او از رضا بابایی به عنوان یکی از یادداشتنویسان مطرح و مؤثر در کشور یاد کرد و گفت: آقای بابایی نثر درخشانی دارد و در یادداشتهای خود میکوشد مسئلهای را حل کند، مشکلی را رفع کند و مسئلهای طرح کند.
سخنران پایانی این مراسم، استاد رضا بابایی در سخنانی با اشاره به مشکل تارهای صوتی خود که به دلیل بیماری بوجود آمده و سخن گفتن را برای او سخت کرده است، گفت: از سخنرانان برنامه به ویژه آقای جوادی تشکر میکنم که من حتی استعداد شاگردی ایشان را نداشتم و از پیام جناب سید عباس صالحی، دوست مهربانم قدردانی میکنم.
این نویسنده افزود: در این مدت که بیمار بودم آنقدر محبت و بزرگواری و انسانیت دیدم که به اندازه چند دهه ذخیره دارم اما توان ابراز آن را ندارم.
بابایی با تأکید بر اینکه صدای مردم بودن بالاترین امتیاز و مرتبه است، اظهار کرد: تنها آرزوی من این بود که صدای مردم را به گوش تعدادی کر و لال برسانم اما نتوانستم.
در پایان این مراسم، لوح تقدیر به همراه هدایایی از سوی سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیتالله اعرافی مدیر حوزه های علمیه، آیت الله ری شهری رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، بهرام سرمست استاندار قم، سقائیاننژاد شهردار قم، بنیاد نخبگان قم، ادارهکل کتابخانههای عمومی و انجمن قلم حوزه به پاس سالها تلاش و دغدغهمندی دینی و فرهنگی و سیر و سلوک علمی و ادبی به استاد رضا بابایی اهدا شد.
کتاب «فرزند قلم»، ارج نامه استاد رضا بابایی حاوی «شناختنامه استاد»، «سرودهها» و «استاد بابایی از منظر دیگران» به مناسبت برگزاری آیین نکوداشت استاد بابایی از سوی مؤسسه انتشاراتی امام عصر(عج) منتشر شد.