واکنش پورمحمدی به قانون ازدواج فرزند خوانده با سرپرست

مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران، امروز سه‌شنبه نهم مهرماه با انتقاد از قانون ازدواج سرپرست با فرزندخوانده گفت: “مگر در کشور چه تعداد فرزندخوانده می‌توانند با سرپرست ازدواج کنند؟ چه نیازی بود که این نکته اشاره صریح شود. می‌توانستیم جزو قوانین عامه آن را مطرح کنیم.”

 

وزیر دادگستری گفت: باید بر روی لایحه حمایت از کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست اصلاحاتی انجام شود تا تبصره ماده 27 این لایحه برای افکار عمومی مسئله‌ ساز نشود.

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی در حاشیه ششمین جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک درباره لایحه حمایت از کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست، گفت: سازمان بهزیستی توضیحات لازم را در مورد این قانون داده است و این قانون، قانونی پیشرفته و ارزشمند است و زوایای خوبی را برای حقوق کودک مورد توجه قرار داده و بنا شده اطلاع‌رسانی در این زمینه شود.

وی با تاکید بر اینکه روح قانون، عدم ازدواج فرزندخوانده با سرپرست است، ادامه داد: این موضوع در موارد استثنایی امکان‌پذیر است که قانونگذار هم اشاره داشته با نظر دادگاه انجام شود؛ بنابراین باید اصلاحاتی انجام شود تا چنین مسائلی برای افکار عمومی مساله‌ساز نشود. بنا شده که ما این موضوع را پیگیری کنیم تا این دغدغه برطرف شود ضمن این که احکام شرعی باقی بماند ولی مساله‌سازی نکنیم.

وزیر دادگستری با اشاره به تبصره ماده 27 لایحه حمایت از کودکان بدسرپرست و بی سرپرست ادامه داد:‌ اساس فرزندخواندگی این است که ازدواج با فرزندخوانده صورت نگیرد که ما پیگیر حل شدن این موضوع در تبصره لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست هستیم.

پورمحمدی درباره برگزاری ششمین جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک اظهار کرد: بحث اصلی این جلسه در زمینه حقوق کودک و شهروندی است. از آنجا که قوانین اسلام و قانون اساسی بسیار غنی هستند، می‌توان گفت فوق‌العاده به حقوق در کشورمان بها داده شده است، ولی متاسفانه یکی از نقصهای ما در اجرا و عدم هماهنگی است که چنین نشستهایی ما را در اجرای قوانین و هماهنگ‌سازی کمک می‌کند.

تصویب این قانون واکنش‌های متعددی به همراه داشت، از جمله مریم مجتهدزاده، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، با انتقاد از این قانون اعلام کرد: "اگر قانونگذاران محترم به مصلحت کودک می‌اندیشند، باید در مورد اعطای این مجوز تجدیدنظر کنند."

مطابق قانون حمایت از کودکان بدون سرپرست مصوب سال ۱۳۵۳ تنها کودکی که فاقد پدر و مادر و جد پدری باشد یا ۳ سال در مراکز بهزیستی نگهداری شده و والدین وی مراجعه نکرده باشند می‌تواند به فرزند‌خواندگی سپرده شود.

اما لایحه اصلاحیه قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست در سال ۱۳۸۸، کودکانی را که والدین آنها صلاحیت نگهداری از فرزند را ندارند یا کودکی که جد پدری یا مادری آنها توانایی، علاقه و امکانات نگهداری از وی را ندارد نیز مشمول فرزند‌خواندگی قرار داده است.
مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران، امروز سه‌شنبه نهم مهرماه با انتقاد از قانون ازدواج سرپرست با فرزندخوانده گفت: “مگر در کشور چه تعداد فرزندخوانده می‌توانند با سرپرست ازدواج کنند؟ چه نیازی بود که این نکته اشاره صریح شود. می‌توانستیم جزو قوانین عامه آن را مطرح کنیم.”

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.