نقش ۱۶ میلیونی توییتر در ترویج نامۀ رهبری
«نامه ای به جوانان غرب» عنوانی است که این روزها خبرساز شده است. در میان رسانه ها اما توییتر نقش پررنگتری نسبت به دیگر رسانههای جمعی دارد. توییتر در ایران، بیش از شش سال است که به همراه برخی دیگر از رسانه ها از دسترس فعالان مجازی خارج شده است.
عمادی مدیر اتاق خبر پرستیوی است، چند شب پیش در یکی از برنامههای صدا و سیما، دربارۀ آمار دیده شدن پیام مقام معظم رهبری در جهان ادامه داد: این پیام ۱۶ میلیون بار در توئیتر منتشر شده است و جزو ۲۲ هشتک مهم توییتر است. طبق آمار الکسا توییتر جزء هشت وبگاه پربازدید جهان است. این شبکۀ اجتماعی، بهرغم فبلترینگ، اما در ایران آمار بالاتری دارد و چهارمین وبگاه پربازدید ایرانیان است. گفتنی است جیکجیکِ توییتر در کشورهایی مثل ایران و چین فیلتر شده است.
جنبش letter۴u(نامهای برای تو)
علاوه بر اینها، جنبشی در فضای مجازی راه افتاد به نام «نامه ای برای تو» یا «letter۴u». در معرفی و بیانیه این جنبش آمده است:
«این نامه و موجی که مستقیماً توسط رهبر عزیزمان ایجاد شده است، فرصت استثنایی و بی نظیری است تا ما به عنوان سربازان این جبهه فرهنگی به تکلیف خود جهت صدور اسلام و انقلاب اسلامی به سراسر دنیا و بیداری اذهان جوانان سایر کشورها عمل کنیم و همان طور که پدران و مادران مان در ایجاد انقلاب اسلامی ایران نقش ایفا کردند، ما هم در ایجاد انقلاب جهانی که در محدوده ذهن و فکر افراد رخ خواهد داد، به وظیفه خود عمل کنیم.»
«اگر کاربر اینستاگرام، گوگل پلاس، فیسبوک و توئیتر هستید…»
این جنبش در برخی سایتها و خبرگزاریها نیز به خوبی پوشش داده شد. خبرگزاری نسیم خبر و گزارش مفصلی روی سایت خود قرار داد و راهکارهایی را برای کاربران عادی شبکههای اجتماعی مختلف پیشنهاد کرد. «اگر کاربر اینستاگرام، گوگل پلاس، فیسبوک و توئیتر هستید…» عنوانی است که برای هر شبکه تمهیدات و پیشنهادهایی ارائه میدهد تا کاربران از این طریق به لایک، بازنشر و گذاشتن کامنت و فعالیتهایی از این دست برای تبلیغ نامۀ رهبری بپردازند. بروز خلاقیت برخی جوانان در این جنبش بسیار دیدنی و قابل توجه بود. آنها پوسترهای بسیاری در این موضوع در صفحات اجتماعی طراحی و منتشر کردهاند.
تشویقهای راهبردی صدا وسیما
برنامههای خبری صدا و سیما نیز در ساعات مختلف شبانهروز تصویرهایی از جوانان غربی نشان میدهد. در این تصاویر جوانان غربی مشغول استفاده از توییتر و فیسبوک هستند و نامۀ مقام معظم رهبری را دریافت میکنند. تلویزیون که همیشه این شبکهها را ابزار جنگ نرم دشمن میخواند و نگاههای بازدارنده درباره این رسانهها پخش میکند، این بار واکنش عجیبی به نشر این نامه در فیسبوک و توییتر دارد و از نام این وبگاهها بارها به نیکی یاد میکند.
به یمن این فعالیتها نامۀ مقام معظم رهبری بازتاب گستردهتری در شبکههای اجتماعی یافته است، اما این در حالی است که برخی از این سایتها فیلتر شدهاند و زمزمۀ فیلترشدن برخی دیگر از شبکههای اجتماعی نیز به گوش میرسد. افزون بر این، استفاده از این رسانهها رنگی امنیتی نیز یافته است. برخی از مجریان و وزرای مملکتی نیز به دلیل استفاده از این شبکهها مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
«نامه ای به جوانان غرب» عنوانی است که این روزها خبرساز شده است. در میان رسانه ها اما توییتر نقش پررنگتری نسبت به دیگر رسانههای جمعی دارد. توییتر در ایران، بیش از شش سال است که به همراه برخی دیگر از رسانه ها از دسترس فعالان مجازی خارج شده است.