دکتر روحانی: انقلابی‌بودن از دیدگاه امام، یعنی اهتمام به اخلاق اسلامی

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «هاشمی: بالابرندگان احمدی‌نژاد تا حد تقدس، باید برای ایجاد چنین انحرافی در انقلاب اسلامی پاسخگو باشند»، «رئیس جمهوری: امام قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت، تبیین کرد / انقلابی‌بودن از دیدگاه امام، یعنی اهتمام به اخلاق اسلامی»، «محقق‌داماد: استاد حائری کاری جز عشق به تحقیق و حفظ آثار و معرفی ارزش‌های علمی انجام نمی‌داد»، «معاون پرورشی وزیر آموزش ‌و پرورش: ظهور افرادی در قالب داعش و طالبان، نتیجه تربیت تک بعدی است» و «سردبیر، دقت کن»

هاشمی: بالابرندگان احمدی‌نژاد تا حد تقدس، باید برای ایجاد چنین انحرافی در انقلاب اسلامی پاسخگو باشند
روزنامه شرق در صفحه نخست، به سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی پرداخته و این عنوان را برای آن برگزیده است: «آنها که به احمدی نژاد تقدس دادند، پاسخ دهند»
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخشی از سخنان خود افزوده است:
– مردم ایران در مقاطع مختلف، صبوری های تاریخی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی دینی و ارزشی داشته اند.
– خیلی ها متوجه شدند که باید هزینه های آن سنگی را که در راه انداختند، جبران کنند و الحمدلله مردم ما با رأی معنادار خویش روند اتفاقات جامعه را در مسیر فرهنگ اصیل انقاب و آرمان های امام و شهدا برگرداندند.
– باید کسانی که احمدی‌نژاد را تا حد تقدس بالا می‌بردند، پاسخ بدهند که چگونه به خود اجازه دادند چنین انحرافی در انقلاب اسلامی ایجاد شود.
– درباره یارانه‌ای که کارشناسان اقتصادی و اجتماعی برای چگونگی پرداخت آن بحث می‌کردند، ناگهان اعلام شد پول امام زمان(عج) است و مردم برای برکت دیگر پول‌های خود، آن را هزینه نکنند!
– امیدواریم یک اقلیت محدود و مخالف توافق هسته‌ای، دست از لجاجت با مردم بردارند و بگذارند دولت به وظایف خویش عمل کند.

رئیس جمهوری: امام قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت، تبیین کرد / انقلابی‌بودن از دیدگاه امام، یعنی اهتمام به اخلاق اسلامی
شرق در صفحه ۲ برای انعکاس حضور هیأت دولت در مرقد امام و سخنان رئیس جمهوری، عنوان «نگذاریم خط و مسیر امام توسط عده‌ای تفسیر نابجا شود» را برگزیده و از قول رئیس جمهوری آورده است:
– مجموعه کلام و راه امام چیزی جز اسلامیت و جمهوریت نیست و اگر به نام اسلامیت، جمهوریت را کنار بگذاریم یا به نام جمهوریت، اسلامیت را فراموش کنیم، از مسیر و خط امام(ره) فاصله گرفته‌ایم.
– هدف مهم انقلاب اسلامی، تشکیل نظام اسلامی است.
– اگر کسی فکر می‌کند انقلابی است، بداند که انقلابی‌بودن از دیدگاه امام، اعتماد به قانون، اجرای قانون، اهتمام به اخلاق اسلامی، خودباوری و احترام به دیگران است.
– امام همه‌جا کنار مردم و با مردم بود و میزان را رأی مردم می‌دانست.
– نباید بگذاریم خط و مسیر امام توسط عده‌ای تفسیر به رأی شود
– وظیفه ما حفاظت از اسلام عزت‌بخشی است که امام برای مردم تفسیر کرد.
– امام اسلام سیاسی که قدرت مدیریت دارد را به ارمغان آورد و نباید این دیدگاه در انزوا قرار گیرد.
– امام در سال‌های پایان زندگی پر برکت‌شان، قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت، تبیین کرد.

محقق‌داماد: استاد حائری کاری جز عشق به تحقیق و حفظ آثار و معرفی ارزش‌های علمی انجام نمی‌داد
این روزنامه در صفحه ۱۴، به مراسم تشییع پیکر عبدالحسین حائری، نسخه‌پژوه و فهرست‌نگار برجسته پرداخته و از قول سیدمصطفی محقق‌داماد، رئیس شورای تولیت بنیاد موقوفات دکتر محمود افشاریزدی و از خویشاوندان حائری، نوشته است:
– محی‌الدین عربی می‌نویسد که من ابن رشد را در دوران کودکی دیده بودم و دیگر او را ندیدم تا بسیار سال‌های بعد و روزی که پس از کلاس درس، به من گفتند ابن‌رشد از ‌دار دنیا رفته و جنازه او را هم‌اکنون به این شهر می‌آورند، من به‌همراه شاگردانم به استقبال جنازه ابن‌ رشد رفتیم، جنازه او در تابوت به شکلی قرار گرفته بود که او در یک طرف تابوت و آثار و مکتوبات او در طرف دیگر قرار گرفته بود تا توازن این پیکر و این تابوت روی استر حفظ شود.
– من از کودکی تا به امروز شاهد بودم که استاد حائری کاری جز عشق به تحقیق و حفظ آثار و معرفی ارزش‌های علمی انجام نمی‌داد و با تمام وجود و با مناعت‌طبع به کارش عشق می‌ورزید اما سؤال اینجاست که آمال و آرزوهای او چه بود؟

– یکی از مهم‌ترین نتایج فعالیت‌های استاد حائری، معرفی مهم‌ترین میراث علمی ما است. این موضوع می‌تواند به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های منافع ملی در دستور کار شما قرار گیرد. استاد حائری، فردی دغدغه‌مند بود و من امیدوارم که سرمایه عظیمی که او ایجاد کرده است، حفظ شود.
– یادم است شب پیروزی انقلاب، استاد حائری ناله می‌کرد و به من می‌گفت که من را به شهید مطهری وصل کن چراکه فلان نسخه در فلان‌جاست و اگر از دست برود، چه باید بکنیم!؟ به‌نظر من به‌جای اینکه به فکر این باشیم که چه کتابی تألیف شود – اگرچه تألیف کتاب هم در جای خودش مهم است- باید به این فکر باشیم آنچه که داریم، تاریخ نسخ خطی ماست. استاد حائری تاریخ مهم کشور را براساس نسخ خطی احیا کرد، نسخ خطی زیاد است اما امتیاز یک فهرست‌نویس این است که کتاب‌ها را به صورتی دقیق به مردم می‌شناساند.

معاون پرورشی وزیر آموزش ‌و پرورش: ظهور افرادی در قالب داعش و طالبان، نتیجه تربیت تک بعدی است
روزنامه شرق در صفحه ۱۶ از قول معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش نوشته است: «آموزش‌وپرورش حق ندارد دانش‌آموزان را تک‌بُعدی تربیت کند»
حمیدرضا کفاش در اختتامیه هشتمین اردوی ملی مربیان پیشاهنگ در اردوگاه باهنر به این موارد نیز اشاره کرده است:
– رئیس‌جمهور دوری از افراط، خشونت‌گرایی، عشق‌ورزی و تبلیغ محبت را مخصوصا در نسل جدید به ما توصیه کرده است.
– تعلیم و تربیت نسل آینده یک دغدغه مهم برای همه ماست و دولت یازدهم بر دوری از دلمردگی و شادابی در میان دانش‌آموزان تأکید بسیار دارد.
– ایجاد محیط سالم، بانشاط همراه با سلامت معنوی برای دانش‌آموزان از انتظارات رئیس‌جمهور از آموزش‌وپرورشی‌هاست.
– باید ساحت‌های شش‌گانه موردتأکید در سند تحول بنیادین برای دانش‌آموزان مدنظر باشد.
– دانش‌آموز امروز و مدیر فردای ما باید در ابعاد مختلف رشد کند. دانش‌آموز تک‌بُعدی نه آینده خود را تضمین خواهد کرد و نه آینده جامعه را.
– اینکه امروز افرادی در قالب داعش و طالبان ظهور کرده‌اند، آنها تک‌بعدی تربیت شده‌اند. تربیت اجتماعی را نیاموخته‌اند و معتقدند هرکس اندیشه‌ای جدای از اندیشه آنها داشته باشد، تکفیری است و باید از بین برود. ما حق نداریم فرزندان این مرزوبوم را تک‌ساحتی تربیت کنیم.
– تربیت دختران از پسران مهم‌تر است، زیرا دختران تربیت‌کننده نسل آینده هستند و به‌همین‌خاطر تربیت آنها در دولت تدبیر و امید و آموزش‌وپرورش از اهمیت بیشتری برخوردار است. باید همه تلاش خود را بکنیم تا به دانش‌آموزان یاد بدهیم پیش از آنکه طلبکار نظام باشند، خادم نظام باشند.

سردبیر، دقت کن
این روزنامه که در صفحات ۱، ۳ و ۱۹ به سخنان حجت‌الاسلام ناطق نوری در دیدار با اعضای حزب ندای ایرانیان پرداخته، از قول وی، اداره کشور با «موج های به وجود آمده در فضای سیاسی» را نکوهش کرده و آیه «فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ» را به عنوان شاهد ضرورت پرداختن به تحزب و رای دادن آگاهانه آورده است.
شرق که در متن خبر، سه بار این آیه را منتشر ساخته، متاسفانه با عدم دقت و حتی جستجو در اینترنت، به عنوان ساده ترین و سریع ترین راه دستیابی به متن صحیح، از عبارت پر غلط «تصَلو اهل الذکر من کنتم لاتعلَمون» استفاده نموده است.

دیگر عناوین منتشر شده در «شرق» امروز، از این قرار است:

روحانی در دیدار فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس: نباید در گذشته‌های تاریخی ماند

اختلاف یک فرد و دولت بر سر ۱۱ هزار هکتار زمین در استان فارس/ حدود ۱۱ هزار هکتار از زمین‎های شهر جدید صدرا ، محل اختلاف بین یک فرد و دولت است. فردی ادعای موقوفه‌بودن این زمین‎ها را دارد، اما دستگاه‎های اجرائی شاکی بوده و موضوع به مرجع قضائی ارجاع شده است.

بلیت فیلم «محمد رسول‌الله(ص)» گران شد / قیمت بلیت فیلم محمدرسول‌الله(ص) هفت هزار تومان الی ۱۰ هزار تومان اعلام شد/ سخنگوی شورای صنفی نمایش: از آنجا که این فیلم پروژه‌ای ملی است، نوع نگاه شورای صنفی نمایش به آن متفاوت است و این افزایش هم مصوبه همین شوراست. فیلم «حضرت‌محمد(ص)»، ساخته مجید مجیدی، از روز چهارم شهریور اکران می‌شود و دوره اکران آن طولانی‌تر از دیگر فیلم‌ها پیش‌بینی شده است.

لغو اجرای یک تئاتر به دستور اماکن / کالیگولا در «هما» نماند / سریال توقف اجراهای تئاتر به بهانه‌های مختلف، از دو هفته پیش با توقف اجرای «پینوکیا»، به کارگردانی شهره سلطانی، در نمایش‌خانه ایرانشهر شروع شد، با «پپرونی برای دیکتاتور»، به کارگردانی خسرو احمدی، در همان نمایش‌خانه و همچنین با «ترانه‌ای در انتهای کوچه تاریک»، به کارگردانی ناصح کامکاری، ادامه یافت و نهایتا به «کالیگولا»ی همایون غنی‌زاده در سالن تازه‌تأسیس هما رسید.
«تفکر مرتجعانه در علم کنار گذاشته‌ شود»، گفتگو با سلطانی‌‌فر، استاد علوم ارتباطات اجتماعی و مشاور رسانه‌ای مجمع تشخیص مصلحت نظام

«خطر آلوده‌شدن تحقیقات علمی به محتوای سطحی»، گفتگو با «حسن ذوالفقاری»، پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی و مدخل‌نگار دایره‌المعارف بزرگ اسلامی درباره گسترش ویکی‌پدیای فارسی / با تنظیم مهسا علی‌بیگی/ یک درصد از جامعه واقعا نیاز علمی و آکادمیک دارد و آن را از طریق منابع رسمی برطرف می‌کند اما بقیه جامعه نه از وجود این منابع اطلاع و نه دسترسی به آنها دارد. این ۹۹درصد البته هرگز هم نمی‌خواهند ارجاع بدهند و اشکالی هم ندارد که از ویکی‌پدیا استفاده کنند. خطر اینجاست که آن یک درصد علمی و آکادمیک بخواهند به‌جای منابع رسمی از ویکی‌پدیا استفاده کنند.

«الهه طوفان» در گردباد داعش / داعش معبدی ۲۰۰۰ ساله را در پالمیرا منفجر کرد / تروریست‌های داعش در حالی روز یکشنبه معبد «بعل شمین» را به صف قربانیان رنگارنگ آتش‌افروزی‌های خود افزودند که این بنای باستانی که از سوی فنیقی‌ها وقف «الهه طوفان» شده بود، اگر فقط دو سال دیگر بر ستون‌های خود پابرجا بود، می‌توانست گام به سومین هزاره حیات خود بگذارد.

«از ایران برای مبارزه با داعش کمک خواسته‌ایم»، گفتگو با محمد محقق، معاون دوم عبدالله‌عبدالله /با تنظیم فریبا پژوه

چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه: ایران باید سیاست‌های خود در قبال سوریه و یمن را تغییر دهد

واردشدن «مطالعات ایران» به مدارس اسرائیل / رژیم اسرائیل قصد دارد به‌زودی برخی موضوعات جدید را در آموزش‌های مقطع متوسطه وارد کند و یکی از این موضوعات، واحدهایی از ایران، امنیت و اطلاعات آن است.

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «هاشمی: بالابرندگان احمدی‌نژاد تا حد تقدس، باید برای ایجاد چنین انحرافی در انقلاب اسلامی پاسخگو باشند»، «رئیس جمهوری: امام قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت، تبیین کرد / انقلابی‌بودن از دیدگاه امام، یعنی اهتمام به اخلاق اسلامی»، «محقق‌داماد: استاد حائری کاری جز عشق به تحقیق و حفظ آثار و معرفی ارزش‌های علمی انجام نمی‌داد»، «معاون پرورشی وزیر آموزش ‌و پرورش: ظهور افرادی در قالب داعش و طالبان، نتیجه تربیت تک بعدی است» و «سردبیر، دقت کن»مرور مطبوعات/ ‌‌سه‌شنبه‌ ۳ شهریور/ روزنامه شرق

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.