لبخند دولت فرانسه بعد از اخم شارلی ابدو

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه « اطلاعات » را مرور کرده است: «افتخارات کشور به پای اسلام نوشته می شود/اگر دولت کارآمد باشد، جوانان خواهند گفت درود بر اسلام، اما اگر شاهد بیکاری، فقر، فلاکت و توسعه فساد باشیم به چه چیزی می‌توان افتخار کرد؟/ تحریم ها ظلمی شیطانی اند نه موهبتی الهی»، «توصیه رمضانی وزیر کشور: نیروی انتظامی و قوه قضائیه اصول اخلاقی و حرمت مردم را رعایت کنند»، «پیامبر می‌فرمود اگر مشرکین محارب خواستند کلام خدا را بشنوند، بگذارید بیایند و بشنوند؛ پس چرا ما بدون هیچ منع شرعی با دنیا صحبت نکنیم»، «رمضان و جلوه های رنگارنگ آن در ایران» و «لبخند دولت فرانسه بعد از اخم شارلی ابدو»

روزنامه اطلاعات همچون بیشتر روزنامه های تهران، تیتر اصلی خود را به تشییع شهدای غواص و دیگر شهدای تازه تفحص شده اختصاص داده و عبارت «۲۷۰ شقایق سرخ دفاع مقدس روی شانه های شهر» را منتشر نموده است.
در کنار این تیتر اصلی، عناوین «هلاکت سرکرده خطرناک‌ترین شاخه القاعده در حمله پهپادهای آمریکایی به یمن» و «روزانه ۳۰ هزار پرونده به دستگاه قضا وارد می‌شود» نیز در این صفحه منتشر شده اند.

افتخارات کشور به پای اسلام نوشته می شود/اگر دولت کارآمد باشد، جوانان خواهند گفت درود بر اسلام، اما اگر شاهد بیکاری، فقر، فلاکت و توسعه فساد باشیم به چه چیزی می‌توان افتخار کرد؟/ تحریم ها ظلمی شیطانی اند نه موهبتی الهی
عنوان «در پایان مذاکرات هسته‌ای گروهی باید استغفار کنند» از سخنان حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهوری در همایش «روحانی تنها نیست» در بوشهر انتخاب شده و به این نکات سخنرانی وی نیز پرداخته شده است:
– امروز اگر در این کشور افتخاری کسب شود به پای اسلام نوشته می شود چون دشمن درصدد القای ناتوانی حکومت دینی در عرصه جهانی است.
– کسانی که مدعی و احیانا دلسوزند بدانند هیچ دفاعی از انقلاب و رهبری بهتر از اداره درست کشور نیست. اگر موفقیت در زمینه استفاده از منابع و ظرفیت های مختلف دریا، انرژی، نیروی انسانی و اشتغال، امید و سلامتی توسط دولت کسب شود، جوانان خواهند گفت درود بر اسلام، ایران و سلام بر رهبری که توانسته چنین تدبیری را در کلان داشته باشد اما اگر شاهد بیکاری روزافزون، فقر، فلاکت مردم و توسعه فساد و اعتیاد باشیم به چه چیزی می‌توانیم افتخار کنیم؟
– انسان تعجب می کند از کسانی که تحریم را موهبت الهی می دانند در حالی که تحریم ظلم شیطانی است.
– بین جریان اعتدال گرا و اندیشه خشونت گرایی که کم هستند اما صدای بلند و رسایی دارند، تفاوت وجود دارد، افزود: صدای شما نیز باید شنیده شود که جواب خشونت را با مهر، پرخاشگری را با سلام و تهمت را با گذشت- آنگونه که رئیس جمهوری انجام داده است- انجام دهید.
– دشمن درصدد اختلاف افکنی است که ایران را دست خوش دعواهای قبیله ای کند اما همه دلسوزان نظام باید هوشیار باشند.
– مردم ایران با زبان خشونت و ادبیات داعش و داعشیان هیچ نسبتی ندارند و اگر کسانی درصدند چهره تابناک انقلاب و تمدن مردم را با چنین ادبیاتی معرفی کنند از سوی مردم طرد می شوند

توصیه رمضانی وزیر کشور: نیروی انتظامی و قوه قضائیه اصول اخلاقی و حرمت مردم را رعایت کنند
روزنامه اطلاعات از قول وزیر کشور، رعایت حرمت مردم توسط پلیس را واجب دانسته و افزوده است:
– جامعه از فضای معنوی خوب و شرایط مطلوب در ماه رمضان برخوردار است.
– شئونات ماه رمضان ابتدا باید درون دستگاه اجرایی رعایت شود و سپس در سطح جامعه به اجرا درآید، البته برخی دستگاه ها همچون نیروی انتظامی و قوه قضائیه در رعایت شئونات ماه رمضان وظایفی بر عهده دارند که با رعایت اصول اخلاقی و حرمت، باید آن را به انجام برسانند.
– باید به مراکزی چون رستوران ها که احتمال خدشه دار شدن شئون ماه رمضان وجود دارد هم تذکرات لازم داده شود.
– اوقات فراغت موضوع مهمی است که در قشر جوان باید مورد توجه قرار گیرد تا با پرداختن به فضای مجازی از خیلی از نعمت ها و زوایای خدادادی محروم نشود

پیامبر می‌فرمود اگر مشرکین محارب خواستند کلام خدا را بشنوند، بگذارید بیایند و بشنوند؛ پس چرا ما بدون هیچ منع شرعی با دنیا صحبت نکنیم
در گزارش رونمایی از مجموعه ۲۰ جلدی «تاریخ جامع ایران» در مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی در خصوص تأثیرات متقابل اسلام و ایران و نقش دانشگاه جندی شاپور در پیشرفت علم و علل پسرفت تدریجی مسلمانان همزمان با پیشرفت‌های غرب منعکس شده و به این نکات نیز پرداخته شده است:

– قرآن راه علم را در جهان باز کرد که مسیر آن احترام به عقل به عنوان پیامبر باطن و پیامبر به عنوان عقل ظاهر است.
– عقل پایه اصلی برای خاتمیت دین اسلام از طریق اجتهاد است.
– عقل به تعبیر پیامبر(ص) و علی(ع) در آن عصر دفینه‌ای بود که قرار بود پس از سال‌ها بروز و همراه شریعت میدان‌داری کند.
– باید دست از شعارهای کم محتوا برداریم و با نگاه عاقلانه برای ایران عزیز برنامه‌ریزی کنیم که ملتش مستحق همه‌ گونه خدمت هستند.
– فاتحان مسلمان وقتی به نقطه علمی ایران در دانشگاه جندی شاپور رسیدند، متوقف شدند.
– امروز در جامعه‌ی ما کسانی پیدا می‌شوند که تعامل با دنیا را ذلت می‌دانند. چه ذلتی؟! هر جا دانش، علم و فن و تکنولوژی است که مورد نیاز است، باید آن را کسب کنیم.
– متأسفانه در مسیر رسیدن به تمدن عالی که امام(ره) دنبال آن بود، دچار انحراف شده‌ایم که امیدوارم روند امور اصلاح شود.
– دوری از مذاکره با دنیا شبیه دوران انسداد اهل سنت برای علم و دانش در صدر اسلام و سال‌های پس از آن مخصوصاً در تفکرات اخباریون است. پیامبر(ص) که اسلام را آورد، می‌فرمودند اگر مشرکینی که محارب شما هستند و خواستند کلام خدا را بشنوند، بگذارید بیایند و بشنوند.
– هیچ دلیل شرعی نداریم که با دنیا صحبت نکنیم؛ پیامبر اسلام که طبیب همه‌ی انسان‌ها بود از طبیب‌های ایرانی برای معالجه خود و مردم یمن استفاده می‌کردند.
– علاوه بر تعامل با اسلام می‌توانیم تعامل با دنیا را نیز گسترده‌تر نماییم.
– تعامل عقل و شرع و باز کردن راه آن ضرورت دارد و خشک مقدسی و افراطی‌گری هیچ وقت جواب نمی‌دهد.

رمضان و جلوه های رنگارنگ آن در ایران
در صفحه «ایران شناسی»، آیین روزه‌داری ایرانیان در مناطق مختلف کشور به اختصار بررسی شده که در آن می خوانیم:
«ماه مبار رمضان، گرچه ماه عبادت و نیایش و همدلی و همراهی با مستمندان و گرفتاران است، اما در فرهنگ مردم نیز انعکاس داشته و در گوشه و کنار کشور، آیینهایی را رقم زده است. در زیر با جلوه‌هایی از آن آشنا می‌شویم:
مشهد
ساکنان شهرهای حاشیه کویر معتقدند که با فرا رسیدن ماه مبارک، کویر مهربانتر می‌شود و شنهای روان به نحو محسوسی از حرکت بازمی‌ایستند. در این ماه، مشهد تا صبح بیدار است و مردم پس از افطار به کوچه‌ها و خیابانها می‌روند و در اماکن مقدس، به خصوص در جوار حضرت رضا(ع) به زیارت می‌پردازند….
شیراز
شیراز به هنگام دو اذان ظهر و افطار، خلوت می‌شد و شهر چهره روحانی و ساکتی به خود می‌گرفت. ظهرها کاسبکاران و بازاریان مغازه‌هایشان را به حالت تعطیل و نیمه تعطیل در می‌آوردند و برای انجام عبادت و ادای فرایض دینی به مساجد روی می‌آوردند. به هنگام افطار نیز شهر خلوت می‌گردید و روزه‌داران به خانه خود می‌رفتند.کار حمامها نیز از دو ساعت پس از افطار شروع می‌شد و تا صبح ادامه می‌یافت؛ اما مغازه‌های کله‌پاچه و ترحلوا فروشی برای جلوگیری از ازدحام پیش از افطار و جلب رضایت مشتریان، ظروف اهالی را از ۹ صبح تا یک بعدازظهر تحویل می‌گرفتند، مقدار مورد درخواست و بهای آن را به روی کاغذ می‌نوشتند و در ظرف مربوطه می‌گذاشتند و در فاصله ساعات ۱ تا ۴ بعدازظهر تحویل می‌دادند.
قم
در این ایام چهره قم هم تغییر می‌کند و با وجودی که بسیاری از طلاب برای تبلیغ به گوشه و کنار کشور سفر می‌کنند، اما به علت هجوم مردم شهرستانها به این شهر مذهبی، باز هم قم از جمعیت موج می‌زند. «کنجد» وجه مشخصه افطاری مردم است و روزه مردم معمولاً با خوردن خرما و نان و کنجد گشوده می‌شود. نانهای کنجدی قم از مرغوبترین نان های ایران است.
کاشان
یکی از جالبترین رسم مردم کاشان در ایام ماه مبارک، بازی «هم بابا» بود. پس از افطار، جوانان محله‌ها گرد هم می آمدند و تشکیل دسته‌ای به نام «هم بابا» می‌دادند و سپس به در خانه‌ها مراجعه می‌کردند و با خواندن اشعار مذهبی، به طور دسته‌جمعی از صاحبخانه شیرینی و خرما و احیاناً پول و سکه می‌گرفتند….
تبریز
مردم مؤمن تبریز عادت داشتند که در سه روز اول ماه مبارک، بستگان نزدیک خود را به افطار دعوت کنند. در این سفره‌ها که نموداری از سلیقه کدبانوی خانه مشهود بود، انواع پیش‌غذا، غذا و دسرها به چشم می‌خورد و همزمان با به گوش رسیدن بانگ الله‌اکبر، بوی ادویه‌های معطر، کوچه و خیابانهای تبریز را پر می‌کرد.
رشت
شبهای رشت در روزهای ماه رمضان از جمعیت موج می‌زد و قهوه‌خانه‌ها و مغازه‌های قنادی شلوغتر از همیشه به نظر می‌آمد. «ترنا بازی» از سرگرمیهای متداول مردم بود و پیر و جوان با این بازی تا سحر در کنار هم بیدار می‌ماندند.
قزوین
ماه رمضان برای قزوینی‌ها نوروز دیگری بود. مردم پیش از فرارسیدن ماه مبارک، درست همانند روزهای آخر اسفند به خانه‌تکانی می‌پرداختند و معتقد بودند هر خانه‌ای که در این ماه مرتب‌تر و تمیزتر باشد، اجر و ثواب روزه‌گیران خانه نیز بیشتر خواهد بود.
پیرانشهر
رمضان در پیرانشهر، ماه بلندگوها بر فراز پشت بامها و ماه گلدسته‌های بلند و چراغانی بود. در این ماه صبحها تا ساعت ۹
جنب و جوشی در شهر دیده نمی‌شد؛ شهر خلوت بود، مردم در خواب بودند و مغازه‌ها بسته؛ اما از این ساعت مغازه‌ها باز می‌شد و سیل جمعیت در خیابانها به راه می‌افتاد و صدای بلندگوهای وعظ و خطابه و نیایش در هر کوچه و خیابانی به گوش می‌رسید و همین که ماه رمضان به پایان می‌رسید، مردم سه روز جشن می‌گرفتند.
اصفهان
…. اصفهانی های متدین در این ماه کمتر می‌خوابند و بیشتر عبادت می‌کنند.»

لبخند دولت فرانسه بعد از اخم شارلی ابدو
در صفحه آخر اطلاعات، سخنان مانوئل والس، نخست‌وزیر فرانسه در افتتاحیه کنفرانسی برای ارتقای روابط با جامعه مسلمانان فرانسه، با عنوان «تنفر و افراطی‌گری ارتباطی با اسلام ندارد» منعکس شده و آمده است:
– هیچ ارتباطی میان تنفر و افراطی گری با اسلام وجود ندارد.
– ما نباید اظهارات افرادی را که به نام دین اسلام، خشونت و تروریسم را ترویج می‌کنند جزو اسلام بدانیم.
– حدود ۱۰۰ مسجد در فرانسه تحت حفاظت پلیس هستند.

اطلاعات در شماره امروز، این عناوین را نیز منتشر ساخته است:
یادداشت «دستاورد عربستان از تجاوز به یمن/آل سعود در منگنه»، بخش دوم
زائران حج ازاول شهریور به سرزمین وحی اعزام می شوند
اعلام آمادگی پاپ برای کمک به روند صلح کلمبیا
تایید حکم اعدام رئیس جمهوری سابق مصر به جرم جاسوسی
«جبهه آزادیبخش اسلامی مورو» در فیلیپین، سلاح را زمین گذاشت
خلع سلاح انصارالله و قطع ارتباط با ایران، شروط عربستان برای توقف حملات به یمن
درخواست رژیم صهیونیستی برای آتش بس ۵ ساله با حماس
ژنرال دمپسی:عراق برای پیروزی بر داعش نیازی به آمریکا ندارد
طالبان: افغانستان جای داعش نیست

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه « اطلاعات » را مرور کرده است: «افتخارات کشور به پای اسلام نوشته می شود/اگر دولت کارآمد باشد، جوانان خواهند گفت درود بر اسلام، اما اگر شاهد بیکاری، فقر، فلاکت و توسعه فساد باشیم به چه چیزی می‌توان افتخار کرد؟/ تحریم ها ظلمی شیطانی اند نه موهبتی الهی»، «توصیه رمضانی وزیر کشور: نیروی انتظامی و قوه قضائیه اصول اخلاقی و حرمت مردم را رعایت کنند»، «پیامبر می‌فرمود اگر مشرکین محارب خواستند کلام خدا را بشنوند، بگذارید بیایند و بشنوند؛ پس چرا ما بدون هیچ منع شرعی با دنیا صحبت نکنیم»، «رمضان و جلوه های رنگارنگ آن در ایران» و «لبخند دولت فرانسه بعد از اخم شارلی ابدو»مرور مطبوعات/ ‌چهار‌شنبه‌ ۲۷ خرداد/ روزنامه اطلاعات

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.