فاطمه رهبر: حاشیهسازیها در زمینه ورود خانمها به ورزشگاهها به سمتی رفت که آن را به مطالبه اجتماعی تبدیل کرد
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «رسالت» را مرور کرده است: «همزمان با اردوکشی خیابانی برخی برای فیلم رستاخیز، رسالت به نکوهش جشن و شادی مردم برای توافق هسته ای پرداخت»، «حاشیهسازیها در زمینه ورود خانمها به ورزشگاهها به سمتی رفت که آن را به مطالبه اجتماعی تبدیل کرد»، «تسهیل پرداخت وجوهات شرعی و وجوهاتی همچون ختم قرآن و عقیقه در پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبری»، «چون میدانم گناهی نکردهام، بگذارید همه بفهمند/حکم سعی صفا و مروه با موتورسواری چیست؟/دعاهای مشکل گشای سریع الاجابه، فقط ۷۵ تومان /آیا دغدغه مسئولین فیلتر نشدن اینستاگرام یا رفع فیلتر فیس بوک است یا دفاع از تفکر ناب اسلامی؟»
روزنامه رسالت که در صفحه نخست، با عبارت «جشن و پایکوبی عده ای معدود از طرفداران جریانی خاص در خیابانهای شمالی تهران و برخی شهرهای بزرگ» به شادی مردم پس از انجام توافق پرداخته، رفته رفته به سمت انتقاد از توافق صورت گرفته، قدم برمی دارد. این روزنامه ضمن بازنشر بخش هایی از سرمقاله انتقادی دیروز حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان، از قول آیتالله مجتهدشبستری نوشته: «امیدواریم نتایج مذاکرات گفتههای رئیسجمهور آمریکا نباشد» و نیز به تعبیر نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اشاره کرده و آورده است: «توافق وین ایدهآل نیست اما قابل قبول است»
حاشیهسازیها در زمینه ورود خانمها به ورزشگاهها به سمتی رفت که آن را به مطالبه اجتماعی تبدیل کرد
رسالت در صفحه «بانو» به گفتگو با فاطمه رهبر رئیس فراکسیون زنان مجلس پرداخته و از قول وی در خصوص حضور خانمها در ورزشگاهها نوشته است: «حاشیهها را پررنگ و اصل را فراموش کردهاند!»
ریکا حسامی در مقدمه این گفتگو می نویسد: «ماجرا از آنجا آغاز شد که موضوع حضور خانمها در ورزشگاهها تبدیل به یک مطالبه اجتماعی شد در حالیکه وزن این مبحث در قیاس با مطالبات اساسی و مسائل عدیده خانمها در ابعاد فرهنگی، اجتماعی بسیار کمتر از آنچه که نشان داده شد، به نظر میرسید. زمانی که به این موضوع، با رنگ و لعاب سیاسی و با واکنشهای احساسی پرداخته شد، این سئوال در ذهن افکار عمومی مطرح گردید که آیا مشکل زنان ایرانی عدم حضور آنها به عنوان تماشاچی در ورزشگاههاست؟ آیا اگر قرار است کاری برای زنان انجام شود و مطالبه حقی صورت گیرد، چالش اساسی حضور یافتن خانمها به عنوان تماشاچی در ورزشگاهها میتواند باشد و بدین ترتیب گره کور مشکلات زنان گشوده میشود؟!
به راستی چند درصد زنان ایرانی مهمترین مشکل خود را عدم حضورشان در ورزشگاهها میدانند؟! این سئوالات پس از اظهارنظر معاونت امور زنان و خانواده در این مورد پررنگتر مطرح شده است و باب مسائلی را گشوده که فعالیت این معاونت را طی دو سال گذشته به چالش میکشد. فاطمه رهبر رئیس فراکسیون زنان مجلس در گفتگو با رسالت به این موضوع پرداخته و در مورد علت تذکر به رئیس جمهوری در این خصوص توضیحاتی را ارائه داده است. در این گفتگو وی، انتقاداتی را به معاونت امور زنان و خانواده وارد کرده است. احتمالا در پاسخ به این انتقادات، استدلالهایی نیز وجود دارد که آنها نیز باید شنیده شود.»
نکات منتخب این گفتگو به این شرح است:
– تذکری که چندی پیش از سوی فراکسیون زنان مجلس به رئیس جمهوری داده شد، بر مبنای اظهارات خانم ملاوردی معاونت محترم امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به رئیس جمهوری داده شد. ایشان بعد از اولین مسابقه والیبال ایران و آمریکا که به پیروزی تیم ایران ختم شد، دستنوشتهای را روی شبکه اجتماعی گذاشتند و اظهار نگرانی کردند که خانمها نتوانستهاند در ورزشگاه حضور پیدا کنند! مطالب دیگری هم مطرح شده بود که به نظر میرسید غیرکارشناسی و شتابزده بوده است. ایشان مطرح کردند که تعداد زنان کارتنخواب تهرانی حدود پنج هزار نفر است و آماری در مورد کاهش سن اعتیاد در زنان و اینکه دختران جوان نیز گرفتار اعتیاد شدهاند، مطرح نمودند و اظهار نگرانی داشتند که عدم حضور بانوان در ورزشگاهها بخشودنی نیست!
– متاسفانه بحث حاشیهسازی در مورد مطالبات زنان بهویژه در مورد حضور در ورزشگاهها به نظر میرسید که هدفمند و برنامهریزی شده بود. آماری که ایشان در این نامه مطرح کردند، غیرکارشناسانه بود و از سوی دیگر این سئوال را به ذهن متبادر میکرد که آیا فردی که در مورد آمارهای مربوط به زنان کارتنخواب و اعتیاد زنان سخن میگوید، متولی امور زنان کشور نیست؟! کدام دستگاه باید در جهت کاهش مشکلات و آسیبهای اجتماعی زنان تلاش کند و گزارش ارائه بدهد که چه کرده است؟ و در این زمینه، تا چه حد به موفقیت رسیده است؟!
– آیا معاونت امور زنان و خانواده به غیر از بالا بردن مطالبات سیاسی و اجتماعی، فعالیت دیگری داشته است؟!
– ….آیا معاونت امور زنان و خانواده به جای ارائه آمارهای نگرانکننده بهتر نبود تلاش مضاعفی را در جهت اجرایی شدن برنامه توسعه پنجم انجام بدهند؟! اظهار نگرانی در مورد پایین آمدن سن اعتیاد زنان و … خوب است ولی آیا بهتر نیست اقدامات اجرایی، در جهت کنترل آن گزارش داده شود؟!
– یکی از کارهایی که معاونت امور زنان باید انجام بدهد، تحکیم بنیان خانواده است اما نتیجه تلاش آنها اگر تلاشی کردهاند، به کجا انجامیده است؟ آمار طلاق که رو به افزایش است!! آنها باید پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و ساماندهی مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست انجام بدهند اما کدام مشاغل خانگی؟! بیمه زنان خانهدار، کجاست؟! اوقات فراغت، گسترش فرهنگ حجاب و عفاف که همه نگران آن هستیم، چه شد؟! فقط در زمینه حمایت از سازمانهای مردمنهاد، کار انجام میشود و تمام تلاش معاونت به این سمت است. ما واقعا نگران از دست دادن فرصتها هستیم.
– موضوع ورود خانمها به ورزشگاهها باید کارشناسی شود، کما اینکه کمیته ای در وزارت ورزش در حال بررسی این موضوع است. دستهای از ورزشها شرعا و عرفا مشکلی ندارند ولی فضای بعضی از ورزشگاهها مناسب حضور خانمها نیست. گاهی حتی مشاهده میشود که بعضی خانمها حاضر نیستند پسرهایشان به این ورزشگاهها بروند و مثلاٌ بعضی از بازیهای فوتبال را تماشا کنند، ولی میتوان فضای ورزشگاهها را با ساز وکار مشخصی و با اختصاص درهای مخصوص خانمها و… مناسب حضور خانمها کرد. بنابراین چرا گره را با دندان باز کنیم؟ چرا باید جنجال و حاشیه ایجاد کنیم؟!
– متاسفانه میبینیم که حاشیهسازیها در زمینه ورود خانمها به ورزشگاهها به سمتی رفت که آن را به مطالبه اجتماعی تبدیل کرد. مسلما حاشیهسازیها در این زمینه، رفتار سنجیده و کارشناسانهای نیست. زنان مسائل و مشکلات عدیدهای دارند که باید حل شود و معاونت امور زنان باید به آنها بپردازد. لازم نیست حاشیهها پررنگ شود واصل کار، به فراموشی سپرده شود.
تسهیل پرداخت وجوهات شرعی و وجوهاتی همچون ختم قرآن و عقیقه در پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبری
رسالت در صفحه ۲، با چاپ عنوان «برای ادای نماز و روزه قضا به اینجا بیایید» به توضیح امکانات ارائه شده در بخش «وجوهات شرعی» پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری پرداخته و نوشته است:
«اخیراً رسانه ها از افتتاح سامانه پرداخت اینترنتی وجوهات شرعی بر روی پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری خبر دادند. شاید در نگاه اول گمان شود که در این صفحه تنها قرار است وجوهات مربوط به خمس و زکات و فطریه پرداخت شود اما بررسی آن نشان می دهد که علاوه بر موارد فوق، امکان ادای موارد دیگری نیز وجود دارد.
آنگونه که صفحه «راهنمای وجوهات شرعی» پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری روایت کرده، می توان بصورت آنلاین وجوهات بابت ادای نماز قضا، روزه قضا، کفاره قضای روزه عمد، کفاره قضای روزه عذر، کفاره عهد، قسم یا نذر، ختم قرآن و عقیقه را پرداخت کرد.کلیه دارندگان کارت های بانکی عضو شتاب با داشتن رمز دوم قادر به پرداخت از این طریق هستند. در صفحه راهنمای پرداخت وجوهات شرعی جدول و توضیحات تکمیلی درباره محاسبه و پرداخت وجوه درج شده است. علاقهمندان در صورت بروز هرگونه سوال و یا مشکل می توانند با شماره تلفن ۶۴۴۱۲۴۲۴-۰۲۱ تماس بگیرند.»
چون میدانم گناهی نکردهام، بگذارید همه بفهمند/حکم سعی صفا و مروه با موتورسواری چیست؟/دعاهای مشکل گشای سریع الاجابه، فقط ۷۵ تومان /آیا دغدغه مسئولین فیلتر نشدن اینستاگرام یا رفع فیلتر فیس بوک است یا دفاع از تفکر ناب اسلامی؟
رسالت در ستون «تحلیل رویدادها» به این موضوعات پرداخته است:
*متهم شویی با استفاده از تعابیر مقدس!
رسالت که به نقل بخش دلخواه خود از سخنان اخیر آیت الله هاشمی رفسنجانی پرداخته، نوشته است:
«هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اصحاب رسانه و فرهنگ و هنر، در مورد پرونده فرزندش گفت: «… به مهدی خبر دادیم هر طور که خودت می دانی، عمل کن و ایشان هم بر این نکته تأکید می کرد که چون میدانم گناهی نکردهام بگذارید همه بفهمند و اگر هم گناهی کرده ام، بگذارید در همین دنیا محاکمه شوم و به مجازات برسم که سخت از مجازات آخرت می ترسم.» آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه افزود: «بگذارید به همین مقدار بسنده کنم و بیشتر نگویم تا پرونده قضائی ایشان سیر خودش را بگذراند، البته خود مهدی و وکلای وی حرف هایی دارند که به موقع خواهند گفت. فقط بگویم یوسف از دامان پاک خود به زندان می رود.» گفتنی است یوسف در پرونده خود اتهام اختلاس، ارتشاء و مسائل امنیتی نداشت. مهدی هم در پرونده خود اتهام ناموسی نداشت. پس مقایسه این دو با هم، بی ربط است. ضمن اینکه یوسف علیه السلام، پیامبر بود. این را می گویند «متهم شویی» با استفاده از تعابیر مقدس!»
*بدعتی دیگر از آل سعود
به گزارش شیعه آنلاین، رژیم حاکم وهابی در عربستان، اخیرا موتور سیکلت هایی را برای حجاج و عمره گزاران در نظر گرفته است. این موتور سیکلت ها در اختیار افراد قرار می گیرد تا به اصطلاح راحت تر بتوانند عمره و حج را بجا آورند. تصاویری نیز از این موتورها منتشر شده که مربوط به طی مسافت بین "صفا" و "مروه" است. فاصله بین صفا و مروه حدودا یک کیلومتر است که به جا آوردن اعمال آن، نزدیک به یک ساعت یا بیشتر زمان می برد اما با قرار دادن این موتور سیکلت ها، احتمالا حجاج و عمره گزاران این مسافت را کمتر از یک ربع طی می کنند. هنوز مشخص نیست که این موتور سیکلت ها در زمان حج واجب نیز در این محل وجود خواهند داشت یا اینکه فقط برای زمان های عمره در نظر گرفته شده است. اما آنچه که مسلم است این است که حجاج و عمره گزاران در صورت استفاده از موتور سیکلت برای به جا آوردن مناسک خود، در واقع بدعت انجام داده و حج و یا عمره خود را خراب و باطل کرده اند.
*گدایی مدرن!
به گزارش شبستان، در خبرها آمده بود: این روزها اپراتورهای تلفن همراه از روش های مختلفی برای دریافت پول مشترکین استفاده می نمایند. از پیامک های مربوط به مسابقات تا پیامک هایی برای دریافت سخنان روز و… اما همراه اول در اقدامی معنادار با ارسال پیامکی برای مخاطبینش از آنها درخواست کرده «با هزینه کردن ۷۵ تومان به دعاهای مشکل گشای سریع الاجابه» دسترسی پیدا کنند! در این خصوص، حجت الاسلام مصطفی جوادی نسب، اظهار کرد: این اقدام قطعاً منجر به تزلزل اعتقادات مردم خواهد شد و نتایج نامطلوبی را به همراه دارد به دلیل آنکه یک کاربر چندین بار این شانس را امتحان کرده و وقتی مشاهده می کند دعای او مستجاب نشد، باور به دعا و استجابت را از دست می دهد. وی این قبیل اقدامات را گدایی مدرن خواند و تصریح کرد: این شبکه ها به نتایج کار خود نمی اندیشند و تنها طلب پول از کاربر کرده و در عوض مشکلات فراوانی را به آنها می بخشند. حجت الاسلام جوادی نسب یادآور شد: باید بررسی کرد چرا مسئولین ذی ربط با این قبیل اقدامات برخوردی جدی نمی کنند و هدف آنها چیست و آیا آنها دغدغه فیلتر نشدن اینستاگرام یا رفع فیلتر فیس بوک دارند یا دفاع از تفکر ناب اسلامی را؟
نمایه/تشییع شهید مدافع حرم در گرگان
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «رسالت» را مرور کرده است: «همزمان با اردوکشی خیابانی برخی برای فیلم رستاخیز، رسالت به نکوهش جشن و شادی مردم برای توافق هسته ای پرداخت»، «حاشیهسازیها در زمینه ورود خانمها به ورزشگاهها به سمتی رفت که آن را به مطالبه اجتماعی تبدیل کرد»، «تسهیل پرداخت وجوهات شرعی و وجوهاتی همچون ختم قرآن و عقیقه در پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبری»، «چون میدانم گناهی نکردهام، بگذارید همه بفهمند/حکم سعی صفا و مروه با موتورسواری چیست؟/دعاهای مشکل گشای سریع الاجابه، فقط ۷۵ تومان /آیا دغدغه مسئولین فیلتر نشدن اینستاگرام یا رفع فیلتر فیس بوک است یا دفاع از تفکر ناب اسلامی؟»مرور مطبوعات/ پنجشنبه ۲۵ تیر/ روزنامه رسالت