در جنوب تایلند؛ نشست گفتگوی ادیان و مذاهب برگزار شد
نشست گفتگوی ادیان و مذاهب با شرکت علماء، مقامات مسئول فرهنگی مسلمان و بودایی به همت رایزنی فرهنگی ایران در سالن اجتماعات دارالزهرا (س) شهر پاتالونگ در جنوب تایلند برگزار شد.
نشست گفتگوی ادیان و مذاهب در دارالزهرا (س) شهر پاتالونگ تایلند برگزار شد. در این نشست توهین نشریه فرانسوی به والاترین مقدسات مسلمانان و ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) محکوم شد.
مهدی حسنخانی، رایزن فرهنگی ایران در تایلند، سخنران افتتاحیه این نشست با محکومیت اهانت به پیامبر گرامی اسلام (ص) در فرانسه، دین مبین اسلام را بر اساس بیان قرآن دین رحمت و محبت برای خیر و سعادت همگان دانست.
وی افزود: از این نظر وجود پربرکت رسول رحمت و مهربانی همواره مایه مباهات و افتخار است. در مقابل اقدامات افراط گرایانه گروههای تروریستی همچون داعش نیز نسبت به سایر ادیان و مذاهب از دایره تعالیم دین مبین اسلام و مسلمانی خارج است.
حسنخانی در ادامه با اشاره به موضوع وحدت بر مبنای ارزشهای مشترک دینی، مذهبی را یکی از الزامات زدودن بذر تفرقه و اختلافات برمبنای تعالیم قرآن در جامعه عنوان و عناصر وحدت آفرین را در رشد و تعالی مادی و معنوی جامعه بسیار اثر بخش قلمداد کرد.
همزیستی مسالمت آمیز بین ادیان بودا و اسلام در تایلند
سونتان کیتجانوجوک مانک (روحانی) برجسته بودایی گفت: همزیستی تاریخی و باسابقه بین ادیان بودا و اسلام از گذشته در تایلند مورد تأکید و توجه بوده است.
وی به نمونههایی در این زمینه اشاره کرد و گفت: از جمله به قبرستان قدیمی مسلمانان نزدیک معبد بودایی و برگزاری مراسم ترحیم سالانه برای درگذشتگان مسلمان اشاره کرد که همه ساله با دعوت از مسلمانان برگزار میگردد.
جیراوات نماینده بودایی وزارت فرهنگ (برنده آثار توسعه هنر فرهنگی سال ۲۰۲۰) نیز با تأکید بر عاری بودن سنت پیامبر گرامی اسلام (ص) از خشونت و افراط گرایی، به بیان سابقه تاریخی این منطقه پرداخت و اضافه کرد: در گذشته شهر پاتالونگ دارای حاکم اسلامی بوده و مردم در آن زمان از زندگی مسالمت آمیز و سعادت بخشی بهرهمند بودند.
شیخ عبدالکریم، از علمای اهل تسنن و ویسوت بابا منصور، نماینده دفتر شیخ الاسلام تایلند در شهرپاتالونگ با تأکید بر سنت پیامبر گرامی اسلام بر لزوم پرهیز از تفرقه و افراط و تفریط، توجه بر نقاط مشترک و احترام به سایر عقاید را در همگرایی و انسجام اجتماعی مؤثر و مفید ارزیابی کردند.
شیخ انصار، مدیر بخش امور دینی و مدیر خیریه الزهراء (س) نیز ادیان الهی را دارای یک شریعت مشترک دانست و با ذکر بیان قرآن میانه روی و اعتدال را لازمه اتحاد و همبستگی ادیان و مذاهب قلمداد کرد.
در ادامه این مراسم، برنامههای متنوعی همچون جمع خوانی صلوات خاص و نعت رسول گرامی اسلام (ص) به همراه سرود و شعرخوانی خواهران به اجرا درآمد.