رایزنی فرهنگی ایران خبر داد؛ برپایی نمایشگاه «هویت زن معاصر در جنوب جهان» در آفریقای جنوبی
بنیاد هنر معاصر جوبورگ در آفریقای جنوبی نمایشگاه «هویت زن معاصر در جنوب جهان» را برپا کرده است. هویت فرهنگی زنان موضوع این نمایشگاه است.
رایزنی فرهنگی ایران در آفریقای جنوبی خبر داد. بنیاد هنر معاصر در آفریقای جنوبی قرار است تا ۱۱ بهمن پذیرای بازدیدکنندگان نمایشگاه فرهنگی – هنری «هویت زن معاصر در جنوب جهان» باشد.
هویت زن معاصر در جنوب جهان (کشورهایی که بیشتر در نیمکره جنوبی واقع شدهاند) در سازههای متعددی از پنج بانوی هنرمند از کشورهای: هند، آفریقای جنوبی، کنیا و ایران متجلی شده است که در این نمایشگاه در معرض بازدید عموم قرار گرفتهاند.
این آثار در بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۹ خلق شدهاند و بینش هم زمان هنرمندان مختلف را از هویت زن در طی ۲۰ سال نشان میدهند.
ایننمایشگاه به ۳ حوزه یا جهان تقسیم شده است. اولی پیرامون هبوط شکل گرفته است، قلمرویی که جهان طبیعی و انسانی با هم تلاقی میکنند. پیکرهایی که ترکیبی از حیوان و انسان هستند، نمایانگر دنیای دوم نمایشگاه هستند.
این حالت ترکیبی به درهم آمیختن گونهها، نژادها یا فرهنگها، تلاقی یک چیز با چیز دیگر اشاره میکند.
این پیکرها هم نفرت انگیز و هم زیبا هستند. این ناهمخوانی ناخوشایند به منظور ایجاد واکنش در بیننده ایجاد شده است که باید رابطه بین خود و سایر گرایشات متفاوت ذهنی را در نظر بگیرد.
در جهان سوم نمایشگاه، به بیننده یادآوری میشود که جسم واقعی است و در قالب نژاد، دین و هویت جای گرفته است.
طراحی نمایشگاه سه فضای آن جهانی یا رؤیایی مانند را نشان میدهد، که با پلهایی مجازی به هم متصل شدهاند و با این وجود توجه بیننده را به ساختار محیط نمایشگاه جلب میکنند.
لورن اوگرادی این چارچوب مفهومی پلهای هویتی را به این صورت بیان میکند: «از آنجا که من توسط والدینی از هند غربی در یکی از سنتیترین مناطق با فرهنگ نیوانگلند، خلیج بک بوستون بزرگ شدهام، کودکی من را در جایگاهی قرار داد که از هر جایی که ایستادم، فاصله داشت و من را وا میداشت که همیشه برای رسیدن به مکان دیگری پل بزنم.
یک نفر باید هم زمان چند چیز باشد، هم کارائیبی و هم نیوانگلندی، هم آمریکایی آفریقایی تبار و هم هند غربی، هم سیاه و هم سفید … و هر روز درباره اختلافات مذاکره کنیم.»