شنا کردن، دویدن و رکاب زدن دختر ورزشکار ایرانی در یک مسابقه بین المللی
اگر حضور متفاوت دختر جوان ایران در یک مسابقه بین المللی ورزشی برای رسانه های ما حرفی زیاد برای گفتن نداشت برای رسانههای خارجی جذابیت ویژهای داشت؛ شاید تنها به این دلیل که دختر جوان ایران با تقید بر حفظ حجاب در این مسابقه شرکت کرده بود.
شیرین گرامی، اولین زن ایرانی است که از سوی اتحادیه بین المللی ورزش سه گانه مجوز حضور در این مسابقات را دریافت کرد و پانزدهم سپتامبر در مسابقات جهانی قهرمانی این رشته در هاید پارک لندن شرکت کرد.
شیرین گرامی در حالی که پوشش اسلامی به تن داشت همراه با ۸۵۰۰ ورزشکار دیگر از ۸۳ کشور مختلف در مرحله نهایی این دوره از مسابقات که شامل ۱۵۰۰ متر شنا، ۴۰ کیلومتر دوچرخه سواری و ۱۰ کیلومتر دو است، شرکت کرد.
وقتی در ابتدای مسابقه نام او را به عنوان اولین ورزشکار زن از ایران در مسابقات سه گانه خواندند و تماشاچیها با هیجان فراوان او را تشویق کردند.
یکی از مرحلههای این مسابقه که برای شیرین گرامی از نظر رعایت حجاب، بسیار با احتیاط صورت پذیرفت مرحله شنا بود. او با پوششی متفاوت با سایر ورزشکاران وارد میدان شد. مسئولان اتحادیه بین المللی سه گانه در یک متری خط شروع شنا گذاشته بودند تا گرامی در آن لباس غواصی بپوشد و در یک متر بعد از پایان خط شنا هم چنین چادری قرار دادند تا او در فضایی محفوظ لباس خود را عوض کند.
پیش از این به دلیل مشکل عدم پذیرش پوشش اسلامی در بخش شنا، زنان ورزشکار ایرانی فقط در ماده دوگانه شرکت می کردند.
این خبر با بازتاب گسترده در رسانه های خارجی همراه بوده است که حضور یک زن ایرانی در مسابقات بین المللی ورزش سه گانه را رویدادی مهم در تاریخ ورزش ایران توصیف کردهاند.
روزنامه گاردین، چاپ لندن، روز پنجشنبه از مکاتبات چند ماهه مسوولان ورزش ایران برای حضور شیرین گرامی با پوشش اسلامی در این مسابقات خبر داد.
روزنامه گاردین که این حضور را "تاریخ ساز" خوانده، نوشته است که خانم گرامی از چهار ماه پیش با وزارت ورزش و جوانان ایران برای جلب رضایت آنها در تماس بوده است.
این روزنامه در بخشی از این خبر به گفتگویی با این ورزشکار پرداخته و نوشته است که او در راستای همین تلاش ها چند هفته پیش به ایران سفر کرده بود.
شیرین گرامی در اینباره به گاردین گفت: "وقتی شخصا در دفتر آنها حضور یافتم، مسئولان متوجه شدند که من کاملا در این امر جدی هستم و حاضرم برای شرکت در این مسابقات هر تلاشی را انجام دهم."
به گفته محمدعلی صبور، سرپرست فدراسیون سه گانه ایران، مسئولان اتحادیه بین المللی سه گانه ساعتی پیش از آغاز مسابقه تمام مجوزهای لازم برای شرکت گرامی را صادر کرده بودند و او توانست به عنوان ملی پوش سه گانه ایران در مسابقات لندن حاضر شود.
اگر حضور متفاوت دختر جوان ایران در یک مسابقه بین المللی ورزشی برای رسانه های ما حرفی زیاد برای گفتن نداشت برای رسانههای خارجی جذابیت ویژهای داشت؛ شاید تنها به این دلیل که دختر جوان ایران با تقید بر حفظ حجاب در این مسابقه شرکت کرده بود.