پاسخ دفتر آیت الله جوادی آملی به شبهه افکنی وطن امروز

در پی انتشار مقاله روزنامه متعلق به مهرداد بذرپاش از نمایندگان گروه پایداری مجلس و نقل قولی از آیت الله جوادی آملی، دفتر ایشان این امر را «شبهه افکنی» و استفاده غیرعادلانه از سخنان آیت الله جوادی آملی دانست.

 

روزنامه وطن امروز در مقاله ای و در جهت حمله به اظهارات آقای روحانی درباره «دژ پولادین» برخی مطبوعات مخالف دولت، به نقل از حضرت آیت الله جوادی آملی نوشته بود: «اعتدال از پست ترین رذایل است»! و در ادامه به نقل از ایشان اضافه کرده بود: «آنجا که عدالت قربانی سهل‌انگاری و عوام‌اندیشی شود ما موظف به اجرای عدل هستیم نه اعتدال، زیرا اعتدال فقط معنایش آن است که ببینیم دیگران چه می خواهند نه آنکه عدالت چه اقتضایی دارد. بنابراین رسانه ها باید برای برقراری عدل در جامعه تلاش کنند نه آنکه به ایجاد اعتدال روی آورند.»

 

در پی انتشار این خبر، دین آنلاین به یکی از نزدیکان آیت الله جوادی آملی نوشت: «جریان افراطی به صورت ویژه در مورد مراجع عالی تقلید که منتقد معجزه هزاره سوم بودند، درصدد ایجاد و یا نمایش زاویه ایشان بادولت هستند. گرچه بدون تردید این گونه نیست که حرکات دولت همه اش قابل دفاع باشد اما این شعار، تفاوت دو راهبرد است. اگر از فرمایشات حضرت استاد نیست و یا زدن صدر وذیل به این گونه نمایانده اند، شاید نیاز به تبیین باشد، همچنان که در چند شماره قبل نشریه 9دی درجواب بی سوادخواندن منتقدان مذاکرات از طرف دکترروحانی را باتیتر اصلی وچاپ تصاویر عده ای از بزرگان از جمله حضرت استاد در عداد منتقدان مذاکرات آورده بود…»

 

در ادامه، ایشان متن زیر را که در اختیار برخی رسانه ها گذاشته اند برای پاسخ به این پرسش ارسال کردند:

 

«در پی انتشار برخی اخبار منتسب به حضرت آیت الله جوادی آملی مبنی بر انتقاد ایشان از گفتمان اعتدال، به اطلاع می رساند معظم له در دیدارهای متعدد با اقشار مختلف هنرمندان و فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی متناسب با موضوع صحبت، به واژه شناسی کلمه « اعتدال» از منظر قرآن کریم پرداخته و با برتر و مقدم شمردن عدل بر اعتدال، نتیجه گیری می‌فرمایند اعتدالی که در مقابل عدل قرار گیرد عین رذالت است، لیکن اعتدالی که در مقابل افراط و تفریط باشد عین عدالت خواهد بود.

 

ایشان همواره متذکر این نکته شده‌اند که همه ما و مسئولان موظف به اقامه عدل هستیم و نه اعتدال؛ چرا که اعتدال لاجرم نتیجه و محصول اقامه عدل خواهد بود.

 

علاقه مندان جهت پیگیری مباحث حضرت آیت‌الله جوادی آملی در این خصوص می‌توانند به متن دیدارهای معظم له در سایت ایشان و همچنین جلد هفتم کتاب شریف تسنیم (چاپ 1378) ذیل آیه شریفه 143 سوره بقره «و کذلک جعلناکم امه وسطا» مراجعه نمایند.

 

گفتنی است در چند روز گذشته برخی سایت‌ها با انعکاس گزینشی سخنان حضرت آیت‌الله جوادی آملی، به ایجاد تصویر نادرستی از معنای اعتدال از منظر معظم له پرداختند که بدین وسیله همگان و خصوصا اصحاب رسانه را به امانت داری و رعایت اخلاق رسانه ای دعوت می‌نماییم«.
در پی انتشار مقاله روزنامه متعلق به مهرداد بذرپاش از نمایندگان گروه پایداری مجلس و نقل قولی از آیت الله جوادی آملی، دفتر ایشان این امر را «شبهه افکنی» و استفاده غیرعادلانه از سخنان آیت الله جوادی آملی دانست.

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.