وقتی مدارس دولتی تهران به حوزه علمیه وابسته می شوند

نماینده ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش از امضا شدن تفاهم‌نامه‌ای میان آموزش و پرورش شهر تهران و حوزه علمیه برادران خبر داد که بر آن اساس، مدارس دولتی تحت پوشش طرح به مدارس وابسته به حوزه علمیه تبدیل می‌شوند. حال باید دید حوزه علمیه تهران با چه میزان نیروی آموزش دیده برای آغاز این طرح گام برمی دارد.

 

 حجت‌الاسلام مهران مجیدی، نماینده ستاد همکاری حوزه  علمیه و آموزش و پرورش، در گفتگو با تسنیم از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان مدیریت حوزه علمیه برادران استان تهران و اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران خبر داد.

بر اساس این تفاهم‌نامه با انتخاب مدیریت حوزه و توافق اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران، مدارس دولتی مشمول طرح،‌ به مدارس وابسته به حوزه علمیه تبدیل می‌شوند و مدیریت حوزه با استقرار روحانی ثابت در این مدارس مدیریت تربیتی دانش‌آموزان را بر عهده خواهد داشت. محتوای برنامه‌ها نیز طبق شیوه‌نامه فرهنگی و تربیتی تأیید شده کارگروه و توسط مدیر مدرسه اجرا خواهد شد.

نماینده ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش عنوان کرد: تعداد مدارسی که هر سال به این طرح افزوده می‌شوند بر اساس ظرفیت‌های اعلام شده از سوی مدیریت حوزه تعیین می‌شود و حرکت در چارچوب احکام دینی و مقررات نظام جمهوری اسلامی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با محوریت و نشر اندیشه تبعیت از ولایت فقیه، رعایت شئون و نهادینه‌سازی و ضابطه‌مند کردن تمام فعالیت‌ها از جمله سیاست‌های مدنظر است.

بر این اساس تعهدات اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران بر اساس این تفاهم نامه عبارت است از:

ـ تشکیل جلسه با مدیران و معاونان پرورشی مناطق و مدیران مدارس منتخب جهت ابلاغ و توجیه طرح، ابلاغ شیوه‌نامه فرهنگی و تربیتی به مدارس،‌ ابلاغ مفاد تفاهم‌نامه به مناطق و مدارس تحت پوشش.

ـ تعیین مکان مشخص برای روحانی به عنوان دفتر کار برای ارائه مشاوره، ‌پاسخگویی به سؤالات و ارتباط با خانواده‌ها.
ـ زمینه‌سازی برای استفاده مستمر از روحانی مدرسه و اساتید حوزه علمیه در جلسات خانواده‌ها، دانش‌آموزان و معلمان و هماهنگی با مدیریت مدرسه برای حضور روحانی در بخشی از کلاس‌های پرورشی به صورت منظم یا پنجره باز در هر پایه تحصیلی.

تعهدات مدیریت حوزه علمیه نیز به شرح زیر است:

ـ جذب، آموزش و اعزام مبلغان مدارس امین.

ـ تهیه و تدوین برنامه‌های تربیتی و فرهنگی منطبق با ضوابط شورای عالی آموزش و پرورش.

ـ تامین نیازهای مذهبی مدارس شامل اعزام استاد و ‌تدمین محتوای فرهنگی

ـ برنامه‌ریزی لازم برای ارائه مشاوره به دانش‌آموزان، نظارت بر محتوای برنامه‌‌ها و فضاهای تربیتی و فرهنگی مدارس از جمله کتابخانه و سایت.

ـ اهتمام برای اقامه نماز جماعت در مدارس، ‌ارتباط مبلغان با دانش‌آموزان در خارج از کلاس مثل زنگ تفریح، صبحگاه و بهره‌مندی از تمام ظرفیت‌های موجود برای اجرای طرح تربیتی.

گفتنی است این نخستین بار نیست که بحث واگذاری برخی از مدارس به حوزه علمیه مطرح می‌شود. پنج سال پیش نیز در وزارت آموزش و پرورش ستادی به نام "ستاد همکاری های وزارت آموزش و پرورش و حوزه علمیه" ایجاد شد و این ستاد طرح استقرار دائمی روحانیون در مدارس را تهیه کرد. پس از آن نیز طرح واگذاری مدارس به حوزه علمیه مطرح شد.

هدف از استقرار روحانی درمدارس "پاسخگویی به نیازهای فرهنگی دانش آموزان" عنوان شد و قرار بود در مرحله اول روحانیون در مدارس شبانه روزی، استعدادهای درخشان، استثنایی و مراکز تربیت معلم مستقر شوند.

در همان زمان اعلام شد که مدیریت ۴۲۰۰ مدرسه در سه مقطع ابتدایی، راهنمایی و متوسطه به حوزه علمیه واگذار شده و سایت رسمی وزارت آموزش و پرورش تایید کرد واگذاری مدیریت تعدادی از مدارس کشور انجام شده و مجوز آن زیر نظر حوزه علمیه قم صادر شده است.

 
نماینده ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش از امضا شدن تفاهم‌نامه‌ای میان آموزش و پرورش شهر تهران و حوزه علمیه برادران خبر داد که بر آن اساس، مدارس دولتی تحت پوشش طرح به مدارس وابسته به حوزه علمیه تبدیل می‌شوند. حال باید دید حوزه علمیه تهران با چه میزان نیروی آموزش دیده برای آغاز این طرح گام برمی دارد.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.