از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ کتاب اقلیت دینی در عصر صفوی آماده بهره برداری شد
رمضان محمدی و محمدباقر خزائیلی دو تن از محققان گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه کتاب اقلیت دینی در عصر صفوی را منتشر کردند.
در مقدمه این اثر پژوهشی آمده است: روزگار صفویه دوره رشد و شکوفایی تمدن ایرانی و دوران افزایش اقتدار ایران در منطقه و جهان بود.
به گونهای که برای نخستین بار در تاریخ ایران پس از اسلام، یک دولت ایرانی توانست ضمن پایهریزی دولت−کشوری بر مبنای مرزهای کهن ایران زمین، برای مدتی طولانی و به گونهای نهانی تجاوزات همه بیگانگان را دفع و کشور را از ورود و استقرار عناصر جدید قدرت از بیرون حفظ کند.
پژوهش حاضر متمرکز به بررسی وضعیت اقلیتهای دینی در دوره شاه عباس اول تا سقوط دولت صفوی است. مراد از اقلیتهای دینی در این پژوهش، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان و هندوان است که هریک به اقتضای موقعیت و جایگاه خود در جامعه در شاخههای مختلف با دولت صفوی همگرایی داشتند.
آنچه بررسی جایگاه اقلیتهای دینی را در عصر صفوی جذابتر میکند آن است که دولت صفوی بهعنوان یک دولت شیعی که خاستگاه و مشروعیت خود را از دین اسلام و مذهب تشیع گرفته بود، به شدت بر مسئله مذهب و ادیان بهعنوان یک موضوع محوری تأکید داشت.
علاقه مندان برای دریافت و سفارش کتاب به نشانی http://rihu.ac.ir/fa/book مراجعه کنند.