یهودیهای هاردی ارتدوکس افراطی، عاملی برای شعلهورشدن آتش بنیادگرایی مذهبی اسلامی
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «یهودیهای هاردی ارتدوکس افراطی، عاملی برای شعلهورشدن آتش بنیادگرایی مذهبی اسلامی/روح و جسم یهودی بر غیریهودی برتری دارد/دنیا بهخاطر یهودیان آفریده شده و غیریهودیان طفیلی هستند/ آتش بنیادگرایی و تشدید خشونتهای نژادپرستانه در سرزمینهای اشغالی به این زودیها فروکش نخواهد کرد»، «آیتالله خاتمی: امروز آنچه غرب مورد تبلیغ قرار میدهد، چیزی جز سبک زندگی حیوانی محسوب نمیشود»، «رئیس سازمان بهزیستی: آسیبهای اجتماعی گسترش یافتهاند» و «ولایتی :بشار اسد در رأس قدرت خط قرمز ایران است »
روزنامه شرق در صفحه ۷، یادداشت « از روزگار سوسیالیسم دهقانی تا اوجگیری بنیادگرایی یهودی » به قلم نوژن اعتضادالسلطنه را منتشر ساخته و به افکار و اقدامات خشونت آمیز یهودیان افراطی پرداخته است. در این نوشتارآمده است:
«اگر روزگاری رژیم اسرائیل با کیبوتصها{نوعی دهکده اشتراکی} و اجرای مدل سوسیالیسم دهقانی و همکاری تعاونی و پیشرفت در زمینه علوم شناخته میشد، امروز دیگر نهتنها از آن دوران اثری باقی نمانده، بلکه چهرهای درهمشکسته است که از رژیم اسرائیل در رسانههای عمومی بازتاب مییابد.
انتشار همزمان خبر حمله یک یهودی افراطی به راهپیمایی همجنسگرایان در سرزمینهای اشغالی و همینطور به آتشکشیدن یک کودک شیرخواره ۱۸ماهه فلسطینی توسط شهرکنشینان اسرائیلی، همگی نشان از ظهور یک پدیده دارند: رشد بنیادگرایی یهودی توسط هاردیهای اسرائیلی علیه هر آنکس که غیرمذهبی است یا نژادی غیریهودی دارد.
از میان جمعیت ۱۵ میلیونی یهودیان اسرائیل، حدود ۷۵۰ هزار نفر را یهودیهای هاردی ارتدوکس افراطی تشکیل میدهند که نیمی از آنان ساکن سرزمینهای اشغالی هستند و نیم دیگر آنان در آمریکا و کشورهای اروپایی زندگی میکنند. آنان از زمان تأسیس رژیم اسرائیل در سال ۱۹۴۸ میلادی بههمراه یهودیان سکولار به سرزمینهای اشغالی رفتند؛ بااینحال، پس از جنگ ششروزه سال ۱۹۶۷ میلادی بود که در اراضی اشغالی فلسطینیها مستقر شدند و خود یکی از اصلیترین عوامل شعلهورشدن آتش بنیادگرایی مذهبی در میان گروههای تندرو اسلامگرا نیز شدند.
خلاف اکثریت جمعیت سکولار اسرائیل، این گروه تورات و تلمود را منابع معتبری برای قانونگذاری میدانند. این جریان تندرو یهودی در سال ۱۹۷۸ میلادی مخالف عقبنشینی اسرائیل از شبهجزیره سینا بود. ۲۰ سال پس از آن نیز با عقبنشینی از کرانهباختری مخالفت کرد و نقطه اوج اقدامات عملیاش را در سال ۱۹۹۵ میلادی در قالب ترور «اسحاق رابین»، نخستوزیر پیشین اسرائیل، که خواهان پیشبرد روند صلح با فلسطینیان بود، به معرض نمایش گذاشت.
هاردیها سرزمین اسرائیل را فقط متعلق به یهودیان میدانند و معتقدند سرزمینهای دیگر مانند شبهجزیره سینا، اردن، لبنان و بخشهای قابل توجهی از سوریه و کویت نیز باید تحت اشغال یهودیان قرار گیرند. حملات اخیر علیه فلسطینیان ریشه در دو باور اساسی آنان دارد؛ یکی نگاه نژادپرستانه مبتنی بر اصالت خون یهودی بر غیریهودی و دیگری دیدگاه محافظهکارانه اجتماعی.
هاردیها مخالف برابری تمامی شهروندان اسرائیل هستند و باور دارند که وجود غیریهودیان غیرقابل تحمل است. درباره دیدگاه نژادپرستانه هاردیها «راشلووسکی» در کتابی تحت عنوان «نادانان موعودگرا» بهنقل از خاخام کوک، یکی از اصلیترین رهبران موعودگرای هاردی، نوشته از نظر او تفاوت میان روح یهودی و غیریهودی، عمیقتر از تفاوت میان روح انسان و احشام است. از دیدگاه آنان، روح و جسم یهودی بر غیریهودی برتری دارد، دنیا بهخاطر یهودیان آفریده شده و غیریهودیان طفیلی هستند. تنگنظری هاردیها به اعراب محدود نمیشود، بلکه آنان نسبت به زنان نیز دیدگاهی منفی دارند.
ساختار حاکم بر جامعه هاردی مردانه است. مردان هاردی معتقدند موهای زن باید کوتاه باشد. در روایتی یهودی که در فصل سوم «شولخان عاروخ»، یکی از کتابهای مبنای آموزش تلمود، آمده یک مرد نباید میان دو زن یا دو سگ یا دو خوک راه برود. این آموزشها از سنین ۱۰ تا ۱۲سالگی به نوجوانان پسر هاردی داده میشود. آنان همچنین زنان را از رانندگی اتوبوس و تاکسی منع کرده و معتقدند زنان فقط زمانی مجاز به رانندگی هستند که مرد غریبهای غیر از خویشاوندان در خودرو نباشد. هاردیها همچنین قوانین سختگیرانهای درباره جداسازی مدارس پسرانه و دخترانه از یکدیگر دارند. هاردیهای شهرکنشین سالهاست که فلسطینیان را مورد آزار و اذیت قرار میدهند، شیشههای خودروها و خانههای آنان را میشکنند یا آنها را به آتش میکشند. زمانی که در سال ۱۹۸۳ میلادی یک دختربچه ۱۱ساله فلسطینی در نابلس توسط شهرکنشینان اسرائیلی به قتل رسید، رئیس خاخامهای سفاردی با استناد به متنی از تلمود، این اقدام را توجیه کرد و گفت کشتن بچهای که گمان میرود در بزرگسالی به دشمن شما تبدیل خواهد شد، جایز است.
حضور هاردیها در عرصه سیاسی در قالب احزاب مختلف به رشد آنها کمک کرده است. برای نخستینبار در انتخابات سال ۱۹۹۶ میلادی درست پس از ترور اسحاق رابین، احزاب هاردی موفق به کسب ۱۴ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی کنست شدند درحالی که پیش از آن فقط حدود پنج کرسی را در اختیار داشتند. اکنون دولت دستراستی نتانیاهو که با احزاب راستگرای افراطی ائتلاف کرده انگیزه زیادی را برای هاردیها بهمنظور انجام اقدامات بیشتر فراهم کرده است.
حزب لیکود به رهبری نتانیاهو که خود را سکولار میداند، در موضوع تفاوت خون یهودی و غیریهودی و ارزش بیشتر خون یهودیان، با هاردیهای ارتدوکس همنظر و ازهمینرواست که قانون تأکید بر یهودیبودن دولت و ملت اسرائیل را ارائه کرده بود. حضور چهرههایی افراطی چون «نفتالی بنت» رهبر حزب «بیتی یهودی» و «ایلیت شیکد» در مقام وزیر دادگستری که از نسلزدایی فلسطینیها بهطور علنی حمایت کرده بود، نشان از آن دارد که آتش بنیادگرایی و تشدید خشونتهای نژادپرستانه به موازات رشد محافظهکاری اجتماعی در سرزمینهای اشغالی به این زودیها فروکش نخواهد کرد.»
دیگر عناوین منتشر شده در روزنامه امروز، از این قرار است:
آیتالله خاتمی: امروز آنچه غرب مورد تبلیغ قرار میدهد، چیزی جز سبک زندگی حیوانی محسوب نمیشود و دنیای غرب و رسانههای غربی اعم از ماهوارهها و شبکههای فارسیزبان و… بهدنبال سبک زندگیای هستند که در آن معنویت نباشد.
مدیرکل روابطعمومی صداوسیما: سامی یوسف ممنوع نیست
بیمهری رسانه ملی به «یار مهربان»/ برنامه «کتابنامه» تعطیل شد
رئیس سازمان بهزیستی کشور مطرح کرد: آسیبهای اجتماعی گسترش یافتهاند
ولایتی :بشار اسد در رأس قدرت خط قرمز ایران است
سرکرده شبکه حقانی زنده است
تلاش سازمانملل برای احیای مذاکرات صلح یمن
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «یهودیهای هاردی ارتدوکس افراطی، عاملی برای شعلهورشدن آتش بنیادگرایی مذهبی اسلامی/روح و جسم یهودی بر غیریهودی برتری دارد/دنیا بهخاطر یهودیان آفریده شده و غیریهودیان طفیلی هستند/ آتش بنیادگرایی و تشدید خشونتهای نژادپرستانه در سرزمینهای اشغالی به این زودیها فروکش نخواهد کرد»، «آیتالله خاتمی: امروز آنچه غرب مورد تبلیغ قرار میدهد، چیزی جز سبک زندگی حیوانی محسوب نمیشود»، «رئیس سازمان بهزیستی: آسیبهای اجتماعی گسترش یافتهاند» و «ولایتی :بشار اسد در رأس قدرت خط قرمز ایران است »مرور مطبوعات/ یکشنبه ۱۱ مرداد/ روزنامه شرق