سیاست شفاف‌سازی در ارشاد کلید خورد

پس از سال‌ها و برای نخستین بار در راستای‌ سیاست شفاف‌سازی در امور وزارت ارشاد، روز گذشته با حکم سیدعباس صالحی اعضای هیأت انتخاب و خرید کتاب معاونت امور فرهنگی منصوب و اسامی آنها اعلام شد.

خبرگزاری فارس-گروه کتاب و ادبیات: پس از سال‌ها و برای نخستین بار در راستای‌ سیاست شفاف‌سازی در امور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته با حکم سید عباس صالحی اعضای هیأت انتخاب و خرید کتاب معاونت امور فرهنگی منصوب و اسامی آنها اعلام شد.

طی این احکام آقایان؛ کامران فانی، محمدعلی مهدوی‌راد، علی اصغر محمد خانی، علی اوجبی، محمد کاظم شمس، احمد کمالی‌نژاد، مصطفی امیدی، حجت‌السلام و المسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، به مدت دو سال به عنوان عضو «هیأت انتخاب و خرید کتاب» منصوب شدند.

 

 

در ذیل نگاهی به سوابق اعضای «هیأت انتخاب و خرید کتاب» داریم:

کامران فانی؛ متولد 25 فروردین 1323، در قزوین است. وی نویسنده، مترجم، کتابدار و نسخه‌پژوه ایرانی و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و عضو هیات علمی دانشنامه تشیع است.

فانی در سال 1341 وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران شد و پس از دو سال تغییر رشته داد و زبان و ادبیات فارسی خواند و در سال 1347 در این رشته از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و در سال 1352 نیز از دانشکده علوم تربیتی دانشگاه تهران فوق لیسانس علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی گرفت. از سال 1359 در کتابخانه ملی مشغول کار است و عضو هیئت علمی کتابخانه ملی، مشاور ریاست کتابخانه، عضو شورای عالی مشاوران کتابخانه ملی، عضو هیئت امنای کتابخانه مجلس و عضو شورای عالی مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی است.

 

 

تالیفات وی عیارتند از: علم در تاریخ، جان برنال (ترجمه‌)، فرهنگ موضوعی قرآن مجید، ترجمه سه خواهر آنتوان پاولوویچ چخوف، ترجمه مرغ دریایی، آنتوان چخوف، ترجمه موش و گربه، سرپرستی دانشنامه کودکان و نوجوانان (در 10 مجلد)، سرپرستی دایرهالمعارف دموکراسی (در سه جلد) و… به عهده داشته ‌است.

«محمد علی مهدوی راد (غلامی اسخارزوگاران)» به سال 1334 در روستایی به نام (ینگجه) از بخش سر ولایت نیشابور دیده به جهان گشود. مدرسه ابتدایی را در همان دیار گذراند پس از آنکه با مقدماتی از ادب عربی نیز در همان دیار آشنا شد. آنگاه به سال 1348 وارد حوزه علمیه مشهد شد و در مدرسه «آیت الله العظمی میلانی» که به شیوه ای نو و با برنامه ای منظم اداره می شد؛ تحصیل علوم دینی را آغاز کرد.

وی  در 7 سال اقامت در حوزه علمیه مشهد، دروس: مقدمات، ادبیات عرب، و سطوح عالی حوزوی را در محضر استادان آن دیار بیاموخت. از استادان آن روز می توان: «حجت هاشمی خراسانی، امینی نیشابوری، صالحی نیشابوری و روانشاد سید علی اکبر بنی هاشمی و محقق ذاکری اختری (عباس علی)» را برشمرد. وی در جنب درس های حوزوی سه سال به درس تفسیر روانشاد «آیت الله حاج میرزا جواد تهرانی» و جلساتی بسیار نیز «حضرت آیت الله سید عزالدین زنجانی» و روشنگر و مهم مقام معظم رهبری «آیت الله خامنه ای» که پنجشنبه و جمعه تشکیل می شد و نیز دیگر بحثهای فکری و ایدوئولوژی وی حاضر شد و این دروس اولین بذرهای علاقه و کشش به معارف قرآنی را در جان وی پاشید.

 

 

مهدوی راد پس از 7 سال اقامت در مشهد به لحاظ تلاشهای سیاسی و تعقیب ساواک خراسان با صلاحدید خطیب بلند آوازه روزگار و مجاهد نستوه و شجاع «شهید هاشمی نژاد»، مشهد را ترک نمود و به قم هجرت کرد و در قم بود که برای ایمنی از جستجوی ساواک، نام خانوادگی اش را از غلامی به مهدوی راد تغییر داد. در قم درسهای حوزوی را پی گرفت. در قم: رسائل، مکاسب، کفایه و آنگاه دوره عالی اجتهادی فقه و اصول را از محضر استادان ارجمند آن حوزه ارجمند فرا گرفت. برخی از استادان وی در این حوزه عبارتند از حضرات آیات: «اعتمادی»، «موسوی»، «تبریزی (سید ابوالفضل)»، «پایانی»، «فاضل لنکرانی»، «ستوده»،« بهشتی»، «احمد فاضل هرندی»، «صانعی»، «حاج شیخ جواد تبریزی»، «وحید خراسانی» و «منتظری»  که بیشترین بهره را در فقه از محضر آیت الله منتظری برد که به طور مستمر بیش از ده سال در درس وی شرکت کرد و بیشتر این بهره در اصول از درس آیت الله فاضل لنکرانی که تقریبا تمام اصول دوره اول خارج وی را شرکت کرد. مهدوی راد فلسفه را در محضر حضرات آیات: «انصاری شیرازی»، «محمدی گیلانی» و «مصباح» فرا گرفت.

اولین اثر قلمی وی به سال 1355 با عنوان: «اسلام و شعر» در قالب مقاله ای بلند در مجله نسل نو نشر یافت. وی پس از انقلاب اسلامی ایران مدتی را در مسئولیتهای اجرایی گذراند از جمله: مسئولیت عقیدتی و سیاسی پایگاه نهم شکاری و آنگاه به حوزه بازگشت و به سال 62 و پس از مقدماتی با جمعی از دوستان و همراهان، مجله حوزه را بنیاد نهاد و از شماره 16 تا 36 سردبیری آن را بر عهده داشت و مقالات بسیاری در نقد و معرفی کتابهای درسی حوزه، مسائل معرفتی دین و نقد و معرفی تفاسیر شیعه و سنی و تحلیل گرایشهای تفسیری در آن مجله نگاشت.

مهدوی راد به سال 1369 وارد دانشگاه شد و از همان آغاز، تدریس مقاطع تحصیلات تکمیلی را در علوم قرآن و حدیث به عهده گرفت، اکنون بیش از 15 سال حضور در دانشگاه تربیت مدرس حضور دارد و چهار سال مدیریت گروه علوم قرآن و حدیث را به عهده داشت. 

علی‌اصغر محمدخانی نویسنده ایرانی، دبیر شورای گسترش زبان فارسی و معاون فرهنگی موسسه شهر کتاب است.

آثار وی عبارتند از؛ شوریده یی در غزنه: اندیشه‌ها و آثار حکیم سنایی، محمود فتوحی، علی اصغر محمدخانی، تهران: سخن، 1385

شاعر مردم: یادنامه سیداشرف الدین حسینی (نسیم شمال)، علی اصغر محمدخانی (به اهتمام)، تهران: سخن، 1384

نامه سهروردی: مجموعه مقالات، حسن سیدعرب (به اهتمام)، علی اصغر محمدخانی (به اهتمام)، تهران: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان چاپ و انتشارات، 1388

 

درخت معرفت: جشن نامه استاد دکتر عبدالحسین زرین کوب، علی اصغر محمدخانی (به اهتمام)، تهران: سخن، 1384

نامه شهیدی: جشن‌نامه استاد دکترسیدجعفر شهیدی، حسن انوشه، علی‌اصغر محمدخانی، تهران: طرح نو، 1374

مهدوی‌نامه: جشن‌نامه استاد دکتر یحیی مهدوی، حسین سیدعرب، علی‌اصغر محمدخانی، تهران: هرمس، 1378

خرد جاودان: جشن‌نامه استاد سید جلال‌الدین آشتیانی، علی‌اصغر محمدخانی، حسن سیدعرب، تهران: نشر و پژوهش فرزان روز

علی اوجبی، نویسنده، مترجم و مصحح آثار فلسفی و سردبیر مجله کتاب ماه فلسفه است. او کارشناس ارشد رشته فلسفه و معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب است. اوجبی دو دوره دبیری جایزه کتاب سال را بر عهده داشته و چهار سال است که دبیر علمی جشنواره نقد است. کتاب تقویم‌الایمان او در دوره دوم جایزه فارابی حایز رتبه سوم شده است.

حجت‌الاسلام سید محمد کاظم شمس متولد 1339 است، وی استاد و پژوهشگر حوزه، مدیر انتشارات کتاب ناب، عضو هیئت مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی، عضو هیئت انتخاب آثار ارزشمند کتب دینی استان قم، عضو هیئت امنای کتابخانه های استان قم. سابقه 16 سال مدیریت موسسه بوستان کتاب (28دی ماه 1373 تا 14دی ماه 1389)، مسئول طرح و برنامه موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع)و….. است. وی در رشته تفسیر، فقه، اصول، فلسفه در حوزه علمیه قم تحصیل کرده است.

 

 

 

مصطفی امیدی، مدیر مرکز مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی و دبیری نخستین همایش نویسندگان ایران و دبیر اجرایی چند دوره جشنواره شعر فجر را در کارنامه خود دارد.

 

 

احمد کمالی‌نژاد: اکنون سرپرست موقت اداره کتاب است اما پیش از این در نمایشگاه کتاب تهران فعال بود و معاونت اداره کل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت ارشاد، مسؤول کمیته ناشران داخلی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و معاونت بخش مکتوب نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم را در کارنامه خود دارد.

حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کل کشور و همچنین عضو شورای فرهنگ عمومی کشور است.

 

 
پس از سال‌ها و برای نخستین بار در راستای‌ سیاست شفاف‌سازی در امور وزارت ارشاد، روز گذشته با حکم سیدعباس صالحی اعضای هیأت انتخاب و خرید کتاب معاونت امور فرهنگی منصوب و اسامی آنها اعلام شد.فارس گزارش می دهد

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.