جدال مطهری و کوچک زاده در اینستاگرام
دین آنلاین، روزنامه های «فرهیختگان» و «شرق» را با این عناوین اقتباسی مرور کرده است: «پس لرزه های فراخوان اردوکشی خیابانی دلواپسان»، «اصرار عربستان بر تهدید پادشاهی آل سعودی توسط شیعیان، احتمال بروز جنگ مذهبی را افزایش داده است»، «جدال در اینستاگرام»، «عدهای که با این مسائل{لباس و حجاب نماینده پارلمان اروپا} مشکلدار میشوند، باید مشکل خودشان را حل کنند»، «جوانان برمه؛ تردید نکنید که خدا با ماست؛ شمشیر به دست گیرید و در راه او قیام کنید» و « هرکس بخواهد با دین خدا بازی کند، قطعا شکست میخورد/در انجام تکالیف اجتماعی، نباید نفع شخصی و حزبی و گروهی مدنظر قرار گیرد»
پس لرزه های فراخوان اردوکشی خیابانی دلواپسان
فرهیختگان در صفحه ۴ با عبارت «واکنش نوبخت به فراخوان تندروها: اجازه «راهپیمایی خونین» را نمیدهیم» نشست خبری سخنگوی دولت را پوشش خبری داده و آورده است:
«سخنگوی دولت در واکنش به فراخوان عدهای به نام «راهپیمایی خونین» در واکنش به حضور زنان در ورزشگاهها، تاکید کرد که دولت اجازه برگزاری چنین راهپیماییای را نمیدهد و خواست که قوه قضائیه با قانونشکنان برخورد «جدی» کند.
یک روز پس از آنکه شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهوری در امور زنان در گفتوگو با روزنامه شرق خبر داد که تلاشهایی برای حضور زنان در ورزشگاه صورت گرفته و توانسته است موافقتهایی را در این زمینه بگیرد، حوزه علمیه ایروانی در تهران دوشنبه با انتشار اطلاعیهای از «مردم» دعوت کرد برای اعتراض، مقابله و رویارویی با حضور زنان در ورزشگاه و نهی از منکر مسئولان وزارت ورزش مقابل ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی تجمع کنند.»
در این شماره روزنامه فرهیختگان همچنین این مطالب منتشر شده است:
گزارش «فقر به خاطر ثروت دیگران نیست»؛ میلیاردر معروف از سبک زندگی براساس بازار آزاد میگوید، با تنظیم زهرا سلیمانیاقدم
گزارش «بقا زیر سایه پژوهش»؛ نگاهی به فعالیتهای فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، با تنظیم پیوند نیکپی
انتشار چهار کتاب جدید از دانشنامه فلسفه استنفورد
ناممکنی مقابله با سایتهای همسریابی غیرقانونی
گلایههای وزیر ارشاد و معاونش در اهدای دیرهنگام نشانهای درجه یک هنری؛ ایوبی: دلواپسان واقعیتها را ببینند
سکوت لذتبخش اردوغان
پیامد های شکست عدالت و توسعه؛ تکاپو برای تشکیل دولت ائتلافی در ترکیه
افشای رابطه ریاض - تلآویو؛ عربستان فریاد فلسطینیها را درآورد
همسران داعشی، جایگزین موبایل شدهاند
یک سال از تهاجم داعش به عراق و سقوط موصل گذشت؛ اوباما عاجز از اتخاذ تصمیم
اصرار عربستان بر تهدید پادشاهی آل سعودی توسط شیعیان، احتمال بروز جنگ مذهبی را افزایش داده است
روزنامه شرق، تحلیل منتشر شده «گریسیک» در «فارین پالیسی» در خصوص تفاوت نگاه واشنگتن و ریاض به تهران را با عبارت «اوباما دنبال صلح؛ شاه عربستان خواهان جنگ» به تیتر یک آورده و ترجمه شهرام زرندار از مقاله را منعکس ساخته است:
«حدود ۵۰ سالی است که این منطقه را زیرنظر دارم. سطح آشوب در خاورمیانه امروزه بالاتر از هر زمان دیگری است. در میان این توفان کامل، دراماتیکترین چرخش در سیاست سعودیها، حداقل از زمان جنگجهانی دوم به وقوع پیوسته است و این نشانه نقطه عطفی خطیر در روابط عربستانسعودی با حافظان تاریخیاش، ایالاتمتحده و با همسایگانش در خاورمیانه است.
اصرار رژیم سعودی بر برجستهکردن خطرهایی که این پادشاهی را تهدید میکند – در چارچوب عبارت اساسا فرقهگرایانه سنی علیه شیعه- آنها را به طرزی فزاینده در تضاد با اربابان آمریکاییشان قرار میدهد و میتواند منجر به بروز درگیری شود که قابل مقایسه با جنگ ۳۰ ساله اروپا {در قرن هفدهم میلادی} است؛ یک جنگ وسیع مذهبی که یک فرهنگ کامل را نابود کرد. عاملی که استراتژی عربستانسعودی را به پیش میراند، ترس از هژمونی منطقهای ایران است. «گاردگرفتن» در برابر ایران چیز جدیدی نیست، اما از روزهای اول دولت کلینتون، عربستانسعودی قادر بوده برای مهار ایران بر واشنگتن تکیه کند. ایالاتمتحده، دولت انقلابی ایران را با پایگاهها و نیروهایش و فشارهای اقتصادی فزاینده محاصره کرده بود. این سیاست پس از اینکه دولت «جورج بوش پدر» پیروزی بزرگ خود علیه نیروهای صدام حسین را رقم زد (سال ۱۹۹۱)، شروع شد و درحالیکه اتحاد شوروی در حال فروپاشی بود، ایالاتمتحده را تبدیل به تنها قدرت نظامی در خلیجفارس کرد. پس از آن دولت کلینتون تعادل حاصل از مواجهه ایران یا عراق را در تقابل با دیگری مورد ملاحظه قرار داد و سیاست «مهار دوگانه»، راهی برای حفظ درجهای از ثبات منطقهای، به منظور حفاظت از دولتهای کوچک نفتخیز عرب حاشیه جنوبی خلیجفارس شد.
… سیاست مهار ایران پس از اینکه «بوش پسر» به افغانستان حمله و طالبان – که بدترین دشمن ایران در شرق بود- را پراکنده کرد و بعد هنگامیکه به صدامحسین – بدترین دشمن ایران در غرب – حمله و بهجای او یک دولت شیعه متحد ایران را بر سر کار آورد، عملا به پایان رسید. اگرچه دخالت ایران در این فرایند حداقلی بود، اما ایران یکشبه تبدیل به بانفوذترین دولت خلیجفارس شد….
…. دولتهای سنی عرب این منطقه به طرزی دوپهلو ادبیات نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، را بهکار میگیرند که مدعی است ایران در جستوجوی سلاح هستهای است…. با توجه به ظهور قدرت ایران در منطقه و چرخش ایالاتمتحده از سیاست مهار به سیاست تعامل مثبت با ایران، تعجبی ندارد که عربستانسعودی سیاست خارجیاش را بار دیگر بازنگری کند، اما سرعت چرخش استراتژیک و بزرگیاش میخکوبکننده بوده است.»
جدال در اینستاگرام
شرق، عکس صفحه نخست خود را به تصاویر علی مطهری و کوچک زاده، دو نماینده مجلس اختصاص داده و عنوان «جدال در اینستاگرام» را برای آن انتخاب نموده است.
مهدی قدیمی در این گزارش نوشته است:
«روز گذشته نماینده تندرو تهران در اینستاگرامش پرده از «پسکلهای» که در دوران دبیرستان به علی مطهری زده بود، برداشت و پاسخهای مطهری را برای التیام آن ماجرا دانست! مهدی کوچکزاده، اینروزها از اینستاگرام بهعنوان رسانه خود استفاده میکند. او نیز مانند بسیاری از اصولگرایان، پیش از این از شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک و توییتر استفاده نمیکرد و حالا به نظر میرسد با استفاده از اینستاگرام قصد پرکردن خلأ حضور خود در فضای مجازی را دارد؛ ایدهای که در همین هفتههای اخیر، توانسته نتیجه دهد و حالا صفحه اینستاگرام کوچکزاده، یکی از خبرسازهای هفتههای اخیر نام گرفته است.
او اولینبار پس از ماجرای بحث با ظریف در حاشیه جلسه غیرعلنی مجلس، از طریق اینستاگرام به بیان روایت خود از ماجرا پرداخت و توضیحات او با پاسخ پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهوری، در اینستاگرام مواجه شد. حالا کوچکزاده بار دیگر و اینبار در جریان دیدار اعضای پارلمان اتحادیه اروپا با رئیس مجلس، از صفحه اینستاگرام خود بهعنوان تریبونی برای اعلام انتقادش استفاده کرد.
درخواست اینستاگرامی کوچکزاده برای پاسخگویی مطهری
ماجرا از آنجا آغاز شد که کوچکزاده در پست خود درباره پوشش «ماریچه اسخاکه»، نماینده هلندی پارلمان اروپا، در زمان دیدار با لاریجانی نوشت: «آیا نماینده پارلمان اروپا اینقدر بیتمدن و بیفرهنگ است که فرق بین لباس ملاقات رسمی با لباس خواب یا لباس میهمانی شب را نمیداند؟» کوچکزاده البته به همین حد هم اکتفا نکرد و در ادامه انتقاد اینستاگرامی خود، انتقاداتی را متوجه نمایندگان حاضر در مراسم دیدار با هیأت اروپایی و علی لاریجانی کرد و همینطور از کاظم جلالی بهعنوان دعوتکننده این هیأت نیز انتقاد کرده بود. او در اینباره نوشته بود: «آیا عدم انجام ملاقات با این خانم و با این پوشش که مناسب پارتی و رقص شبانه است آنهم از طرف رئیس مجلس که هم آیتاللهزاده است و هم داماد آیتالله شهید مطهری است و از همه بالاتر رئیس مجلس جمهوری اسلامی است آنهم در حضور علاءالدین بروجردی که رئیس کمیسیون امنیت ملی است و او هم، هم آیتاللهزاده است و هم داماد آیتالله است منافع ملی را به خطر میانداخت؟» او در ادامه پست خود نوشته بود: «آیا آقای جلالی از توهین و ریشخند این خانم به مسئولان طراز اول نظام و مهمتر از آن ارزشهای انسانی و اسلامی مطلع است؟ و برای جلوگیری از ادامه این لاابالیگری در عدمرعایت شئونات ملاقات رسمی با مسئولان نظام چه هماهنگیهایی انجام دادهاند؟» اما آنچه این پست کوچکزاده را بااهمیت کرد، جملهای بود که او در پایان مطلب خود آورده بود: «دوست دارم به این سؤالات علی مطهری پاسخ دهد اگر گفتید چرا؟» کوچکزاده با این جمله، دور جدیدی از مجادلات مسبوقبهسابقه خود و علی مطهری را کلید زد و مطهری نیز بلافاصله، این درخواست او را پاسخ داد.
پاسخها و طعنههای مطهری
یک روز بعد از انتشار پست کوچکزاده، علی مطهری در اینستاگرام خود، خطاب به کوچکزاده نوشت: «آنطور که من تحقیق کردم، خانم موردنظر در ملاقات هیأت با آقای بروجردی روسری داشته و در نتیجه، آن قسمتهایی از بدن او که در ملاقات بعدی آشکار است، پوشیده بوده است. بعد از این جلسه به سرویس بهداشتی میرود و هنگام خروج، روسری نداشته و کلاهمانندی برسر داشته است. افراد تشریفات باید به او تذکر میدادهاند که این کار را نکردهاند. اینکه کار این خانم خصوصا با توجه به اینکه اساسا لباس او هم مناسب جلسه ملاقات رسمی نبوده و ساک و کیفی هم بر دوش و دست دارد، عمدی بوده یا سهوی، روشن نیست ولی بههرحال لازم است مسئولان سیاست خارجی کشور تذکر لازم را به هیأت مذکور بدهند». اما ادامه مطلبی که مطهری نوشته بود، طعنهها و نقدهایی را نیز متوجه خود کوچکزاده میکرد. او نوشته بود: «آقای لاریجانی، رئیس مجلس، در مقابل عمل انجامشده قرار گرفته و بعد از جلسه هم مسئولان مربوطه را توبیخ کرده است. اینکه میفرمایید باید جلسه را ترک میکردند، با توجه به تبعات سیاسی آن درست به نظر نمیرسد. اصولا ایشان نسبت به مسائل مربوط به عفاف حساس است والا داماد ما نمیشد! اگر انتظار دارید که در بازگشت به منزل، از طرف همشیره با کفگیر و لنگهکفش مورد استقبال قرار گیرند، چنین اتفاقی نخواهد افتاد… همانطور که گفتم، این توجه و حساسیت شما قابل ستایش است، اما این توجهات و حساسیتها را در زمان دولت پیشین نداشتید یا بسیار کم داشتید. در آن دولت، مشابه این اتفاق و بدتر از آن رخ داد یا مکتب ایران و بازگشت به ایران باستان را ترویج میکردند و امثال شما سکوت میکردید ولی امروز به حق انتقاد میکنید. این سیره دوگانه و یکبامودوهوا قابل توجیه نیست».
دفاع کوچکزاده با چاشنی خاطرات مدرسه
بیان این جملات کافی بود تا مهدی کوچکزاده بار دیگر موبایل به دست بگیرد و پستی جدید در اینستاگرام خود منتشر کند؛ پستی که یادآور درگیریهای این دو نماینده در مجلس هشتم بود. کوچکزاده روز گذشته در پاسخ به علی مطهری، پستی مفصل را در اینستاگرامش منتشر کرد که در ابتدای آن آمده بود: «ایشان پاسخی منتشر نمودهاند که متأسفانه مثل بسیاری از مکتوبات گذشتهشان راست و دروغ و لودگی را درهم آمیخته تا هم کینه پسکلهای خورده در چهلوچند سال قبل در دبیرستان علوی را التیام بخشد و هم خوراک مناسبی برای شارلاتانیسم رسانهای فراهم کرده باشد تا تمجیدش کنند و آرای بوالهوسان را در انتخابات آتی برایش فراهم نمایند». کوچکزاده به همراه این پست، تصویری از مطهری در صحن مجلس منتشر کرد که روی آن نوشته شده بود: «مطهری، راست، دروغ، لودگی(۱)» درج عدد یک بعد از تیتر انتخابی کوچکزاده، نشان از ادامهداربودن این جدال دارد. او در متن دیروز خود، به برخی از مسائل مورد اشاره در پست مطهری پاسخ داده بود. از جمله اینکه: «آقای مطهری در بند سوم مکتوب خود به داستانسرایی در مورد چگونگی تعویض روسری نماینده بیفرهنگ پارلمان هلند با یک کلاه در دستشویی!!! و چگونگی مکشوفشدن بخشی از بدن وی پرداختهاند و درعینحال نامناسببودن اصل لباس وی را نیز مورد اشاره قرار دادهاند، از آنجا که نگاه من در سؤالات مطرحشده در ارتباط با مسئله شرعی و احکام دینی (که اصلا مورد قبول نماینده غیرمسلمان هلند نیست و متأسفانه در جامعه خودمان شاهد وضعیتی بهمراتب اسفبارتر در این زمینه هستیم) نبوده و صرفا از بعد عدم رعایت عمدی آداب و رفتار انسانی و البته اسلامی و رفتار اهانتآمیز به مسئله اشاره کرده و خواستار حفظ عزت و وقار مسئولان و بهتبع آن ملت شدهام، بهنوعی تحریف نظر من را مرتکب شدهاند. بدیهی است من ضمن اعتقاد قطعی به حجاب برای مسلمانان بههیچوجه نماینده غیرمسلمان و البته بیفرهنگ هلند را ملزم به رعایت حجاب نمیدانم، اما عدمرعایت حجاب با دهنکجی و ریشخند، زمین تا آسمان تفاوت دارد.»
او همچنین در پاسخ به طعنه مطهری نوشته: «آقای مطهری در این بند اظهاراتشان علیرغم بسیار جدیبودن مسئله، به سمت لودگی هم لغزیدهاند آنجا که مسائل مربوط به رفتار بانوی محترمی را که همشیره ایشان هستند و همسر رئیس مجلس در قالب انتظارات من و البته به صورت طنزآلود مطرح ساختهاند و حرف از کفگیر و لنگه کفش به میان آوردهاند! که حاصلی جز لوثکردن کل مکتوبشان ندارد.»
بخش پایانی پست دیروز کوچکزاده هم پاسخهای او به انتقاد مطهری درباره سکوت در دولت قبل بود. کوچکزاده در اینباره نوشت: «اگر منظورتان رفتار آقای احمدینژاد در برابر مادر پیر و دلشکسته مرحوم چاوز، رئیسجمهور انقلابی ونزوئلاست، باید عرض کنم به فرض صحت ادعاها در این مورد من کار آقای احمدینژاد را کاملا منطبق بر رفتار انسانی و احترامآمیز و مورد قبول مردم مسلمان ایران میدانم. گرچه لازم است در مواقع غلیان احساسات انسانی تلاش شود ضوابط و احکام شرع مدنظر مؤمن باشد».
کوچکزاده حتی دامنه این نگاه روشن خود را، فراتر از مورد محمود احمدینژاد برده و در پایان بدون نامبردن از رئیسجمهور دوران اصلاحات آورده: «لازم است بدانید من حتی رفتار آن آقایی که امروز به دلیل غرورش حاضر نیست توبه کند و از سردمداری فتنهگران خود را جدا کرده و به آغوش خیرخواهانش بازگردد را در زمانی که گفته شد در ایتالیا با خانمی دست داده است مورد سرزنش قرار ندادم و آن رفتار را نیز به فرض صحت ادعاها علیرغم غیرمنطبقبودن با احکام شرع موجب تحقیر ملت ایران نمیدانم.»
خاطرات حاشیهساز دبیرستان علوی
اما ادامهیافتن این مجادله پینگپنگی در اینستاگرام که با توجه به پست اخیر کوچکزاده، به نظر میرسد باید منتظر پردههای بعدی آن باشیم، بار دیگر خاطره مشاجرات این دو در مجلس قبل را زنده کرد، مشاجراتی که اینبار کوچکزاده آن را به دوران دبیرستان علوی و «پسکلهای»زدن به مطهری ربط داده تا خاطرهای که مطهری در مجلس هشتم درباره دوران دبیرستان از کوچکزاده نقل کرده بود، جبران شود….»
عدهای که با این مسائل(لباس و حجاب نماینده پارلمان اروپا) مشکلدار میشوند، باید مشکل خودشان را حل کنند
روزنامه شرق در صفحه ۲ و در کنار بهانه جدید جدال علی مطهری و مهدی کوچک زاده، گفتگویی با عضو کمیسیون امنیت مجلس ترتیب داده و ذیل عنوان «برخی بروند مشکلشان را حل کنند» آورده است:
«کسی فکرش را نمیکردهیأت هشتنفرهای که از پارلمان اروپا وارد تهران شده بودند، بااینهمه حاشیه از کشور خارج شوند. محور دغدغه برخی نمایندگان، حجاب خارج از عرف خانم همراه این هیأت پارلمانی بوده است که حالا تا توضیح رسمی مجلس در این زمینه، پیش رفته است، البته حسین نقویحسینی، سخنگوی امنیت، در همین زمینه معتقد است در دیدار رسمی نمایندگان باید فردی به آن خانم تذکر میداد و بهشدت نوع پوشش او را خلاف عرف دیپلماتیک میداند.
درهمینحال «عباسعلی منصوریآرانی» از بیانصافی تندروهای مجلس گله دارد؛ بهویژه اینکه غوغاآفرینیهای اینچنینی را مانع از بیان واقعیت و حصول منافع ملی میداند. او میگوید اگر خطایی بوده است، قضاوت شود، اما آنقدر بلندگوهایشان بلند است که نکات مثبت سفر، همگی تحتالشعاع لباس یک خانم قرار گرفته است….»
در بخشی از گفتگوی تهمینه توسی با منصوریآرانی(نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل) آمده است:
«- واقعا این همه حاشیهسازی برای پوشش یک خانم لازم بود؟ نظر شخص خود شما چیست، شما هم در چند قدمی خانم ماریچه اسخاکه ایستاده بودید؟
راستش در آن لحظه آنقدر ذهن آدم درگیر برنامهها و مسائل مختلف است که تنها چیزی که به ذهن خطور نمیکند این است که بخواهیم ببینیم آدمی که در چندقدمی ما ایستاده، خانم است یا آقا. من اصلا حواسم به این چیزها نبود. اصل ماجرا هم همین است، دیدار با هیأتهای پارلمانی درگیری های خودش را دارد و باید به نکات مختلفی توجه شود، ولی برخی همیشه عادت دارند صرفا نیمه خالی لیوان را ببینند و این کار آنها از انصاف به دور است.
– خب البته آقای کوچکزاده معتقد بودند لباس خانم اسخاکه شبیه لباس شب است.
اینطور نبود و ایشان پوشش بهنسبت مناسبی داشتند، اما اگر خطایی هم بوده است، خب تذکر داده میشد و لازم نیست نمایندگان به این شکل غوغاآفرینی کنند. اصلا هدف این سفر و دستاوردهای آن لابهلای لباس خانم اسخاکه گم شد.
– البته برخی از پوشش ایشان گلهمندند و میگویند باید همانجا تذکر لازم داده می شد.
بحثی در تذکر نیست، اما باید شرایط آنلحظه را هم در نظر بگیریم؛ اینکه این خانم یکباره رفته و روسریاش را سرش گذاشته و متفاوت با عرف ما عمل کرده است، برای ما غیرقابل پیشبینی بود. بالاخره در ادامه پوشش ایشان اینطور نبود و باید جانب انصاف رعایت شود.
– فکر میکنید هدف از این حاشیهسازیها چیست؟
بهنظرم آن عدهای که با این مسائل مشکلدار میشوند، باید مشکل خودشان را حل کنند. من حتی تصویر همین خانم را به همسرم نشان دادم و ایشان تشخیص بدحجابی به روایت آقای کوچکزاده ندادند. اگرنه بنابه روایت علی مطهری، خانم ما هم باید با کفگیر از ما استقبال میکرد.
….باید دید با این حاشیهسازیها، اصولا فرصتی برای متن و برنامههای اصلی باقی میماند. آنقدر شلوغش میکنند که حوصله آدم سر میرود….»
جوانان برمه؛ تردید نکنید که خدا با ماست؛ شمشیر به دست گیرید و در راه او قیام کنید
در صفحه «جهان» روزنامه شرق، ذیل عنوان «جهاد در میانمار» از دعوت طالبان پاکستان برای قیام مسلمانان میانمار خبر داده و نوشته است: «طالبان گفته است منابع و پایگاههای آموزشی طالبان برای کمک به آنها برای «بهدستگرفتن شمشیر»، آماده است. به گزارش ایسنا، «احسانالله احسان»، سخنگوی جناح تندرو «جماعتالاحرار»، جنبش تحریک طالبان پاکستان، گفت آنها با مسلمانان گرفتار روهینجا در میانمار ابراز همدردی میکنند. میانمار از به رسمیتشناختن ۱,۳ میلیون روهینجایی بهعنوان شهروند خودداری میکند و محدودیتهای زیادی ازجمله در رابطه با گسترش خانواده، تحرکات و دسترسی به شغل علیه آنها اعمال کرده است. سخنگوی طالبان در پیامی صوتی و با استفاده از نام قدیم میانمار، گفت: من به جوانان «برمه» میگویم شمشیر به دست بگیرید و در راه خدا قیام کنید. هیچ تردیدی نیست که خدا با ماست. مراکز آموزشی ما، منابع، مردم و هر چیز دیگری برای آسانترکردن کار شما، فراهم است. همچنین «نواز شریف»، نخستوزیر پاکستان، کمیته ویژهای را با هدف تبیین این مسئله که پاکستان چه کار میتواند برای روهینجاییها انجام دهد، تشکیل داده است.»
هرکس بخواهد با دین خدا بازی کند، قطعا شکست میخورد/در انجام تکالیف اجتماعی، نباید نفع شخصی و حزبی و گروهی مدنظر قرار گیرد
شرق در صفحه ۷ از قول آیتالله مصباحیزدی که به اشتباه ایشان را «سید محمدتقی مصباح یزدی» نامیده، آورده است: «آمریکا به مذاکره با ما نیاز دارد»
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امامخمینی(ره) در دیدار با جمعی از اعضای سپاه الغدیر استان یزد همچنین گفته است:
– نظر مراجع تقلید در احکام فردی برای مقلدانشان حجت است، البته ایشان در مسائل اجتماعی نیز نظر کارشناسی ارائه میکنند، ولی در مسائل اجتماعی، نظر کارشناسی کافی نیست، بلکه مدیریت لازم است تا مصداق احکام اجتماعی در عمل مشخص شود و اینجاست که نقش ولیفقیه در کشور مشخص میشود، زیرا رهبر تنها فتوا و نظر کارشناسی نمیدهد، بلکه حکم میکند.
– رهبری در چنین موقعیتی از لزوم همدلی و همزبانی و جلوگیری از اختلاف سخن میگویند و میفرمایند: مذاکرهکنندگان، بچههای خودمان و این انقلاب هستند؛ حالا ممکن است اشتباهی بکنند، اما خیانت نمیکنند. حال اگر رهبری موضع دیگری میگرفتند، دشمنان کشور، دولت و طرفدارانش را در مقابل رهبری قرار میدادند؛ درحالیکه مقاممعظمرهبری از روز اول با تدبیری حکیمانه، ضمن حمایت از تیم مذاکرهکننده، اهداف انقلاب را به آنها یادآوری و خطوط قرمز نظام را ترسیم و بر پیگیری آنها تأکید کردند.
– در مسائل اجتماعی نیز وظیفه ما این است که نظر رهبر را بشناسیم و براساس آن عمل کنیم، نباید در انجام تکالیف اجتماعی، نفع شخصی و حزبی و گروهی مدنظر قرار گیرد، بلکه باید رضای الهی در نظر گرفته شود؛ مثلا در انتخابات بهدنبال انتخاب کسی نباشیم که از طرف وی سودی عاید ما شود، بلکه بهدنبال این باشیم که فرد اصلح را برای رضای خدا انتخاب کنیم، ولو اینکه در ظاهر نفعی برای شخص یا گروه ما نداشته باشد.
– با داشتن خدا، نباید احساس ضعف کرد، داستانهای قرآن برای عبرت و بیان سنتهای الهی است. باید باور داشته باشیم خدای جبهه، خدای بازار و اقتصاد هم هست و همان کسی که مؤمنان را با دست خالی در برابر دنیا، پیروز کرد، امروز هم میتواند، به اقتصاد کمک کند، بهشرطیکه ما همان رزمندههای جبهه باشیم و احکام الهی را رعایت کنیم، همانگونه که زمانی هیچکس باور نمیکرد بتوانیم در صنعت و تکنولوژی پیشرفت کنیم و اتفاقا با دلایل و محاسبات علمی نیز آن را اثبات میکردند، اما وقتی بچههای انقلابی و مؤمن به خدا توکل کردند، در زمینه غنیسازی به نقطهای رسیدند که دنیا را متعجب کرد.
– هرکس بخواهد با دین خدا، بازی کند، قطعا شکست میخورد، ادامه داد: گاه فردی سخنانی بیان میکند که مردم خوششان بیاید و خودش هم فکر میکند خیلی زرنگی کرده است، اما درواقع، او در همان لحظه شکست خورده است ولی خودش نمیداند و کمکم آثار شکست برای او ظاهر میشود.
– باید به خداوند اعتماد کنیم؛ همان خدایی که ما را از ذلت بردگی آمریکا رهانید و به عزتی رسانید که امروز آمریکا به مذاکره با ما نیاز پیدا کند؛ اینکه آمریکا با آن همه ادعا، وزیر خارجهاش چندین مرتبه باید با چند دیپلمات ما بحث کند، نشان از عزت ما و نیاز آنها به مذاکره دارد، ازهمینرو اینکه امام(ره) نیز فرمودند قطع رابطه با آمریکا برای ما ضرری نداشت، امروز کاملا لمسشدنی است.
در این شماره روزنامه شرق همچنین این مطالب منتشر شده است:
یادداشت «در انتظار نیم کردار» به قلم جعفر کامبوزیا، عضو کمیسیون آموزش مجلس ششم
یادداشت «پاسخ به یک شبهه عمدی» به قلم غلامعلی رجائی، مشاور رئیسمجمع تشخیص مصلحت
یادداشت «اردوغان: چرا من؟» به قلم فریدون مجلسی، تحلیلگر روابط بینالملل
یادداشت«مثلث شوم رانتساز»، به قلم امیرعباس سلطانی، نماینده بروجن
رئیس قوه قضائیه: راه رفع غفلتها انس با قرآن است
امیر پوردستان: تهدیدکننده و پشتیبان آن را پشیمان میکنیم
سرلشکر صفوی: شکست سعودیها در یمن قطعی است
پذیرش قطعنامه ۵۹۸ به روایت رفیقدوست؛ «خوب زمانی جنگ تمام شد»
ناکامی حمله زمینی عربستان به یمن
عبدربه منصورهادی، رئیسجمهوری یمن: با حوثیها مذاکره نمیکنم
«صلاحالدین دمیرتاش» در گفتوگو با سیانان: میخواهیم جلو دیکتاتوری اردوغان را بگیریم
دین آنلاین، روزنامه های «فرهیختگان» و «شرق» را با این عناوین اقتباسی مرور کرده است: «پس لرزه های فراخوان اردوکشی خیابانی دلواپسان»، «اصرار عربستان بر تهدید پادشاهی آل سعودی توسط شیعیان، احتمال بروز جنگ مذهبی را افزایش داده است»، «جدال در اینستاگرام»، «عدهای که با این مسائل{لباس و حجاب نماینده پارلمان اروپا} مشکلدار میشوند، باید مشکل خودشان را حل کنند»، «جوانان برمه؛ تردید نکنید که خدا با ماست؛ شمشیر به دست گیرید و در راه او قیام کنید» و « هرکس بخواهد با دین خدا بازی کند، قطعا شکست میخورد/در انجام تکالیف اجتماعی، نباید نفع شخصی و حزبی و گروهی مدنظر قرار گیرد»بررسی مطبوعات/ چهارشنبه ۲۰ خرداد