دوست و دشمن اسراییل در ایران کیست؟
دولتمردانی که به ظاهر بیشترین ژست را در مخالفت و مبارزه با رژیم صهیونیستی میگرفتند، بزرگترین خدمتها را به این رژیم کردند و دولتی که به عنوان سازشکار تحت تخریب همین نیروهای افراطی است، بزرگترین وتاثیرگذارترین اقدامات را علیه اسراییل انجام داده است
برخلاف تصور اولیهای که از تیتر این یاداشت برمی آید، موضوع این نوشتار، اظهارات چند سال قبل اسفندیار رحیم مشایی درباره دوستی با مردم اسراییل نیست؛ اظهاراتی که محمود احمدی نژاد آن را موضع دولت خود دانست وحتی پس از انتقاد صریح رهبری از این موضع، رئیس دولت نهم حاضر به عقب نشینی ازموضع خود نشد.
موضوع این بحث، دشمنی دولت یازدهم با اسراییل است، دشمنی که به صورت بیسابقهای موجبات عصبانیت مقامات رژیم صهیونیستی را فراهم آورده است وموج جدیدی در ابراز انزجار و نفرت مردم ایران علیه اسراییل و اقدامات رژیم صهیونیستی شده است.
طی دهههای گذشته، تبلیغات علیه اسراییل در کشور عموما به صورت سنتی انجام میشد و همواره بر مظلومیت مردم فلسطین و لزوم حمایت از آنان تاکید میگردید.
طبیعی است که هر پیام تبلیغی پس از مدتی تکرار، تاثیرگذاری اولیه را ندارد و اگر این تکرار بیش از حد به درازا بکشد، ممکن است این پیام نتیجه عکس در ذهن بخشی از مخاطبان بگذارد و آنها را به سوگیری و مقاومت در برابر پیام وادار کند.
درباره پیام مخالفت با اسراییل نیز اصرار برتکرار پیام سنتی حمایت از مردم فلسطین، موجب گردید که این پیام فارغ از قشر متدین و انقلابی جامعه که شعار مرگ براسراییل را در زمره عبادات دینی میدانند، این پیام در سایر اقشار جامعه بخصوص طبقه متوسط، تاثیرگذاری خود را تا حدودی از دست بدهد.
مسئولان رژیم صهیونیستی از آغاز دولت نهم از مواضع نسنیجیده و شتابزده این دولت، منافع فراوانی کسب کرده بودند و انکار هولوکاست از سوی احمدی نژاد و دادن شعار محو اسراییل از تریبون سازمان ملل، موجب گردید رژیم صهیونیستی علاوه برآن که بتواند اجماع قدرتهای بینالمللی را علیه جمهوری اسلامی شکل دهد که یکی از نتایج آن 4 قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه هستهای ایران با رای مثبت چین و روسیه بود، توانست قطعنامه تایید هولوکاست را از مجمع عمومی سازمان ملل پس از نیم قرن ناکامی در این تلاش دریافت کند که این موفقیت را با میلیاردها دلار هزینه نیز نمیتوانست بدست بیاورد. اینها در شرایطی بود که در تهران، تندترین شعارها علیه اسراییل سرداده میشد و مدعیان مخالفت با اسراییل سردمدار امور بودند، اما نتیجه عملا به سود اسراییل رقم میخورد.
با پیروزی دولت تدبیر وامید، معادلات رژیم صهیونیستی نیز تغییر یافت، سوء استفاده رژیم صهیونیستی از اقدامات شتابزده جریان احمدی نژاد تبدیل به انفعال این رژیم دربرابر تحرکات کارشناسی وهوشمندانه دولت یازدهم گردید.
محمدجواد ظریف، نماینده وقت ایران در سازمان ملل که پس از مخالفت با انکار هولوکاست توسط احمدی نژاد برکنار گردید، در پربینندهترین شبکههای تلویزیونی آمریکا و به زبان مردم آمریکا، دولت اسراییل را دروغگو و سوء استفاده چی میخواند و این قضاوت با استقبال افکارعمومی مواجه میشود.
از سوی دیگر این تحرکات دیپلماتیک، که پس از دوره انزوای ایران در سالهای اخیر ایجاد شده است، موجب گردیده رژیم صهیونیستی از پنبه شدن رشتههای خود برآشفته گردد و نتانیاهو سراسیمه و عنان گسیخته به دشنام گویی و فحاشی به رئیسجمهور ایران و اقدامات او برای تبدیل کردن ایران به قدرت منطقهای و خروج از انزوا حمله کند.
نتیجه این حملات، نکته مهمی که این نوشتار برای بررسی آن نگارش یافته است را رقم میزند، افکار عمومی ایرانیان و بویژه طبقه متوسط و تحصیل کرده که شاید بیش از سایر طبقات اجتماعی به موضوع تحریم و انزوای کشور حساسند، با موضعگیریهای افراطی و خشمگینانه نخستوزیر اسراییل علیه ایران و مخالفت وی با قدرتمندتر شدن کشور و خارج شدن از تحریمها و شکسته شدن اجماع علیه ایران، اسراییل را به عنوان مهمترین مانع خارجی پیشرفت و توسعه کشور احساس کرده و از این رو در هفتههای اخیر موج بیسابقه از مخالفت و نفرت علیه رژیم صهیونیستی در اقشار مذکور که پیش از این دارای کمترین حساسیت نسبت به مساله اسراییل بودند، ایجاد شده است.
این مخالفت و حساسیت، نه صرفا به جهت دفاع از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، بلکه از ناحیه دفاع از منافع ملی ایران و احساس دشمنی و خطر از اقدامات و تحرکات رژیم صهیونیستی علیه کشور ایجاد شده است.
از این رو این نوع دشمنی مردم ایران با اسراییل، بسیار عمیقتر و پایدارتر از احساسی است که بر اثر تبلیغات مداوم صداوسیما درباره مطلومیت مردم فلسطین ایجاد میگردید و از این رو میتوان دولت یازدهم را به جهت دشمنی و ضربه زدن به اسراییل در ردیف نخست دولتهای دیگر دانست.
بنابراین مشاهده میشود دولتمردانی که به ظاهر بیشترین ژست را در مخالفت و مبارزه با رژیم صهیونیستی میگرفتند، بزرگترین خدمتها را به این رژیم کردند و دولتی که به عنوان سازشکار تحت تخریب همین نیروهای افراطی است، بزرگترین وتاثیرگذارترین اقدامات را علیه اسراییل انجام داده است.
روزنامه جمهوری اسلامی
دولتمردانی که به ظاهر بیشترین ژست را در مخالفت و مبارزه با رژیم صهیونیستی میگرفتند، بزرگترین خدمتها را به این رژیم کردند و دولتی که به عنوان سازشکار تحت تخریب همین نیروهای افراطی است، بزرگترین وتاثیرگذارترین اقدامات را علیه اسراییل انجام داده است فؤاد صادقی