کامبوزیا پرتوی: کمی نگران واکنش مخاطبان به داستان فیلم «محمد» هستم
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «اعتماد» را مرور کرده است: «گلایه های دوباره امیرالحاج ایرانیان از توهینها و سخنان خلاف دین و ضد حج پس از حادثه فرودگاه جده»، «کامبوزیا پرتوی: کمی نگران واکنش مخاطبان به داستان فیلم «محمد» هستم» و «کلکسیون صوتی بنلادن در یک کتاب»
روزنامه اعتماد در صفحه ۱۳ از قول حجتالاسلام قاضی عسگر نوشته است: «به خاطر حادثه جده، نباید حج را تعطیل کنیم»
در سخنرانی وی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران، آمده است:
– حج نماد اقتدار جامعه اسلامی است.
– یک حادثهای در فرودگاه جده اتفاق افتاد و چقدر افراد خلاف دین، ضد حج حرف زدند و به حجگذار توهینها کرده و در شبکههای اجتماعی آن را منتشر کردند. بعضیها هم از تریبون رسمی گفتند حج را تعطیل کنید، این افراد نه حج را میشناسند و نه آیات را خواندهاند؛ آیا درست است به خاطر یک حادثه، ما حج را تعطیل کنیم؟
– مکه امالقرای اسلام است و این شهر دارای امنیت برای حجاج محسوب میشود، چرا که وقتی حاجی محرم میشود حق ندارد خون خود را بریزد، گیاه خانه خدا را بکند، سلاح بردارد یا حیوانات را آزار دهد.
(متاسفانه در این خبر، روزنامه اعتماد، مجددا از عبارت «تجاوز به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده» استفاده کرده، در حالی که با توجه به جزئیات حادثه، این فعل صورت نگرفته است. پیش از این نیز مسئولان حج و زیارت کشور به استفاده از این عبارت، اعتراض کرده بودند.)
کامبوزیا پرتوی: کمی نگران واکنش مخاطبان به داستان فیلم «محمد» هستم
اعتماد در صفحه آخر، گفتگوی نازنین متیننیا با کامبوزیا پرتوی، نویسنده فیلمنامه «محمد» را منتشر ساخته و دلمشغولی این روزهای او روایت کرده است.
در این گفتگو می خوانیم:
«چهارشنبه این هفته فیلم «محمد» در سینماها اکران میشود؛ فیلمی که کامبوزیا پرتوی نویسنده فیلمنامهاش است و همین الان و یک هفته قبل از اکران، از انتظار دلشورهها و دغدغههایش میگوید و اینکه نمیداند بازخورد مخاطب نسبت به این فیلم چیست. پرتوی تعریف میکند که از همان روز اول نگارش فیلمنامه «محمد» میدانسته که میخواهد چطور قصه این پیامبر بزرگ را روایت کند و از همان ابتدا تکلیف همهچیز مشخص بوده و این استرس و انتظار برای اکران فیلمی که خبرهایش همیشه داغ بوده و اکران گرمی را رقم میزند، طبیعی و قابل پیشبینی است. فیلمنامهنویس در انتظار اکران است و واکنش مخاطب که همیشه مهمترین دغدغه اهالی سینماست.
پرتوی گفته است:
– کمی نگرانم و نمیدانم مخاطب قرار است چه واکنشی نسبت به داستان فیلم داشته باشد. چون فیلمنامه را با روایتی بسیار متفاوت از قصهها و داستانهایی که این روزها در سینما میبینیم نوشتم و برخلاف فیلمهای مذهبی که همیشه قصه را ساده و سرراست روایت میکنند، اتفاقها و داستانهای این فیلم پرشی است و سفرنامهای و درباره سفری به مقاطع خاصی از زندگی یک کودک است تا فیلمنامه به هدفش برسد؛ مقاطعی که نشانگر برگزیدگی آن حضرت از پیش از تولدشان بوده؛ مقاطعی که از میان بیشمار روایت و احادیث انتخاب شدهاند در بیان خاصبودن ایشان از همان آغاز.
– اصلا نمیتوانم حدس بزنم که چه اتفاقی میافتد و مردم چه واکنشهایی خواهند داشت. خودم هم منتظرم که نتیجه را ببینم.
– فیلم «محمد»، فیلمی است برای تمام مردم مسلمان. ما درباره پیامبر بزرگ اسلام فیلم ساختیم، مردی که همه دوستش داریم و دوست داریم که تصویری از زندگیاش را ببینیم. تمام مسلمانان جهان میتوانند با این فیلم ارتباط برقرار کنند و آن را دوست داشته باشند.
دیگر عناوین منتشر شده در «اعتماد» امروز، از این قرار است:
« تجدید مستمر بردهداری در کاپیتالیسم »، گزارش سمینار گذار به سرمایهداری: نقد تاریخ فاتحان با حضور مراد فرهادپور و بارانه عمادیان/تنظیم کننده: محسن آزموده- علی ورامینی
کلکسیون صوتی بنلادن در یک کتاب/ پس از فرار القاعده از شهر قندهار در سال۲۰۰۱ هزارو پانصد نوار کاست در یک ساختمان دولتی رژیم طالبان روبهروی وزارت خارجه این رژیم به جا ماند. این مجموعه کاست در حقیقت کتابخانه صوتی القاعده بود. این نوارها شامل سخنرانی های اسامه بنلادن ، سرودهای مذهبی و مکالمات خصوصی بودند. فلگ میلر تنها کسی است که تمام این کاستها را گوش داده، در مورد یافتههای خود از این کاستها کتابی با عنوان «زاهد بیپروا» نوشته است.
«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «اعتماد» را مرور کرده است: «گلایه های دوباره امیرالحاج ایرانیان از توهینها و سخنان خلاف دین و ضد حج پس از حادثه فرودگاه جده»، «کامبوزیا پرتوی: کمی نگران واکنش مخاطبان به داستان فیلم «محمد» هستم» و «کلکسیون صوتی بنلادن در یک کتاب»مرور مطبوعات/ شنبه ۳۱ مرداد / روزنامه اعتماد