انتقاد شدید پاپ فرانسیس از مجازات حبس ابد به عنوان نوعی اعدام پنهانی
اسقف اعظم با انتقاد شدید از کشورهایی که شکنجه را اعمال میکنند، گفت استفاده از زندانها برای حل مشکلات اجتماعی مانند تجویز یک دارو برای درمان همه نوع بیماری است.
به گزارش دین آنلاین به نقل از گاردین، پاپ فرانسیس، مجازات حبس ابد را «یک اعدام پنهانی» خواند و با حمله به «پوپولیسم کیفری» انتقادات صریحی را علیه کشورهایی که به شکنجه میپردازند، مطرح کرد.
در یک سخنرانی عمومی که برای هیئت نمایندگی انجمن بینالمللی حقوق کیفری برگزار شد، پاپ گفت که دینداران باید با مجازات حبس ابد که به مثابه نوعی اعدام است، مخالفت کنند.
«همه مسیحیان و دینداران باید امروزه به ابراز مخالفت بپردازند، نه فقط برای لغو مجازات مرگ، که میتواند قانونی یا غیر قانونی باشد و در اشکال مختلف اجرا شود، بلکه همچنین برای بهبود وضعیت زندانیان تا بتوان تضمینی برای احترام به شرافت انسانی کسانی که از نعمت آزادی محرومند فراهم کرد.»
«و از نظر من این با حبس ابد مربوط است. اکنون این مجازات طولانیترین کیفر در قانون جزای واتیکان است. حبس ابد (بدون آزادی مشروط) یک اعدام پنهانی است.»
فرانسیس که با این اظهارات به عنوان یکی از لیبرالترین پاپها شناخته شده است، به انتقادات صریح خود درباره خطر احکامی که به طرز نامتناسبی سفت و سختند ادامه میدهد.
«در دهههای اخیر، باور همگان این بوده است که مجازات عمومی برای حل انواع متفاوت مشکلات اجتماعی کارساز است و این درست مانند آن است که انواع بیماریها را بخواهیم با یک نوع دارو درمان کنیم.»
از دیدگاه آموزههای کاتولیکی، مجازات اعدام، گناه است و از انتقاد پاپ چنین برمیآید که او حمله ظریفی را علیه کشورهای اروپایی انجام داده است که تقاضاهای غیر معمول آمریکا درباره ایجاد مراکزی در نقاطی از جهان برای شکنجه مظنونین به عملیات تروریستی را اجابت کردهاند.
«این سوء استفادهها فقط در صورتی متوقف میشوند که جامعه جهانی قاطعانه دست به بازشناسی اصولی بزند که شرافت انسانی را در بالاترین جایگاهها قرار دهد.»اسقف اعظم با انتقاد شدید از کشورهایی که شکنجه را اعمال میکنند، گفت استفاده از زندانها برای حل مشکلات اجتماعی مانند تجویز یک دارو برای درمان همه نوع بیماری است.