برخی در فکر تکفیر علامه طباطبایی بودند
از میان مطالب دینی روزنامه های اطلاعات، کیهان و سیاست روز، این عناوین را برگزیده ایم: «بعضیها در فکر تکفیر رسمی علامه طباطبائی بودند»، «طلاقهای توافقی زمینهساز هنجار شکنی، بی حیایی و بی عفتی جامعه است» و «مفتی داعش، دشنام به صحابه در دیوارنویسی را به مصلحت مسلمانان می داند»
روزنامه اطلاعات در صفحه «نظرها و اندیشه ها»، سومین بخش از گزیده پیام های آیتالله جوادی آملی با عنوان «معارف فاطمی» را منتشر ساخته است که در بخشی از آن به معنای الگو بودن حضرت فاطمه(س) اشاره شده است:«حضرت فاطمه اسوه سالکان کوی حق، به ویژه برای زن و معارف مربوط به زنان است، چنانکه هر کدام از دو وزنه وزین قرآن و عترت(ع) قدوه محققان علمی و متحققان عملی است؛ معنای الگو بودن یک شیء عتیق و کهن که مصون از اندراس و کهنگی و منزه از گذشت تاریخ مصرف و مبرای از افیون و افسون و افسانه است، دعوت به انجماد، تحجر، ارتجاع و رکود نیست؛ چه اینکه تحلیل آن به تجویز تفسیر به رأی و توجیه اختلاف قرائت، به معنای پلورالیزم، تفسیری بدون اصل ثابت نخواهد بود؛ زیرا کتابی که مدعی حیاتبخشی است، با قفل قلب و یُبس دل و رکود ذهن موافق نیست و دفتری که داعیه ثبات و دوام دارد، با زمانمندی و زوال مخالف است، بلکه معنای عریق آن مرهون ارزیابی عقل در هندسه دین و شریعت است.»
بعضیها در فکر تکفیر رسمی علامه طباطبائی بودند
اطلاعات در همان صفحه سخنان استاد خسروشاهی در سالگشت درگذشت پژوهشگر معاصر مرحوم حجتالاسلام دکتر علی ابوالحسنی (منذر) را انعکاس داده که در بخشی از آن آمده است:«بیمناسبت نیست که به مسئله قصه دراز تهمتزنی و افترا و بهتان که سابقه تاریخی دارد، اشارهای بشود. به شهادت تاریخ از انبیای اولیالعزم و زمان حضرت نوح ـ به تعبیر قرآن ـ گرفته تا دوران ائمه اطهار و سپس علمای عظام همواره و در طول تاریخ این پدیده زشت استمرار داشته و در زمان ما نیز همچنان ادامه دارد.
نخست باید اشاره کنم که تهمتهای شایع به دو بخش تقسیم میگردد: بخشی خاص علما و مراجع تقلید است که خیلی هم با مسائل سیاسی کار ندارد و بخشی اتهامات صرفاً سیاسی.
مثلاً مرحوم آیتالله شیخ محمدحسین کاشفالغطاء عالم بزرگ معروف نجف اشرف، در سفری به شبه قاره، وقتی دید که ادای شهادت ثالثه در اذان، موجب اختلاف و حتی کشتار شیعیان میگردد، پیشنهاد نمود که آن بخش از اذان که به عنوان تیمُن و تبرک نه جزئیت ذکر میشود، حذف گردد که بلافاصله متهم به انحراف عقیدتی شد و ایشان مجبور به ترک آن منطقه گردید…تا می رسیم به علامه بزرگوار سید محمدحسین طباطبائی که باز به علت تدریس اسفار و تألیف تفسیر عظیم المیزان، متهم به انکار معاد جسمانی و ارتداد گردید و بعضیها در فکر تکفیر رسمی ایشان بودند که با دخالت بعضی از مراجع وقت، موضوع منتفی گردید و بنده در خاطرات خود، به داستان آن به تفصیل پرداختهام.»
گرایش به اسلام نه تنها در غرب بلکه در تمام دنیا به شدت افزایش یافته است
روزنامه کیهان خبر «حمله وحشیانه گروههای نژادپرست به تجمع مخالفان اسلامهراسی در انگلیس و استرالیا» را در صفحه اول خود آورده و در متن خبر نوشته است:« اسلامهراسی در غرب طی ماههای گذشته و به بهانه حمله تروریستی به مجله شارلی ابدو و اقدامات جنایتکارانه داعش افزایش پیدا کرده است. اما با این وجود نتایج تحقیقاتی که خود غربیها انجام دادهاند، نشان میدهد گرایش به اسلام نه تنها در غرب بلکه در تمام دنیا به شدت افزایش یافته است.»
کیهان بی صبرانه منتظر تولیدات نخبگان شبکه افق است
روزنامه کیهان در صفحه ۶ خود در گزارشی پیرامون شبکه های اجتماعی تحت عنوان «حل تعارض با منکرات در شبکه های اجتماعی» با مضحک خواندن «چالش سطل آب یخ» که در شبکه های اجتماعی بنیان گذاشته شد و توجیه هفت تیرکشی یک مداح معروف و تقبیح آنچه او « درگیری سیاسی پردامنه بی مورد» پیرامون آن در شبکه های اجتماعی خوانده است، می افزاید:« فراموش نکنیم شبکه های اجتماعی چه ماهیت خارجی داشته باشند و چه ملی و بومی، اصل قانون ستیز و اخلاق گریزی آنها اصلاح نمی شود. پس واجب است برای جلوگیری از فروپاشی جامعه ایرانی از اخلاقیات، هر چه سریعتر به خویشسانسوری تحولات شبکه های اجتماعی و تاثیرات محسوس آن بر جامعه پایان دهیم. بی صبرانه در انتظار "دکتر سلام اجتماعی" یا هر شکلی از نوآوری مدیران صدا و سیما و نهادهای فرهنگی موثر کشور از جمله نخبگان شبکه افق هستیم.»
طلاقهای توافقی زمینهساز هنجار شکنی، بی حیایی و بی عفتی جامعه است
در صفحه معارف کیهان، دو مقاله «شخصیت و کمالات زن از نظر قرآن» به قلم منصور پور خلیلی و «بررسی زشتی طلاق بهویژه نوع توافقی آن/ طلاق؛ تلخترین جراحی عاطفی» نوشته محمد رضا مسلمی منتشر شده اند که در بخشی از یادداشت دوم می خوانیم: «اصولا طلاق آسیبهای بسیاری به شخص و جامعه میزند که در اینجا جای طرح آن نیست، اما خلاصه میتوان گفت که این رویه بویژه طلاقهای توافقی زمینهساز هنجار شکنی، بی حیایی و بی عفتی جامعه در پیش گرفته شده تبدیل ضد ارزشها و نابهنجاریها به ارزشها و هنجارهاست، به طوری که حتی برخی برای طلاق نیز جشن میگیرند و هدیه میدهند؛ در حالی که بدترین و تلخ ترین عمل جراحی روی دو انسان و عواطف آنان انجام شده و بدترین و مبغوض ترین رفتار اجتماعی صورت گرفته است. آیا گناه کردن و خشم و غضب الهی را به جان خریدن، جشن دارد؟»
مفتی داعش، دشنام به صحابه در دیوارنویسی را به مصلحت مسلمانان می داند
کیهان در صفحه آخر خود مطلبی از مشرق در باره دستورالعمل داعش برای زمان فرار از تکریت منتشر ساخته و می نویسد: «وحشیهای داعش علاوه بر بیرحمی، بسیار ترسو نیز هستند. هربار که عرصه بر آنها تنگ میشود از هر روشی برای فرار استفاده میکنند، اما اخیرا سندی رسمی از این گروه وحشی کشف شده است که به چگونگی فرار آنها پرداخته است. این سند در واقع شامل دستورات فرماندهی داعش در استان صلاح الدین عراق به عناصری است که قصد فرار از شهر تکریت در این استان را داشتهاند. این نامه که به امضای «ابواسحاق السامرائی»، مفتی داعشی رسیده، شامل دستوراتی به تروریستهای داعش در هنگام فرار است. با نگاهی به برخی از بندهای این سند میتوان به عمق ترس، کوته فکری و وحشی گری داعشیها پی برد.
۱- برداشتن اثاث منازل و موسسات وابسته به داعش تا اینکه به دست شیعیان نیفتد و نتوانند از آن استفاده کنند.
۲- فیلمبرداری از گروهی از عناصر داعش با لباس نظامی ویژه نیروهای بسیج مردمی.
۳- شکستن شیشه مغازهها و مصادره اموال موجود در آنها و از بین بردن و سوزاندن آنها در صورت عدم امکان مصادره.
۴- نوشتن دشنام به صحابه بر دیوارها. این کار جواز شرعی دارد و به مصلحت مسلمانان است.
۵- انتشار شایعات و تصاویر و فیلمهایی که نشان دهد شیعیان این دشنامها را نوشتهاند!
این موارد نشاندهنده این امر است که داعشیان نه تنها در هنگام حمله هیچ رحمی ندارند، بلکه در هنگام عقب نشینی و فرار نیز برای نجات جان خود حتی خدا و پیامبر و صحابه را نیز قربانی میکنند.
نامه امام علی به مالک اشتر، سرلوحه مذاکره کنندگان ایرانی باشد
روزنامه سیاست روز در سرمقاله خود با عنوان «توافقی بر اساس کلام امیر» به قلم محمد صفری تاکید کرده است که تیم مذاکره کننده ایران در موعد امضای توافق نامه اصلی برنامه های هسته ای ایران، این کلام حضرت علی(ع) را سرلوحه کار خود قرار دهد که می فرماید:« «عهد و پیمانی برقرار مکن که در آن راه تأویل و بهانه و توریه و فریب باز باشد.» در بخشی از این مطلب آمده است:« تأویل به معنای بازگرداندن چیزی است و در اصطلاح به هدف رساندن نهایی هر چیز یا سخن، تأویل نامیده میشود. توریه هم به این مفهوم است که متکلم معنایی از کلام خود را که مرادش نیست به مخاطب منتقل میکند. به زبان سادهتر، گفتن کلامی و اراده کردن خلاف معنای ظاهر آن را توریه میگویند.»
از میان مطالب دینی روزنامه های اطلاعات، کیهان و سیاست روز، این عناوین را برگزیده ایم: «بعضیها در فکر تکفیر رسمی علامه طباطبائی بودند»، «طلاقهای توافقی زمینهساز هنجار شکنی، بی حیایی و بی عفتی جامعه است» و «مفتی داعش، دشنام به صحابه در دیوارنویسی را به مصلحت مسلمانان می داند»بررسی مطبوعات/ سه شنبه ۱۸ فروردین (۱)