پاپ، مراکز نگهداری مهاجران در لیبی را به اردوگاههای نازی تشبیه کرد
رهبر کاتولیکهای جهان ضمن تشبیه مراکز نگهداری مهاجران در لیبی به اردوگاههای آلمان نازی، تأکید کرد که زندگی در این مراکز غیرقابلتصور است.
پاپ «فرانسیس»، رهبر مسیحیان کاتولیک در جهان امروز (چهارشنبه) هنگام ایراد خطبه در یک مراسم مذهبی به مناسبت هفتمین سالگرد بازدید خود از جزیره ایتالیایی «لامپدوسا» در دریای مدیترانه بهعنوان نخستین مقصد اروپایی بسیاری از مهاجران غیرقانونی آفریقایی، مراکز نگهداری و بازداشت مهاجران در لیبی را به اردوگاههای کار اجباری آلمان نازی تشبیه کرد.
پاپ فرانسیس که پیشتر درخواست کرده بود مراکز نگهداری و بازداشت مهاجران در لیبی بسته شوند، طی سخنانی خارج از متن از پیش تدوینشده خطبه خود، تأکید کرد که آنچه در رابطه با این مراکز به دست جهانیان میرسد، همه واقعیت زندگی جهنم مانند آنجا را نشان نمیدهد.
رهبر کاتولیکهای جهان که بخش زیادی از دوره فعالیتش در این منصب را به مسئله دفاع از مهاجران اختصاص داده، ضمن یادآوری دیدار هفت سال پیش خود با یک مهاجر که مترجم، نسخه اصلاحشدهای از سخنان وی را برای پاپ ترجمه میکرد، اظهار داشت: این همان چیزی است که امروز در لیبی اتفاق میافتد جایی که آنها نسخه اصلاحشدهای را به ما ارائه میدهند.
پاپ فرانسیس ضمن استفاده از یک واژه مخفف که در زبان آلمانی برای تعریف اردوگاههای کار اجباری نازی به کار میرود، افزود: بله جنگ (در لیبی) در جریان است و ما نیز زشتی آن را میدانیم بااینحال نمیتوان جهنمی که مردم در آنجا زندگی میکنند را تصور کرد.
این در حالی است که بنا بر اعلام سازمان ملل متحد، هزاران تن از مهاجران و پناهجویان در نزدیک به ۲۰ مرکز نگهداری رسمی در لیبی ازجمله برخی مراکز تحت کنترل گروههای مسلح، در بازداشت هستند و علاوه بر آن نیز، قاچاقیان کنترل شمار نامشخصی مراکز دارای وضعیت نابسامان در این کشور را در دست دارند.
یادآور میشود که باوجود گذشت بیش از هشت سال از سرنگونی سرهنگ «معمر قذافی»، دیکتاتور پیشین لیبی پس از نزدیک به ۴۲ سال حکمرانی، این کشور همچنان یکپارچه نیست و در حال حاضر نیز شاهد رقابت شدید دو جبهه اصلی بر سر قدرت میباشد که یکی از آنها «دولت وفاق ملی» به رهبری «فایز السراج» و دیگری نیز «دولت موقت» بهعنوان همپیمان «ارتش ملی» به فرماندهی ژنرال بازنشسته «خلیفه حفتر» هستند.
درحالیکه دولت وفاق ملی از حمایت «کنگره ملی عمومی» و مشروعیت بینالمللی برخوردار است و کنترل شهر «طرابلس» و بخشهای زیادی از غرب لیبی را در دست دارد، ارتش ملی بهعنوان نیروی رسمی دولت موقت برآمده از «مجلس نمایندگان» در شهر کوچک طبرق در شرق بنغازی نیز که فاقد مشروعیت بینالمللی است، بخش اعظم خاک این کشور بهویژه در شرق و جنوب را تحت کنترل دارد.