آزار اقلیت مسلمان اوتسول، پرده دیگری از اسلامستیزی در چین
در حالی که توجهات جهانی به ظلم دولت چین علیه اقلیت اویغور معطوف شده است، این کشور اجرای برنامه اسلامستیزی خود را در مورد دیگر اقلیتهای مسلمان از جمله اقلیت اوتسول در دستور کار خود قرار داده است.
به نقل از ای بی اس سی بی ان، دولت چین در ادامه سیاستهای اسلامستیزانه خود فشارها علیه اقلیت مسلمان اوتسول را تشدید کرده است.
این اقلیت، با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفری در شهر سانیا (Sanya) در استان جزیرهای هاینان (Hainan) در جنوب چین سکونت دارند.
اسناد حزب کمونیست همچنین حاکی از آن است که مقامات نظارت خود را بر ساکنان محلهای مسلمان افزایش میدهند تا به گفته خود «مشکلات را حل کنند» و محدودیتهای شدیدتری بر معماری اماکن اسلامی که آن را معماری عربی میخوانند، اعمال خواهد شد.
دستور منع حجاب در مدارس باعث اعتراض مسلمانان در اوایل ماه جاری شد و تصاویر و فیلمهایی که در شبکههای اجتماعی چین پخش میشود، نشان میدهد گروهی از دختران که در حالی که توسط مأموران پلیس محاصره شده بودند از روی کتابی غیر از کتابهای درسی خود میخوانند. همچنین پوشیدن دامنهای بلند سنتی این اقلیت مسلمان نیز ممنوع شده است.
با این حال، هیچ دلیلی برای ممنوعیت لباس سنتی مسلمانان ذکر نشده است. یک کارمند دولتی گفت که زنان اوتسول که در شهرداری سانیا یا شعبه محلی حزب کمونیست چین در این شهر کار میکنند نیز در اواخر سال گذشته از داشتن حجاب در محل کار منع شدند.
اما این همه ظلم دولت چین به این اقلیت مسلمان نیست. دولت این کشور دستور داده است مساجد این کشور در هنگام بازسازی باید کوچکتر شوند و ساخت بناها با معماری عربی (اسلامی) ممنوع شده است. همچنین نظارت بر شهروندان مسلمان به بهانه رعایت نظم، تشدید شده است.
دولت چین اغلب با اشاره به حملات تروریستی گذشته، رفتار خود با مسلمانان در سینکیانگ ـ جایی که بنابر گزارش سازمان ملل بیش از یک میلیون اویغور و سایر گروههای اقلیت در بازداشتگاهها نگهداری میشوند ـ را توجیه کرده است.
«ما هایون» استاد تاریخ دانشگاه ایالتی فراستبرگ در مریلند آمریکا میگوید سینکیانگ برای دولت چین به مثابه آزمایشگاهی است که سیاستهای سرکوبگرانه خود علیه مسلمانان را در آنجا آزمایش کرده و اکنون آن را در سایر مناطق مسلماننشین این کشور اجرا میکند.