۴۰۰ هزار کودک یمنی با خطر مرگ ناشی از گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند
سازمان ملل متحد ضمن هشدار نسبت به آنچه در یمن میگذرد، اعلام کردهاست که دست کم ۴۰۰ هزار کودک یمنی زیر پنج سال در معرض مرگ ناشی ار گرسنگی هستند.
چهار آژانس تحت نظارت و مدیریت سازمان ملل متحد روز جمعه زنگ هشدار را نسبت به تبعات هولناک قحطی در کشور جنگ زده یمن به صدا درآوردند.
بر اساس گزارشی که این چهار آژانس سازمان ملل متحد ارائه کردهاند دست کم ۴۰۰ هزار کودک زیر پنج سال امسال احتمالا در صورت تدام شرایط موجود بر اثر گرسنگی جان خود را از دست خواهند داد.
در این گزارش تاکید شده که کودکان یمنی به شدت از سوء تغذیه ناشی از جنگ و نیز همهگیری ویروس کرونا رنج میبرند و در صورتی که اقدامی فوری برای تغییر شرایط در این کشور صورت نگیرد دست کم ۴۰۰ هزار کودک زیر پنج سال جان خواهند باخت.
این هشدار جدی در حالی مطرح شده که پس از گذشت حدود شش سال از شروع جنگ داخلی در یمن، نزدیک به ۸۰ درصد ساکنان این کشور هم اکنون برای گذراندن یک زندگی عادی و بقا به کمکهای بشردوستانه وابستهاند.
آژانسهای امدادی و بشردوستانه فعال تحت مدیریت سازمان ملل متحد در گزارش خود بر افزایش ۲۲ درصدی ابتلا به سوءتغذیه حاد در میان کودکان زیر پنج سال یمنی نسبت به سال ۲۰۲۰ تاکید کرده و نسبت به در خطر بودن جان این کودکان هشدار دادهاند.
سوء تغذیه حاد به معنای پیشرفت زیاد بیماری و خطر بالای مرگ ناشی از کمبود شدید مواد غذایی است. در این گزارش همچنین تصریح شده است که شهرهای عدن، تعز، حدیده و صنعا در میان مناطق پر خطر از حیث بحران آذوقه و مواد غذایی و نیز موارد پر شمار سوء تغذیه قرار دارند.
دیوید بیسلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در بیانیهای مشترک با همتاهای خود در سازمان غذا و کشاورزی، یونیسف و سازمان جهانی بهداشت تاکید میکند: «آمار تازه ارائه شده در واقع فراخوانی دیگر برای کمکرسانی فوری به یمن است؛ کشوری که در آن هر کودک مبتلا به سوء تغذیه به معنای خانوادهای است که برای زنده ماندن مبارزه میکند.»
بر اساس تخمینهای صورت گرفته بیش از ۲ میلیون و سیصد هزار کودک زیر پنج سال دیگر یمنی احتمالا در سال جدید میلادی با خطر ابتلا به سوء تغذیه حاد روبرو هستند.
نرخ سوء تغذیه حاد میان جوانان، کودکان و مادران یمنی هر سال بواسطه شرایط ویژه حاکم بر این کشور و مناقشات داخلی رو به افزایش است.
کارشناسان به نرخ بالای بیماری و افزایش نرخ ناامنی غذایی به عنوان دیگر عوامل اصلی دخیل در رشد چشمگیر نرخ سوء تغذیه در یمن اشاره کردهاند.
از سوی دیگر پیشبینی میشود که حدود ۱ میلیون و دویست هزار زن باردار یا شیرده در یمن طی سال جاری دچار سوء تغدیه حاد شوند.
برغم آنکه در یمن هرگز به صورت رسمی اعلام قحطی نشده اما سازمان ملل متحد بارها تاکید کرده که این کشور با بزرگترین بحران انسانی روبرو است.
آژانسهای امداد و کمکرسان سازمان ملل متحد گفتهاند که تاکنون تنها ۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار از حدود ۴ میلیارد دلار نیاز مالی جهت تامین کمکهای فوری بشردوستانه به یمن را دریافت کردهاند.
بر اساس این گزارش، کمبود منابع مالی سبب شده تا بسیاری از برنامههای کمکرسانی فعالیتهای خود را متوقف کنند و یا سطح کمکرسانی را کاهش دهند.
منبع: یورونیوز