حمایت “حزب اسلامی” گلبدین حکمتیار از حکومت طالبان
رهبر “حزب اسلامی” گلبدین حکمتیار اعلام کرد حتی در صورت شراکت نکردن در حکومت طالبان، از آن حمایت خواهد کرد.
گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی در گفتگویی با خبرگزاری آناتولی گفت: ما هیچ شرطی برای مشارکت در دولت به غیر از تعیین افراد واجد شرایط نداریم.
وی به ارزیابی جدیدترین اوضاع در افغانستان پرداخت و با بیان اینکه اهداف قاطعانهای برای شرکت در دولت طالبان ندارد، گفت: ما شیفته شراکت در دولت جدید افغانستان نیستیم اما از طالبان با هر روشی که آنها دولت جدید را در کشور تشکیل دهند، حمایت میکنیم.
حکمتیار همچنین استدلال کرد که آنها به کارایی داشتن دولتهای ائتلافی اعتقاد ندارند چون چنین دولتهایی همیشه شکست خوردهاند و افزود: ما با طالبان برادر هستیم و بین ما اجماع وجود دارد.
روابط قوی بین ترکیه و افغانستان
وی به این نکته اشاره کرد که ترکیه یکی از بهترین دوستان افغانستان است و افزود: ترکیه همیشه در کنار مردم افغانستان بوده و در همه حوزهها از افغانستان حمایت کرده است.
حکمتیار در پاسخ به اینکه آیا یک دستورکار ملیگرای پشتون در افغانستان وجود دارد، گفت: ملی گرایی و تبعیض جایگاهی در اسلام ندارد و ملیگرایی در دولت جدید افغانستان هیچ جایگاهی نخواهد داشت. اگر جهان به ایجاد دولت جدید در کشور اجازه ندهد و تلاش کند تا دولت را به ملیگرایی نزدیک کند، ممکن است جنگی در افغانستان رخ دهد.
رهبر حزب اسلامی گلبدین گفت: ما اکنون خواهان این هستیم که خواسته مردم افغان رعایت شود. بسیاری از کشورها در صورتی دولت جدید را به رسمیت میشناسند که بر اساس خواسته مردمی تشکیل شده باشد.
حضور داعش در افغانستان
وی در پاسخ به سوالی درباره خطر داعش در افغانستان گفت: این گروه هیچ خطری برای افغانستان ندارد. پروپاگاندایی نادرست درباره القاعده و سایر شبه نظامیان خارجی در افغانستان وجود دارد. اعضای این گروهها در گذشته خیلی کم بودند و امروز حتی کمتر هم شدهاند. در نظر قرار دادن آنها به عنوان یک تهدید اصلا غیرممکن است.
حکمتیار در ۱۹۷۷ حزب اسلامی گلبدین را تاسیس کرد و یکی از چهرههای این حزب در مقاومت علیه تهاجم شوروی به افغانستان شد.
وی برای دورانی کوتاه در دوران جنگ داخلی افغانستان، نخست وزیر بود که پس از پایان اشغال شوروی، این نقش هم پایان یافت. وی در جریان جنگ داحلی به یکسری جرایم علیه غیرنظامیان متهم شده است.
حکمتیار با اصالتی پشتون پس از تصرف کابل در ۱۹۹۶، افغانستان را ترک کرد.
وی همچنین فعالیتهای مقاومتی در برابر ارتش آمریکا داشته است و در مه ۲۰۱۷ با قانون تصویب دولت وقت برای آشتی داخلی در افغانستان به کشور برگشت و فوریه همان سال، نامش از فهرست تحریمهای سازمان ملل خط خورد.
منبع: ایسنا