طبق آیات و نص صریح قرآن، گناه در دریا و ارتکاب آن هیچ فرقی با خشکی ندارد
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «رسالت» را مرور کرده است: «تلاش کنیم زمینه های ایجاد شور و نشاط معنوی در جوانان و نوجوانان فراهم شود»، «بارها اززبان رهبری شنیده ایم که درحوزه فرهنگ موفق عمل نکردیم وآثارآن نیزدرجامعه معلوم است» و «کم اطلاعی، فاصله گرفتن از باورهای دینی و ضعف اطلاع رسانی اصلی ترین علل گرایش به خرافات است/افراد مذهبی ۵ برابر کمتر از دیگران به نحسی ۱۳ اعتقاد دارند»
روزنامه رسالت، تیتر اصلی خود را به عبارت «دستگاه ها در ساماندهی فرهنگی سواحل احساس مسئولیت کنند» اختصاص داده و از قول آیت الله جوادی آملی در دیدار مدیر کل و رؤسای ادارات تبلیغات اسلامی استان در دماوند آورده است:
– همه دستگاه های فرهنگی و اجرایی در خصوص مسئله دریا و مدیریت آن باید احساس مسئولیت کنند.
– طبق آیات و نص صریح قرآن گناه در دریا و ارتکاب آن هیچ فرقی با خشکی ندارد.
– مبلغان دینی در سخنرانی های خود روح امید به مردم و جوانان را بیشتر در دستور کار خود قرار دهند.
– مسئله امر به معروف و نهی از منکر باید بیشتر در منابر و خطابه ها تذکر داده شود.
– امام صادق(ع) در جای می فرمایند اگر معصیت میکنید به اندازه ای باشد که بتوانید آتش را در دستان خود نگه داشته باشید.
– باید تلاش شود تا زمینه های ایجاد شور و نشاط معنوی در جوانان و نوجوانان فراهم شود.
بارها اززبان رهبری شنیده ایم که درحوزه فرهنگ موفق عمل نکردیم وآثارآن نیز در جامعه معلوم است
رسالت در صفحه «اجتماعی» از قول قالیباف، شهردار تهران نوشته «فعالیت های فرهنگی به دین، هویت وخانواده توجه کند».
وی که در سومین اجلاس راهبردهای توسعه فرهنگی واجتماعی شهرهای ایران سخنرانی می کرد، افزود:
– دررویکردهایی که درفعالیت های فرهنگی دنبال می کنیم باید به دینی بودن فعالیت های فرهنگی، موضوع هویت وخانواده محوربودن فعالیت ها توجه داشته باشیم.
– استقلال هرکشوری به استقلال اقتصادی وسیاسی نیست بلکه استقلال واقعی هرکشوروملتی به استقلال فرهنگی است. اگرکشوری استقلال وهویت فرهنگی خودش را نداشته باشد، حتی اگراستقلال سیاسی واقتصادی هم داشته باشد دیریا زود فروخواهد ریخت.
– مهم ترین رسالت مدیران فرهنگی واجتماعی شهرهای ایران این است که به مسایل فرهنگی و اجتماعی توجه داشته باشید.
– ما درشهروندان خلاصه می شویم وشهروندان هم باید ازمسیرکارهای فرهنگی با جوهره دینی به این نقطه برسند، اما دراین میان باید توجه داشته باشیم که اگربه کارفرهنگی واجتماعی بپردازیم درحالی که ماشین مردم درخیابان درچاله بیفتد، زباله مردم را جمع آوری نکنیم ونظام اداری شهرداری را روبه بهبود و سلامت نبرده وفساد را کاهش ندهیم، حتما کارفرهنگی ما ضد فرهنگی است.
– من برکارفرهنگی تاکید دارم اما بدانید اگر درکارخدماتی خودتان کوتاهی کنید درواقع بزرگ ترین کارضد فرهنگی را کرده اید، به همین جهت باید خدمات خوبی را به شهروندان ارائه دهید ومسایل آنها را به بهترین شکل ممکن پیش ببرید چرا که این خودش بزرگ ترین کارفرهنگی است.
– شاید مجموعا کمتراز۲ درصد برای کارهای فرهنگی واجتماعی درشهرها درنظرگرفته می شود که این رقم برای کارهای فرهنگی واجتماعی بسیارکم است.
– بارها این موضوع را اززبان مقام معظم رهبری شنیده ایم که درحوزه فرهنگ موفق عمل نکردیم وآثارآن نیزدرجامعه معلوم است. این درحالی است که اگر بتوانیم سازوکاردرستی تعریف کنیم که فعالیت فرهنگی ما درتمامی بخش ها اعم ازبخش های مردمی، دولتی وسازمانهای مردم نهاد در یک معادله مشخص قرار گیرد، موفق عمل کردهایم.
کم اطلاعی، فاصله گرفتن از باورهای دینی و ضعف اطلاع رسانی اصلی ترین علل گرایش به خرافات است/افراد مذهبی ۵ برابر کمتر از دیگران به نحسی ۱۳ اعتقاد دارند
رسالت در صفحه «بانو» به ذیل عنوان «ترس زنان از ۱۳!» اعتقاد به خرافات در جامعه دینی و غیردینی و نیز بین مردان و زنان را بررسی نموده است. در این گزارش آمده است:
«یک متخصص علوم رفتاری به تحقیقات بنیاد علوم رفتاری اشاره کرد و گفت: بر اساس پژوهش انجام شده، ترس از عدد ۱۳ در میان زنان ۳ برابر مردان است و همچنین افراد مذهبی ۵ برابر کمتر به این موضوع اعتقاد دارند. دکتر مجید ابهری افزود: از نگاه رفتار شناسی «فوبیا» یا ترس از موارد مختلف در افراد وجود دارد مانند ترس از شلوغی و جمعیت، ترس از تاریکی، ترس از بیماری و … .
وی گفت: بر همین اساس گروه پژوهشی بنیاد علوم رفتاری تحقیقی انجام داده که ترس از عدد ۱۳ به نام «تریسیکاید فوبیا» نامیده می شود که بر اساس یک باور خرافاتی عده ای آن را شوم و نحس می دانند در حالی که در ایران باستان عدد ۱۳ عدد شانس و خوشبختی بوده و دین اسلام نیز بر این باور خرافاتی خط بطلان می کشد.
این آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری تاکید کرد: این پژوهش در بین ۴۲۵۰ زن و مرد در طیف سنی ۱۷ تا ۶۰ سال با تحصیلات مختلف انجام شد که ۸۰ درصد جوانان این باور خرافه و ترس از عدد ۱۳ را قبول ندارند و همچنین این باور با تحصیلات نیز ارتباطی ندارد، به طوری که بین افراد تحصیل کرده و کم سواد تقریبا یکسان بوده و به تربیت خانوادگی بستگی دارد.
ابهری با اشاره به اینکه ترس از عدد ۱۳ در بین زنان ۳ برابر مردان است، گفت: از دیگر نتایج آن این بود که افراد مذهبی ۵ برابر کمتر از دیگران به این موضوع اعتقاد دارند.
وی به دلایل خرافه بودن این باور غلط اشاره کرد و افزود: کم اطلاعی، انتقال فرهنگ خرافی، فاصله گرفتن از باورهای دینی و ضعف اطلاع رسانی اصلی ترین علل این گرایش غیر منطقی است.
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «رسالت» را مرور کرده است: «تلاش کنیم زمینه های ایجاد شور و نشاط معنوی در جوانان و نوجوانان فراهم شود»، «بارها اززبان رهبری شنیده ایم که درحوزه فرهنگ موفق عمل نکردیم وآثارآن نیزدرجامعه معلوم است» و «کم اطلاعی، فاصله گرفتن از باورهای دینی و ضعف اطلاع رسانی اصلی ترین علل گرایش به خرافات است/افراد مذهبی ۵ برابر کمتر از دیگران به نحسی ۱۳ اعتقاد دارند»مرور مطبوعات/ پنجشنبه ۸ مرداد/ روزنامه رسالت