عضو شورای شهر تهران:وجود زنان کارتن خواب در شهر باید تکانی به غیرتمان بدهد

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «عضو شورای شهر تهران: اگر رئیس‌جمهور، رئیس شورای شهر و شهردار سری به زنان کارتن‌خواب بزنند، خود خواهند فهمید در دهه کرامت چه باید بکنند/وجود زنان کارتن‌خواب، خیلی از مدیریت‌ها را زیر سؤال می‌برد/ حضور این زنان در شهر باید تکانی به غیرتمان بدهد»، «تقسیم قدرت در لبنان براساس تکثر قومی- مذهبی چندان به دور از منطق سیاسی نبوده است/عدم همراهی جناح‌های سیاسی لبنان با گروه‌های تروریستی فرقه‌گرا، ثبات و امنیت این کشور را بیمه کرده است»، و «هولوکاست و تغییرات در ژنوم آسیب‌دیدگان آن»

عضو شورای شهر تهران: اگر رئیس‌جمهور، رئیس شورای شهر و شهردار سری به زنان کارتن‌خواب بزنند، خود خواهند فهمید در دهه کرامت چه باید بکنند/وجود زنان کارتن‌خواب خیلی از مدیریت‌ها را زیر سؤال می‌برد/حضور این زنان در شهر باید تکانی به غیرتمان بدهد
شرق در صفحه آخر، گفتگو مهسا علی‌بیگی با فاطمه دانشور، عضو شورای شهر تهران درباره زنان و دهه کرامت را منتشر ساخته و ذیل عنوان «شهردار به محله زنان کارتن‌خواب سر بزند» از قول وی نوشته است:
– با وجود اقدامات نمادین شهرداری تهران برای امور زنان، هنوز زنان در سطوح مدیریتی به‌کارگرفته نمی‌شوند و زنان را در سطوحی مانند معاونت‌های شهرداری و شهرداران مناطق نمی‌بینیم، درصورتی‌که درحال‌حاضر زنانی با توانمندی مدیریت برای امور شهری وجود دارند.
– پاسخ شهردار تهران به خبر تفکیک جنسیتی در شهرداری این بود که ساعت کاری شهرداران مناطق به‌گونه‌ای است که در آن ساعات بهتر است رؤسای دفتر شهرداران که خانم هستند، در منزل و در کنار خانواده باشند. شهردار منطقه معمولا تا ساعت ۱۲ شب سر کار است و روز بعد ساعت پنج صبح سر کار می‌آید و نباید زنان را مجبور کرد در این ساعات در دفتر شهردار حضور داشته باشند؛ این موضوع ازجمله موضوعاتی است که می‌تواند بین رئیس و مرئوس حل شود و معمولا موردی است و نباید به‌خاطر چندمورد رئیس دفتر زن این موضوع به این شکل بیان و رسانه‌ای شود.
– به‌نظر می‌رسد موضوعات و مسائل حوزه زنان مستمسکی برای سیاسی‌بازی جناح‌های مختلف شده است و هرگز هم هیچ اتفاقی در زمینه مسائل مهم زنان مثل حضور آنها در سطوح مدیریتی و تصمیم‌ساز نمی‌افتد.
– شهردار تهران اعتقادی به این موضوع ندارد که زنان بتوانند از پس کار شهرداری برآیند. حتی در جایگاه‌هایی که با خلقت زنان هم متناسب است مثل معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی شاهد حضور زنان نیستیم. این یک تبعیض جنسیتی است که باید از میان برداشته شود.
– فعالیت زنان در همه حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و… بیشتر زیر ذره‌بین نقد و بررسی است تا مردان. در سطح کلان نیز چنین تبعیض‌هایی را شاهد هستیم و متأسفانه باوجود زنان توانمند، ما هیچ وزیر زنی نداریم.
– آزاردهنده‌ترین مسئله زنان که به شهر مربوط می‌شود، حضور زنان و دختران کارتن‌خواب در تهران است. اولین‌بار در سال ۸۷ وجود یک زن کارتن‌خواب در تهران گزارش شد اما به‌خاطر وضعیت اقتصادی این سال‌ها، تعداد زنان کارتن‌خواب روزبه‌روز افزایش پیدا کرده است که نشان از بدشدن وضعیت معیشت زنان دارد.
– حضور این زنان در شهر باید تکانی به غیرتمان بدهد که در یک بازه زمانی کوتاه دیگر زن کارتن‌خواب در تهران وجود نداشته باشد. در روزهایی که دختران را تکریم می‌کنیم باید از خودمان بپرسیم چرا از سال ۸۷ به بعد اتفاق‌هایی افتاده که دختران به کارتن‌خوابی رسیده‌اند.
– زنان نسبت به مردان آسیب‌پذیرتر هستند و حضور آنها در خیابان هم به آنها آسیب زیادی می‌زند و هم خیلی از مدیریت‌ها را زیر سؤال می‌برد. درخواست من این است که در این دهه، رئیس‌جمهور، رئیس شورا و شهردار تهران حتما یک شب سری به محله‌هایی که زنان کارتن‌خواب در آنها سر بر زمین می‌گذارند، زنانی که بعضا باردار هستند و بچه‌هایشان را در همین وضعیت به دنیا می‌آورند، بزنند. آن وقت خودشان خواهند فهمید در دهه کرامت چه کار باید بکنند.

تقسیم قدرت در لبنان براساس تکثر قومی- مذهبی چندان به دور از منطق سیاسی نبوده است/عدم همراهی جناح‌های سیاسی لبنان با گروه‌های تروریستی فرقه‌گرا، ثبات و امنیت این کشور را بیمه کرد
روزنامه شرق در یادداشت «در سرزمین زیتون تروریسم بنیادگرا جایگاهی ندارد» به قلم اردشیر زارعی‌قنواتی، به موضوع بازداشت روحانی سلفی شیخ «احمد الاسیر» و آنچه به انزوای بنیادگرایی در لبنان منجر شده، پرداخته است.
در بخش هایی از این یادداشت آمده است:
«لبنان به‌عنوان کشوری که تجربه جنگ‌های داخلی و فاجعه فروپاشی حکومت ملی را برای دو دهه در کارنامه تاریخی خود دارد، بیش از هر کشور عربی دیگر در خاورمیانه بلازده امروز، محتاطانه از این تجربه تلخ دوری می‌کند. هرچند برای پایان‌بخشیدن به مناقشه و جنگ داخلی لبنان رهبران سیاسی- مذهبی این کشور به کمک میانجیگران خارجی فراتر از «دموکراسی مألوف» به‌نوعی از حکومت شراکتی و تقسیم قدرت براساس تکثر قومی- مذهبی گردن گذاشتند، ولی به دلیل تحولاتی که امروز در منطقه می‌گذرد، شاید این «پذیرش مصلحت» چندان هم به دور از منطق سیاسی نبوده است….
تا قبل از خیزش‌های موسوم به «بهارعربی» که با مدیریت مداخله‌گران خارجی و نقش منفی دوگانه گروه اخوانی – بازماندگان نظام‌های پیشینی به «خزان» تبدیل شد، در لبنان جنگ‌های داخلی برخاسته از ترور «رفیق حریری» نخست‌وزیر اسبق این کشور، بزرگ‌ترین بحرانی بود که دولت -ملت لبنان را به مرز منازعات قومی- مذهبی کشاند. این بحران با دوراندیشی رهبران ملی و جناح‌های سیاسی این کشور، تا حدود زیادی مهار شد و تا حدودی با بریدن بند ناف امنیت لبنان از سوریه که نیروهای حافظ صلح آن براساس قرارداد «طائف»، در این کشور مستقر بوده و بعد از ترور حریری به دلیل اعتراضات سنی‌ها و بخشی از مسیحیان مارونی که انگشت اتهام را به سمت اداره ضداطلاعات ارتش دمشق نشانه رفته بودند، مجبور به خروج از لبنان شدند، مهار شد….
روز شنبه ۱۵ آگوست نیروهای امنیتی لبنان روحانی سلفی شیخ «احمد الاسیر» در فرودگاه بیروت زمانی که با قیافه مبدل و پاسپورت جعلی قصد خروج از کشور به مقصد مصر را داشت، دستگیر کردند .دستگیری الاسیر بعد از چند ماه کار اطلاعاتی و تعقیب امنیتی انجام شد و بالاخره این رهبر سلفی و حامی گرو‌ه‌های تروریستی لبنانی- سوری که قبلا به‌همراه ۵۴ نفر از همدستان خود با حکم قضائی به اعدام محکوم شده بود، به دام افتاد. نام الاسیر به وقایع خشونت‌بار شهر «صیدا» گره خورده است که در سال ۲۰۱۲ با به راه‌انداختن یک تحصن درازمدت در مخالفت با دولت «بشار اسد» و سازماندهی سنی‌های تندرو لبنانی برای دخالت در مناقشات سوریه خود را به تیتر خبرها تبدیل کرد.
دولت لبنان طبق معاهده طائف و سیاست اجتناب از ورود به درگیری‌های نظامی تا زمانی که تحرکات شیخ در چارچوب تحصن بود، هیچ اقدامی برای سرکوب وی و حامیان سلفی او انجام نداد. اما الاسیر که اعتراضات مسالمت‌آمیز در صفحه شطرنج سیاسی لبنان را برای اهداف خرابکارانه خود راضی‌کننده نمی‌پنداشت، در ژانویه ۲۰۱۲ با عبور از تمامی خطوط قرمز جامعه چندپارچه لبنان، وارد فاز جنگ‌های مسلحانه و مقابله با ارتش ملی این کشور شد. وی که مسجد «بلال بن‌رباح» در شهر صیدا را تبدیل به دژ و ستاد نظامی کرده بود، علنا با درخواست دولت لبنان برای خلع سلاح مخالفت کرده و جنگی خونین با نیروهای ارتش به راه انداخت که گفته می‌شود حدود ۱۸ سرباز لبنانی در این درگیری‌ها جان خود را از دست دادند. بعد از شکست نیروهای شبه‌نظامی و تروریست حامی الاسیر در این درگیری‌ها که منجر به فرار و اختفای وی شد و عکس‌العمل به‌شدت محکوم‌کننده جامعه چندپارچه لبنان از اقدامات شیخ، خطری که می‌رفت تا ثبات و امنیت این کشور را در معرض تهدیدات واقعی و بازگشت به دوران جنگ‌های داخلی قرار دهد، تا حدود زیادی مهار شد که تا به امروز با وجود همه اختلافاتی که بین جناح‌های سیاسی این کشور درباره بحران سوریه و مناقشات منطقه وجود دارد، این اتحاد شکننده همچنان حفظ شده است….
دستگیری الاسیر در شرایطی اتفاق افتاده است که بعضی از گروه‌های تروریستی فرقه‌گرای سوری مانند «جبهه النصره» و «داعش» در مناطق مرزی بین دو کشور و بعضا در درون خاک لبنان به‌ویژه در شهر سنی‌نشین «عرسال» به‌شدت تلاش کردند تا دامنه جنگ را به خاک این کشور بکشانند. همراهی و حتی همدردی نکردن تمام جناح‌های سیاسی لبنانی با این تعرضات و همسویی تمام این جریانات با تمام تفاوت‌ها و اختلافات خود نسبت به این خطر، تا حدودی در این سال‌ها توانسته است ثبات و امنیت لبنان را بیمه کند .حتی با گمانه‌زنی‌هایی که نسبت به ارتباط الاسیر با «سعد حریری»، رهبر موروثی سنی‌های لبنان، وجود دارد، با توجه به مواضع رهبران میانه‌روتر این جریان ازجمله «فواد سنیوره» و به‌ویژه اقداماتی که گروه‌های تروریست سوری برای قتل و حذف اقلیت مسیحی این کشور انجام داده‌اند و تأثیر منفی بزرگی بر جامعه مسیحی لبنان و هم‌پیمانان مارونی جناح حریری گذاشته است، بنیادگرایی تروریستی و امثال الاسیر در این جامعه به‌شدت منزوی شده‌اند.
از طرف دیگر هنوز در جامعه لبنانی نقش ارتش به‌عنوان اصلی‌ترین رکن ملی در این کشور، بی‌بدیل است و الاسیر همان زمانی که در مقابل ارتش قرار گرفت، حکم مرگ سیاسی و محکومیت سنگین جزائی خود را صادر کرد. شیخ مطرود در زمانی گرفتار عقوبت و مجازات می‌شود که هیچ صدای قابل‌توجهی برای همدردی با وی در لبنان بلند نخواهد شد و این جدا از اینکه شکستی بزرگ برای اهداف تروریست‌های حاضر در سوریه برای کشاندن بحران به خاک لبنان خواهد بود، می‌تواند بیمه‌نامه ثبات و امنیت لبنان در این جهان و خاورمیانه پرآشوب هم تلقی شود و با محاکمه و مجازات الاسیر در چارچوب اطلاعات تازه‌ای که کسب شده است، دست ماجراجویان سلفی لبنانی را برای همیشه ببندد.»

دیگر عناوین منتشر شده در «شرق» امروز، از این قرار است:

آغاز طرح برخورد با فروشندگان مانتوهای شیشه‌ای / رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا گفت: طرح برخورد با فروشندگان مانتوهای شیشه‌ای و نامتعارف در یک مرحله در تهران اجرائی شده و از ابتدای شهریورماه در سراسر کشور نیز اجرا می‌شود. سردار خلیل هلالی گفت: سیزدهم مرداد امسال این طرح با هماهنگی اتحادیه پوشاک تهران و با محوریت مراکز تولید و عرضه مانتوهای نازک، چسبان، کوتاه و بدون دکمه در سطح تهران اجرا شد.

نهایی‌شدن جزئیات طرح منطقه‌ای علیه بوکوحرام / عوامل گروه بوکوحرام نیجریه در حال تقویت روابط خود با گروه تروریستی داعش هستند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بوکوحرام در ماه مارس سال جاری میلادی به داعش اعلام وفاداری کرد و در ژوئن سال جاری میلادی در منطقه‌ای به‌نام «آفریقای غربی» اعلام خودمختاری کرد.

هولوکاست و تغییرات در ژنوم آسیب‌دیدگان آن / روزنامه گاردین در صفحه یک نتایج تحقیقات بر روی ژنوم آسیب‌دیدگان هولوکاست یا حاضران در کمپ‌های نازی‌ها را منتشر ساخته است. محققان مدعی‌اند فاجعه هولوکاست ژنوم آسیب‌دیدگان را اعم از آنها که مستقیما شکنجه شده‌اند یا شاهد شکنجه بوده‌اند، تغییر داده است. گاردین از قول این محققان می‌نویسد حتی ژنوم فرزندان این افراد نیز دستخوش تغییراتی بوده است.«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «عضو شورای شهر تهران: اگر رئیس‌جمهور، رئیس شورای شهر و شهردار سری به زنان کارتن‌خواب بزنند، خود خواهند فهمید در دهه کرامت چه باید بکنند/وجود زنان کارتن‌خواب، خیلی از مدیریت‌ها را زیر سؤال می‌برد/ حضور این زنان در شهر باید تکانی به غیرتمان بدهد»، «تقسیم قدرت در لبنان براساس تکثر قومی- مذهبی چندان به دور از منطق سیاسی نبوده است/عدم همراهی جناح‌های سیاسی لبنان با گروه‌های تروریستی فرقه‌گرا، ثبات و امنیت این کشور را بیمه کرده است»، و «هولوکاست و تغییرات در ژنوم آسیب‌دیدگان آن»مرور مطبوعات/ ‌‌دو‌شنبه ۲ شهریور/ روزنامه شرق

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.