مبارزه با اسلام‌گرایان افراطی بریتانیا با استراتژی پنج‌ساله دیوید کامرون

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «تصمیم نخست‌وزیر بریتانیا به حمایت بیشتر از اقلیت‌های قومی و دینی/دیدگاه نخست‌وزیر بریتانیا در مبارزه با افراط‌گرایی، گیج‌کننده، متناقض و بی‌معنی است»، «درخواست تهیه‌کننده «رستاخیز» از رئیس جمهوری: نسبت به این تصمیم خسارت‌بار وزارت ارشاد رسیدگی عاجل کنید»، «وزیر ورزش و جوانان: در مورد حضور بانوان در ورزشگاه‌ها به نظر شرعی مراجع عمل خواهیم کرد»، «آینه دیروز؛ ۹سال پیش در چنین روزی/مصباح‌یزدی: سال گذشته خداوند نعمت فوق‌العاده‌ای(انتخاب احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهوری) به ما مرحمت کرد که یک درصد از مردم هم نمی‌توانستند آن را پیش‌بینی کنند»

روزنامه شرق در کنار تیتر اصلی «بی‌نظیر در تاریخ» که به روایت ظریف از توافق هسته‌ای در صحن مجلس می‌پردازد، این عناوین را برجسته ساخته است:
«فابیوس و موگرینی در واگن اول سفر به تهران»،
«ربیعی در نشست ظرفیت‌های ناشناخته زنان کارگر: دولت قبل حتی کلیپس را وارد می‌کرد»،
«افت ۶۵درصدی ساخت‌وساز در کشور»،
«حافظی در شورای شهر تهران مطرح کرد: بی‌توجهی به توفان‌پارسال غافلگیری از سیل امسال»،
«خودی سیّال/ کودکانه‌های بامداد؛ یادی از احمد شاملو در آستانه سالمرگش»،
و «بابک زنجانی نگران لیگ بلاتکلیف؛ رأی راه‌آهن همچنان در قرنطینه است»

تصمیم نخست‌وزیر بریتانیا به حمایت بیشتر از اقلیت‌های قومی و دینی/دیدگاه نخست‌وزیر بریتانیا در مبارزه با افراط‌گرایی، گیج‌کننده، متناقض و بی‌معنی است
روزنامه شرق، خبر «استراتژی ۵‌ساله بریتانیا برای نبرد با افراطی‌گری» را به نقل از روزنامه گاردین منتشر ساخته و به چهار راه دولتمردان بریتانیایی برای مقابله با افراط گرایی اشاره کرده است: ارائه گفتمانی ضدگفتمان داعش، جلوگیری از افراطی‌سازی، تضمین آزادی مسلمانان و اصلاح بحران‌های هویتی.
در این خبر آمده است:
«دیوید کامرون، دوشنبه استراتژی پنج‌ساله کشورش را برای مبارزه با اسلام‌گرایان افراطی اعلام کرد؛ استراتژی‌ای که قدرت خانواده‌ها را برای کنترل فرزندان‌شان افزایش می‌دهد و دنیای پرزرق‌وبرق گروه‌های تروریستی مانند «داعش» را زیر سؤال می‌برد. طبق این برنامه پنج‌ساله، والدین بریتانیایی می‌توانند برای جلوگیری از پیوستن فرزندان‌شان به گروه‌های تروریستی، پاسپورت‌های آنان را باطل کنند. کامرون در «بیرمنگام»، که نخستین سخنرانی اصلی ضدتروریسم او از زمان کشته‌شدن ۳۰ بریتانیایی در حمله تروریستی داعش به تونس محسوب می‌شد، جنگ علیه افراط‌گرایی را «چالش نسل ما» خواند و گفت: «برای زیر سؤال‌بردن افکار مشخص افراط‌گرایانه، نیازی به توسل به خشونت نیست، چراکه فقط افراط‌گرایان از فضای افراطی سود می‌برند».
کامرون چهار راه کلیدی را اعلام کرده است که دولت قصد دارد برای مبارزه با ایدئولوژی و برداشت نادرست از اسلام از آنها استفاده کند؛ ارائه گفتمانی ضدگفتمان منحرف داعش، جلوگیری از روند افراطی‌سازی، تضمین آزادی مسلمانان میانه‌رو و اصلاح «بحران‌های هویتی» در میان مسلمانان متولد‌شده در انگلیس؛ اما جریان‌ها و نهادهای مسلمانان انگلیس معتقدند دیدگاه نخست‌وزیر این کشور در مبارزه با افراط‌گرایی، گیج‌کننده، متناقض و بی‌معنی است. نخست‌وزیر بریتانیا درواقع ‌درصدد است با برنامه‌ای پنج‌ساله جلو افراطی‌شدن مسلمانان در بریتانیا را بگیرد و امکان جذب خارجیان در جامعه این کشور را تسهیل کند. به‌همین‌دلیل، او در این سخنرانی تأکید کرد «دلیل ترویج تروریسم در جهان، سیاست خارجی غرب نیست» و گفت علت تروریسم در جهان را فقر جهانی نمی‌داند.
در حقیقت کامرون در نظر دارد طرح حمایت بیشتر از اقلیت‌های قومی و دینی را در بریتانیا اجرائی کند. او گفت: این گروه‌ها باید برای یادگیری زبان انگلیسی حمایت شوند و مناطق توسعه‌نیافته در بریتانیا باید کمک‌های وسیع دولتی دریافت کنند. دیوید کامرون ادامه داد: «با وجود موفقیت‌های ما به‌عنوان یک جامعه‌ ‌دموکراتیک چندقومی با ادیان مختلف، باید این واقعیت تلخ را بپذیریم که در کشور ما شهروندانی وجود دارند که گرچه در بریتانیا به دنیا آمده‌اند ‌و بزرگ شده‌اند، اما هیچ پیوندی با این کشور حس نمی‌کنند و ارتباط‌شان با دیگر افراد جامعه یا کم است یا به هیچ‌وجه ارتباطی وجود ندارد».
طبق گزارش‌های منتشرشده از سوی مقامات این کشور، تاکنون ۷۰۰ بریتانیایی برای پیوستن به داعش، به سوریه و عراق سفر کرده‌اند؛ هرچند کامرون در این سخنرانی بیشتر بر رشد تروریسم پرورش‌یافته در بریتانیا متمرکز شده بود، اما چند راه‌حل نیز پیشنهاد داد. او گفت: طبق قوانین جدید والدینی که نگران پیوستن فرزندان‎شان به گروه‌های تروریستی هستند، قدرت می‌یابند پاسپورت آنان را لغو کنند؛ البته این قانون شامل دختران و پسران کمتر از ۱۶ سال می‌شود. برنامه پنج‌ساله مبارزه با افراط‌گرایی همچنین از یک‌سری عملیات دولتی ازجمله ایجاد قانون جدید علیه افراط‌گرایی تشکیل می‌شود که نه‌ فقط افراط‌گرایی اسلامی، بلکه هر نوع افراط‌گرایی در جهان را هدف می‌گیرد. علاوه بر قانون، این برنامه پنج‌ساله موضوعاتی نظیر چگونگی افزایش و بهبود فرصت‌ها برای جوانان اقلیت به‌منظور یادگیری زبان انگلیسی و الحاق به جامعه میزبان را نیز شامل می‌شود.»

درخواست تهیه‌کننده «رستاخیز» از رئیس جمهوری: نسبت به این تصمیم خسارت‌بار وزارت ارشاد رسیدگی عاجل کنید
شرق در صفحه ۱۴ از درخواست تهیه‌کننده فیلم «رستاخیز» از رئیس جمهوری برای رسیدگی به وضعیت توقف اکران عمومی این فیلم خبر داده و به بخشی از نامه تقی علیقلی‌زاده پرداخته است: «اقدام تأسف‌بار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توقف اکران عمومی فیلم سینمایی «رستاخیز»، موجب حیرت و پرسش‌های فراوان درخصوص این اقدام مغایر با تدبیر و روندهای قانونی، حقوقی و شرعی شده و دامنه آن در افکار عمومی داخلی و خارجی در حال گسترده‌شدن است. یقینا مقام محترم ریاست‌جمهور که مسئولیت حفظ و صیانت از اجرای قانون اساسی (این میثاق گران‌سنگ انقلاب اسلامی) را برعهده دارند و تربیت‌یافته مکتب اهل‌بیت(ع) و ملبس به جامه مقدس فقاهت و شریعت محمدی(ص) هستند، نسبت به این تصمیم خسارت‌بار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیدگی عاجل خواهند کرد».
طبق جدول سینمایی کشور «روز رستاخیز» به مناسبت عید سعید فطر قرار بود از چهارشنبه، ۲۴ تیر روی پرده سینماها برود اما نمایش آن تنها به چندساعت محدود شد و بعد از حواشی و اعتراض‌هایی که در مقابل برخی از سینماها صورت گرفت، با اعلام اطلاعیه‌ای از سوی وزارت ارشاد، نمایش آن به زمان دیگری موکول شد. سازمان سینمایی عنوان کرد که تا تأمین نظر برخی از مراجع تقلید، نمایش این اثر به تعویق می‌افتد.»

وزیر ورزش و جوانان: در مورد حضور بانوان در ورزشگاه‌ها به نظر شرعی مراجع عمل خواهیم کرد
این روزنامه در صفحه «ورزش» به توضیحات گودرزی درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها در کمیسیون اصل ۹۰ پرداخته و آورده است:
«وزیر ورزش و جوانان و معاونان وی عصر دیروز در جلسه کمیسیون اصل۹۰ مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کردند و ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت‌گرفته در این وزارتخانه از ابتدا تاکنون، به سؤالات و ابهامات نمایندگان نیز پاسخ دادند. حسین آذین، سخنگوی کمیسیون اصل۹۰ مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر به «ایسنا» گفت: «در جلسه کمیسیون اصل۹۰ با وزیر ورزش این بحث مطرح شد که چقدر از وعده‌هایی که آقای گودرزی در روز رأی اعتماد داده بود، عملی شده است. به گفته آذین، پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی، واگذاری باشگاه‌ها و حضور بانوان در ورزشگاه‌ها از دیگر مواردی بود که نمایندگان در جلسه دیروز با وزیر ورزش مطرح کردند. سخنگوی کمیسیون اصل۹۰ درباره صحبت‌های گودرزی در مورد حضور زنان در ورزشگاه‌ها گفت: «وزیر ورزش در مورد حضور بانوان در ورزشگاه‌ها گفتند که هرچه شرعی باشد و نظر مراجع باشد به همان عمل خواهند کرد، البته این را هم گفتند که در مسابقات بین‌المللی از طرف فدراسیون‌های بین‌المللی فشارهایی روی این وزارتخانه وجود دارد و اگر محدودیت‌های زیادی اعمال شود، ممکن است در برخی رشته‌ها با محرومیت مواجه شویم. آقای گودرزی همچنین گفتند موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها باید به‌گونه‌ای مدیریت شود تا اگر قرار است حضور یابند، مفسده‌ای نداشته باشد».

آینه دیروز؛ ۹سال پیش در چنین روزی/مصباح‌یزدی: سال گذشته خداوند نعمت فوق‌العاده‌ای(انتخاب احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهوری) به ما مرحمت کرد که یک درصد از مردم هم نمی‌توانستند آن را پیش‌بینی کنند

جوان
سخنگوی دولت آلمان با اشاره به ارسال نامه رئیس‌جمهور ایران به صدراعظم این کشور اظهار کرد: مرکل به نامه احمدی‌نژاد پاسخ نمی‌دهد

اعتماد
مصباح‌یزدی: بهترین حزبی که وجود داشت امام تعطیلش کرد؛ پدیده دولت احمدی‌نژاد استثنا است- «سال گذشته خداوند یک نعمت فوق‌العاده‌ای به ما مرحمت کرد که شاید حتی یک درصد از مردم هم نمی‌توانستند آن را پیش‌بینی کنند»

شرق
هولوکاست و فلسطین موضوع نامه احمدی‌نژاد به مرکل- نماینده بوشهر: انتظار نداریم سران جهان با نامه‌های احمدی‌نژاد کاملا هدایت شوند

کیهان
اظهارات سخنگوی دولت آلمان پیرامون نامه احمدی‌نژاد به مرکل- سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد: رئیس‌جمهور ایران در نامه‌اش برای آنگلا مرکل چیزی درباره مسئله هسته‌ای تهران ننوشته، اما از رژیم صهیونیستی انتقاد کرده است
سیدحسن نصرالله خطاب به سران عرب: نه شمشیرهایتان را می‌خواهیم و نه قلب‌هایتان

جمهوری اسلامی
موافقت آیت‌الله مکارم‌شیرازی با استفاده از یک‌سوم سهم امام برای بازسازی لبنان

دیگر عناوین منتشر شده در روزنامه امروز، از این قرار است:
رئیس کارگروه مطالعات زنان شورای تحول علوم انسانی: رشته «حقوق زن در اسلام» ایجاد می‌شود
علی‌اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت: هر سال ۴۲۰ میلیون لیتر الکل در ایران مصرف می‌شود
مجسمه برنزی «صندوق» با وزن ۱۲۰ کیلو هم به جمع آثار حجمی به‌سرقت‌رفته تهران افزوده شد
یادداشت «رسانه ملی و بازی اسپانسرها» به قلم یزدان سلحشور
گزارش «سیمای دلواپسی»؛ مروری بر رویکرد صداوسیما در برخورد با توافق هسته‌ای/تنظیم کننده: مرجان توحیدی
سفر قریب‌الوقوع محمود عباس به عربستان
گزارش «روز بد یُمن یمن»؛ حوثی‌ها شهر «عدن» را به‌طورکامل از دست دادند

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «تصمیم نخست‌وزیر بریتانیا به حمایت بیشتر از اقلیت‌های قومی و دینی/دیدگاه نخست‌وزیر بریتانیا در مبارزه با افراط‌گرایی، گیج‌کننده، متناقض و بی‌معنی است»، «درخواست تهیه‌کننده «رستاخیز» از رئیس جمهوری: نسبت به این تصمیم خسارت‌بار وزارت ارشاد رسیدگی عاجل کنید»، «وزیر ورزش و جوانان: در مورد حضور بانوان در ورزشگاه‌ها به نظر شرعی مراجع عمل خواهیم کرد»، «آینه دیروز؛ ۹سال پیش در چنین روزی/مصباح‌یزدی: سال گذشته خداوند نعمت فوق‌العاده‌ای(انتخاب احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهوری) به ما مرحمت کرد که یک درصد از مردم هم نمی‌توانستند آن را پیش‌بینی کنند»مرور مطبوعات/ ‌‌چهار‌شنبه‌ ۳۱ تیر/ روزنامه شرق

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.