آیت الله جوادی آملی: علمای اسلام و مسیحیت باید به فکر حیات مردم باشند
جمعی از اعضای برجسته شورای اسقفهای کاتولیک آمریکا با حضور در محل بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیتالله جوادی آملی دیدار کردند.
جمعی از اعضای برجسته شورای اسقفهای کاتولیک آمریکا با حضور در محل بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیتالله جوادی آملی دیدار و خواستار بهرهمندی از فرمایشات معظمله در خصوص نگاه اخلاقی اسلام به فناوریهای نظامی کشتار جمعی و مناسبات امنیتی بین دولتها و ملتها شدند.
در این دیدار حضرت آیتالله جوادی آملی در سخنانی آموزههای راستین حضرت عیسی(ع) را یادآور شدند و فرمودند: پیام مسیح(س) که در قرآن نیز آمده، این است که روزی که مسیح به دنیا آمد، پاک و طیب و طاهر بود و تمام دوران پرافتخارش را با طهارت و قداست گذراند. روزی هم که از دنیا رحلت میکند، در هر مقطعی باشد با طهارت، قداست این رهگذر را طی میکند. روزی هم که در معاد زنده میشود، با قداست و طهارت زنده میشود که در تمام این سه مقطع در هیچ گوشهای نه بیراهه رفته و نه راه کسی را بسته است.
ایشان ادامه دادند: سیره مسیح(س) همانند دیگر انبیای ابراهیمی(ع) برای ما اسوه و درس است. آن حضرت فرمودهاند: در تمام مدت عمرم نه بدی کردم نه بدِ کسی را خواستم، نه خودم بیراهه رفتم نه راه کسی را بستم. از میلاد تا رحلت، با سلامت پشت سر گذاشتم، نه کسی را کشتم، نه کشتاری را تشویق کردم، نه قاتلی را حمایت کردم نه ظالمی را تأیید کردم.
ایشان با انتقاد از ساخت سلاحهای کشتار جمعی توسط قدرتهای جهانی اظهار داشتند: همه ما که موحدیم و راه انبیا را پذیرفتهایم. مکتب انبیای ابراهیمی برای ما سند است. قرآن کریم برنامه دو پیامبری که حکومت و رهبری داشتند و کشور را اداره میکردند به خوبی تبیین کرد؛ یکی حضرت داود(س) بود و یکی حضرت سلیمان(س).
معظمله با بیان این مطلب که علمی را که خدا به داود آموخت، علم زرهبافی بود، ادامه دادند: خداوند در قرآن فرمود ما به داود این قدرت را دادیم که به جای این که کارخانه یا کارگاهی داشته باشد که آهن را نرم کند، با دستش نرم میکرد اما با این قدرت، با این که رهبری انقلاب را داشت، حکومت تشکیل داد. معذلک از این قدرت مهم، جز برای درست کردن سلاح دفاعی استفاده نکرد. هرگز به این فکر نبود این قدرت الهی را در راه ساختن دشنه، شمشیر، تیر، نیزه، سلاح کشتار جمعی یا فردی به کار ببرد.
حضرن آیتالله جوادی آملی در خصوص استفاده حضرت سلیمان(ع) از قدرت الهی که در اختیار داشت، فرمودند: یکی از آن قدرتهایی که خداوند به حضرت سلیمان(ع) عطا کرد، این بود که خداوند معدن مس را مثل سیل روان در اختیارش قرار داده بود و حضرت سلیمان(ع) چنین قدرتی داشت که میتوانست از این مس، همه آلات و ادوات نظامی را فراهم کند ولی هیچ یک از این کارها را نکرد، او ظرف ساخت برای رفع نیاز خود و دیگران. حضرت سلیمان(ع) از این قدرت خود سوءاستفاده نکرد و هیچگونه سلاح کشتار جمعی و یا فردی درست نکرد.
ایشان در جمعبندی این فراز از بیانات خود فرمودند: این دو نمونه را که از انبیای ابراهیمیاند و مورد تقدیس و تکریم همه موحدان ابراهیمی(س) هستند، قرآن کریم نقل میکند تا به ما بگوید قدرتی که در اختیار انسان هست برای بهرهبرداری حیات است نه مرگ؛ و اگر در شرایط کنونی دنیای مسیحیت و اسلام و سایر ادیان ابراهیمی به این توصیههای الهی و اسلامی عمل کنند، جهان گلستان خواهد شد و دیگر نیازی به جنگهای فرساینده نیست.
ایشان روحانیت مسیحی را به حضور در میان ملتها فراخواندند و فرمودند: روحانیت ـ چه اسلام چه مسیحیت ـ باید همواره در متن جامعه حضور داشته باشد و به عنوان این که وارثان انبیا هستند، جلوی کجروی و بدروی جامعه را بگیرند.
معظم له ادامه دادند: گرچه میدانم شما هم مثل ما زخم کهنه دارید و رنجیده و رنجورید اما جریان سوزاندن گالیله کار تلخی بود که در غرب اتفاق افتاد. یک دانشمند به جرم این که میگوید زمین حرکت میکند، باید او را تشویق کرد نه او را سوزاند. گالیلهسوزی دیروز و قرآنسوزی امروز که متأسفانه در برخی از کلیساها رخ داد، نشانه بیمهری نسبت به حقایق دین است. همچنین جنگ جهانی اول و دومی که در غرب اتفاق افتاد و در کمتر از پنجاه سال بیش از هفتاد میلیون را کشتند، اگر مسیحیت حضور فعال میداشت، راه مسیح(س) را طی میکرد و تبلیغش با تعلیم و تزکیه همراه بود، هرگز جنگ جهانی اول و دوم راه نمیافتاد.
معظمله با اشاره به بحران شبهجزیره کریمه فرمودند: الان هم که متأسفانه غرب دم از دموکراسی میزنند، چون دستشان روی ماشه بمب اتم است، اگر خدای ناکرده جنگ جهانی سوم رخ بدهد دیگر کسی روی زمین نمیماند. بر همه ما چه علمای اسلام چه علمای مسیحیت لازم است که به فکر حیات این مردم باشیم. شما میبینید برای اندک چیزی دو ابرقدرت الان در کریمه اوکراین صفآرایی میکنند. اگر خدای ناکرده یک حادثه تلخی پیش بیاید چه باید کرد؟ اگر در اوکراین و در امثال اوکراین اینها جنگی شروع کنند چه باید کرد؟ بر همه ما لازم است که آن کار تبلیغی و تعلیمی را داشته باشیم. ساختن سلاحهای کشتار جمعی برای همه ممنوع باشد و هر کشوری که دارای این سلاح است، آن را محو کند و یک زندگی عاقلانه داشته باشیم تا ما هم مانند مسیح(س)بگوییم (وَ السَّلامُ عَلَیَّ یَوْمَ وُلِدْتُ وَ یَوْمَ أَمُوتُ وَ یَوْمَ أُبْعَثُ حَیًّا).
در پایان این دیدار سخنگوی شورای اسقفهای کاتولیک آمریکا در سخنانی با تشکر از حضرت آیتالله جوادی آملی، دیدگاههای ایشان را بسیار راهگشا دانست و گفت: دیدگاههایی که شما بیان کردید، کاملاً مطابق با دیدگاههای ما است و همگی انتظار پیوستن به ابدیت با خدای یگانه را میکشیم و این بدان معنا است که در دنیا باید از تخریبهایی که در شأن انسان نیست، دوری کنیم و همچنین بتوانیم از اشتباهات گذشتهمان درس بگیریم، مثل اشتباهات جنگ جهانی اول و دوم، تا آموزههای دینی بتواند در عالم حاکمیت پیدا کند و بتوانیم روی اهمیت حیات تأکید کنیم.
وی ادامه داد: ما از کلیسا همواره نابودی سلاح هستهای را خواستار بودهایم و از دولت خود خواستیم که به این سمت حرکت کند و از آنجا که احساس میکنیم نظرمان خیلی نزدیک به هم است، کاش بتوانیم در این مسیر همکاری مستمری با هم داشته باشیم.
جمعی از اعضای برجسته شورای اسقفهای کاتولیک آمریکا با حضور در محل بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیتالله جوادی آملی دیدار کردند.