انتفاضه شعبانیه و آن جنایت کم سابقه در تاریخ ثبت شود

  رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با یادآوری انتفاضه شعبانیه این کشور در دوران صدام گفت: با انتفاضه شعبانیه دیوار ترس مردم فروریخت، هیبت نظام شکست و آن را در برابر جهان رسوا ساخت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام سید عمار الحکیم گفت: انتفاضه شعبانیه لکه ننگی بر پیشانی نظام دیکتاتوری سرنگون شده است. همه مردم در این انتفاضه در برابر سرسخت ترین دیکتاتور منطقه و جهان ایستادند.

 

* بزرگترین جنایت تاریخ از لحاظ قتل دسته جمعی

 

وی افزود: بسیاری از مردم عراق در انتفاضه شعبانیه کشته شدند و نظام دیکتاتوری سابق جنایات زیادی را در برخورد با این انتفاضه مرتکب شد و بزرگ ترین جنایت تاریخ از لحاظ قتل دسته جمعی و بایکوت رسانه ای و انکار مظلومیت مردم در عراق رقم خورد. در این انتفاضه بیشتر استانها توسط قیام کنندگان فتح شد و دیوار ترس مردم مظلوم و همچنین هیبت نظام در برابر جهان شکسته شد.

 

* رشادت های انتفاضه در تاریخ ثبت شود

 

سید عمار الحکیم در سخنان خود تاکید کرد تمام اتفاقات و رخدادهای انتفاضه شعبانیه و رشادت ها و قهرمانی های مردم باید مستند و ثبت شود زیرا این انتفاضه نقطه درخشانی در تاریخ عراق است.

 

وی خاطر نشان کرد: برنامه و راه ما یک برنامه ملی است و نمی‌توان در این راه لغزید یا از آن دست برداشت و شرایط هرچقدر هم که سخت و دشوار شود، موجب ثبات قدم و توجه بیشتر ما به مبانی خواهد شد. امروز حملات دشمنان به پیروان اهل بیت در نقاط مختلف کشور زیاد شده و تمام این اقدامات نتیجه منطق ظالمانه دشمنان امت است که میخواهند به وسیله ریختن خون ما به خداوند متعال نزدیک شوند!

 

* واکنش به حملات گسترده بر ضد پیروان اهل بیت

 

سید عمار الحکیم افزود: این حملات گسترده ما را بر آن میدارد که با صفوف یکپارچه و یکصدا این حملات را محکوم سازیم. ما باید با وجود سکوت و کوتاهی سازمان های امنیتی در انجام وظیفه خود در حمایت از شهروندان، صدای خود را در اعتراض به این اقدامات بلند کنیم.

 

انتفاضه شعبانیه چیست؟

 

پس از شکست سنگین ارتش عراق در جنگ سال ۱۹۹۱ در کویت بود که ماشین جنگی صدام از کار افتاد. بر اساس قطعنامه 670 شورای امنیت کلیه تحرک هواپیماها و حتی بالگردهای ارتش عراق دچار تحریم گردید. در این هنگام مردم سرتاسر عراق موقعیت را غنیمت شمرده و از شمال تا جنوب این کشور علیه رژیم صدام حسین قیام کردند.

 

در جریان این قیام که در میان ملت عراق به انتفاضه شعبانیه مشهور گردید، کنترل بخش اعظم کشور به دست نیروهای مردمی افتاد و اکثر استان های عراق سقوط کرد و در این میان تنها استانهای مرکزی شامل استانهای غربی و صلاح الدین و بغداد از آن جدا بوده و سایر استانها همگی از زیر یوغ استبداد صدامی خارج شد. این قیام همه گیر بود و شیعیان و سنیان همه در آن سهیم شدند. لیکن با توجه به آزاد شدن مناطق یاد شده که اغلب از ساکنین شیعه مذهب برخوردار بود، قیام یا انتفاضه بیشتر رنگ شیعه گری به خود گرفت . در مدت بسیار کوتاهی ، اکثریت شهرهای مهم عراق از جمله بصره، نجف، کربلا،عماره،کوت و ناصریه و دیوانیه در جنوب و شهرهای مهم و استراتژیک شمال عراق به دست نیروهای مردمی افتاد.

 

* نفش آیت الله العظمی خویی در انتفاضه شعبانیه

 

در این مدت که حدود یک ماه بیشتر طول نکشید مردم با تشکیل کمیته های مردمی در زیر نظر کمیته ای نه نفره که از سوی مرجعیت حوزه علمیه نجف اشرف آن هنگام مرحوم آیت الله العظمی خوئی تشکیل شده بود، اداره می شد. این کمیته که از برجستگان مردمی و اجتماعی و گاه علمی حوزه انتخاب شده بودند ، هر یک در سویی در امر کارگشایی امور روزمره مردم این شهرها نظارت داشته و سعی داشتند که خونی به ناحق ریخته نشده و ظلمی بر انسانی روا نشود.

 

* ترس آمریکا از تشکیل حکومت مردمی و اسلامی در عراق

 

اما در این هنگام حادثه ای که رخ داد، تمامی آرزوها را به زیر خاک برد و هیچگاه خاطرات تلخ و تکان دهنده آن ایام از ذهن عراقیها محو نخواهد گردید.

 

زیرا آنچه که پس از قیام مردم عراق در انتفاضه شعبانیه ۱۹۹۱ به عنوان سیاست سرکوب دائمی و بدوم مرز از سوی صدام حسین به مورد اجرا گذاشته شد به مراتب تلخ تر بود.

 

حادثه چنین اتفاق افتاد . آمریکاییان پس از قیام مردم عراق متوجه شدند که ناخواسته زمینه های ایجاد حکومتی مردمی و اسلامی در عراق پا گرفته است و چیزی نمانده است که بغداد را نیز در اختیار گیرند.

 

چیزی که سیاست آمریکاییان و غربیان آن را دنبال نمی کرد. پس تا آن هنگام تمامی فرودگاههای عراق و نقاط حساس جنگی و پادگانها در اختیار و یا در زیر نظر آمریکاییان و کشورهای همپیمان او قرار داشت و اجازه حرکت حتی بالگردی گرفته نشد. در این لحظات بود که ماشین جنگی بعثیان به کار افتاده و حرکتی در پادگانهای صدام آغاز گردید.

 

محور عملیات سوکوب ، از سوی گارد ویژه ریاست جمهوری اداره می شد. این گارد از دو سپاه و هر سپاه از سه لشگر تشکیل شده بود. گارد ویژه را بیشتر افرادی از منطقه تکریت و پیرامون آن که زادگاه صدام حسین به شمار می آمد، تشکیل می دادند. در آن هنگام حفاظت بغداد، سولوحه وظیفه این گارد به شمار می آمد. دو لشگر از بغداد به سوی شمال عراق کربلا و نجف و دیگری از سوی جنوب آن به این منطقه به حرکت درآمد. آنان در استفاده از ماشین جنگی خود هیچ محدودیتی را به عمل نیاوردند. سوکوب بدون مرز سولوحه کار آنان قرار داشت و در این راستا برای قلع و قمع کردن انقلابیون از سلاحهای شیمیایی و بمبهای خوشه ای و ناپالم استفاده کرده و در برخی مناطق از آن جمله در نجف اشرف از شصت موشک زمین به زمین «اسکاد بی » استفاده کردند. حرکتی که هیچگاه از سوی دیکتاتورترین و خون آشام ترین رژیمهای یک قرن اخیر نیز صورت نپذیرفته بود. تمامی منطقه مملو از جنازه های کشته شدگان بود که چندین روز داخل کوچه هاا و خیابان ها رها شده و شمار زیادی از آنان خوراک سگهای ولگرد در بیابانها شدند.

 

* گورهای دسته جمعی 500 الی هزار نفره

 

انسانهای بی گناه شامل زن و مرد و کودک و سالخورده در دسته های 500 الی هزار نفره تیر باران شده و سپس در گورهای دسته جمعی دفن شدند.

 

راز مزارهای کشف شده در اطراف شهر محاویل و نجف و کربلا هم اکنون فاش می گردد. به طوری که هم اکنون کمتر خانواده ای را می توان در عراق یافت که صدام حسین عضو یا اعضایی از آن را اعدام و یا زندانی نکرده باشد. صدام ، محو کربلا و به ویژه نجف را از نقشه جغرافیایی عراق در سر می پرورانید و بر این پایه ، کشتارها و فجایع دهشتناکی را در آن صورت داد.

 

* حمله صدام به مراقد مقدسه در کربلا و نجف

 

کشتار کربلا و نجف اشرف هیچگاه از اذهان مردم این دیار محو نمی گردد. او حتی شأن جایگاههای مقدس شیعیان در کربلا یعنی حرمین شرفین و نیز مرقد مطهر علوی در نجف را نیز نادیده گرفت و با توپ و تانک بدان حمله ور شد بطوریکه تا حدود شش ماه پس از این سرکوب در حرمهای یاد شده بسته بود تا اینکه رژیم در طی این مدت توانست آثار فجایع خود را در آن از بین برده و سرپوشی بر آن نهد. صدام در ضمن حمله خود به این شهرها بسیاری از مدارس دینی کربلا و نجف از آن جمله مدرسه دارالحکمه که یکی از مراکز تحصیل نجف بود را با خاک یکسان کرد و هم اکنون آثاری جز خرابه های آن به جای نمانده است .

 
  رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق با یادآوری انتفاضه شعبانیه این کشور در دوران صدام گفت: با انتفاضه شعبانیه دیوار ترس مردم فروریخت، هیبت نظام شکست و آن را در برابر جهان رسوا ساخت.سیدعمار حکیم

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.