عبدالجبار کاکایی: نظارت تبعیض‌آمیز دوگانه، بزک کردن چهره فرهنگی کشور است

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «اعتماد» را مرور کرده است: «وزیر ارشاد: توقیف روزنامه‌ها در دو سال گذشته فقط به دلیل توهین به مقدسات صورت گرفته است»، «آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی: پرهیز مردم و مسوولان از رذیلت‌های اخلاقی مانند توهین، تهمت و غیبت، از بهترین مصادیق ارتقای فرهنگ جامعه است»، « عبدالجبار کاکایی: هر کس به میزان فهم و آگاهی خود، از نظارت‌های تبعیض‌آمیز و دوگانه فرهنگی عذاب می‌کشد / نظارت تبعیض‌آمیز دوگانه، بزک کردن چهره فرهنگی کشور است»

وزیر ارشاد: توقیف روزنامه‌ها در دو سال گذشته فقط به دلیل توهین به مقدسات صورت گرفته است
روزنامه اعتماد در صفحه ۱۰، سخنان علی جنتی در برنامه «نگاه نو» در خصوص عملکرد دو ساله‌اش در وزارت ارشاد را به صورت خلاصه منعکس ساخته است:

– تلاش می‌کنیم همه کسانی که حرفی برای گفتن یا نوشتن دارند بیایند و ابراز کنند. البته این ابراز کردن باید در چارچوب قانون باشد به عنوان مثال مسائل الحادی و موارد مبتذل جنسی و همچنین مسائلی که مغایر با امنیت ملی است نباید در کتاب‌های ما وجود داشته باشد.

– تلاش می‌کنیم فرهنگ ایرانی اسلامی را که جزو هویت ما است، تقویت کنیم.

– حدود پنج ماه است که بحث اصلی ما مساله تحکیم خانواده، بی‌رغبتی جوانان به ازدواج‌، طلاق‌ها و جدایی‌ها و پدیده بسیار زشت ازدواج سفید است؛ ازدواجی که باید به آن ازدواج سیاه گفت و در فارسی کلمه «هم‌باشی» را می‌توان به آن اطلاق کرد.

– وقتی صحبت از انحطاط اخلاقی می‌شود فکر می‌کنیم وقتی یک خانم با لباس ناشایست در خیابان راه برود یعنی انحطاط اخلاقی، اما کمتر توجه می‌کنیم که در جامعه چقدر دروغ‌گویی، نقض عهد‌، شکستن امانت، بدگویی پشت سر دیگران‌ و وارد کردن اتهامات ناروا زیاد شده است.

– نخبگان ما که گردانندگان رسانه‌ها هستند به‌راحتی در رسانه‌های‌شان نسبت به کسی که با او عداوت یا مخالفت دارند‌، اتهام ناروا و دروغ نسبت می‌دهند.

– همه اصحاب فرهنگ و هنر حوزه علمیه‌، ائمه جمعه و… در مصون‌سازی فرهنگی نقش و وظیفه دارند و وزارت ارشاد هم حمایت‌های مادی و معنوی خود را انجام می‌دهد.

– فیلم رستاخیز یک فیلم ارزشی و دینی است که فیلمنامه آن در زمان گرفتن مجوز توسط بسیاری از صاحب نظرها و علما بررسی شد و درآن اشکالی ندیدم، اصلاحات زیادی روی این فیلم اعمال شده است. پیشنهاد دادیم که چهره حضرت ابوالفضل(ع) و حضرت علی‌اکبر(ع) در فیلم رستاخیز با هاله‌ای از نور پوشانده شود، اگر این اصلاحیه هم اعمال شود، «رستاخیز» مجوز اکران خواهد گرفت.

– فیلم محمد(ص) نه‌تنها در ایران بلکه در سطح جهان کاملا قابل عرضه و مورد استقبال قرار گرفته است و به برخی زبان‌ها هم دوبله شده است.

– در سال اول دولت تدبیر و امید برخی فیلم‌ها که در گذشته ساخته شده بودند از نظر سیاسی یا اخلاقی مشکل داشتند و ما به آنها اجازه حضور و اکران ندادیم.

– با توجه به ارتباطات گسترده برخی کتاب‌ها به صورت قاچاق در داخل چاپ و وارد بازار می‌شوند. قطعا در این زمینه باید نظارت جدی وجود داشته باشد. بالاخره واقعیتی است و نمی‌توان مرزها را کاملا کنترل کرد.

– ما اکنون ممیزی را در پیش و پس از انتشار کتاب اعمال می‌کنیم در ابتدای مسوولیتم معتقد بودم برای اینکه ناشران کتاب در صف گرفتن مجوز نمانند، خودشان قبل از چاپ ممیزی‌ها را اعمال کنند؛ اما خود ناشران نپذیرفتند.

– به سایت‌های مخالف و موافق دولت اگر واجد شرایط باشد مجوز داده شده است. ما به ۵۰۰، ۶۰۰ سایت خبری مجوز داده‌ایم. روزنامه‌هایی هم که توقیف شده‌اند به دلیل توهین به مقدسات بوده است.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی: پرهیز مردم و مسوولان از رذیلت‌های اخلاقی مانند توهین، تهمت و غیبت، از بهترین مصادیق ارتقای فرهنگ جامعه است
اعتماد در صفحه ۱۱، به انعکاس سخنان آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان پرداخته و از قول وی آورده است:
– در سفرم به مشهد، حالاتی از مردم دیدم که تفسیری جز عشق راستین به اهل بیت پیامبر و به خصوص امام رضا (ع) نداشت.

– طلبه‌های جوانی که در زمان طاغوت، سالی چند بار از قم به سراسر کشور می‌رفتند، بدون برنامه‌ریزی سیاسی خاص، یک شبکه فراگیر در سراسر کشور درست کرده بودند که ضمن تبلیغ اسلام ناب، کمک‌های مردم و همچنین اطلاعاتی از افکار اقشار جامعه را برای بزرگان مبارزه می‌آوردند.

– تروریست‌های تندرو به عنوان ضلع سوم مثلث شوم استبداد و استعمار با از بین بردن امنیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مردم این کشورها و همچنین خامی بعضی از گروه‌های به اصطلاح اسلامی چنان بلایی به سر مردم آوردند که از کرده خویش پشیمان شدند و دوباره به نظامیان و بقایای حکومت‌های سابق رای دادند.

– عدم وجود رهبری هوشیار که مقبولیت جامع داشته باشد، عدم حضور فراگیر مردم و دامن زدن به اختلافات داخلی که زمینه میدان‌داری را فراهم می‌کرد، سه عامل انحراف انقلاب‌ها از اهداف و آرمان‌ها بود.

– اگر فکری به حال گروه‌های افراطی (همچون داعش) و مهار تندروی آنان نشود، بعید نیست ویروس تندروی با سوءاستفاده از نارضایتی ملت‌ها و به خصوص جوانان در دیگر کشورها نیز گسترده شود.

– یکی از بهترین مصادیق برای ارتقای فرهنگ هر جامعه، پرهیز مردم و مسوولان از رذیلت‌های اخلاقی مانند توهین، تهمت و غیبت است که اگر رعایت کنیم، انقلاب اسلامی با مجموعه ویژگی‌هایش می‌تواند الگوی ملت‌های مظلوم باشد.

– انقلاب ایران در تاریخ اسلام بی‌نظیر و در جهان معاصر مظلوم است، مردمی که با اخلاص وارد مبارزه شدند و با تحمل همه سختی‌ها از امام و روحانیت حمایت و جوانان خود را تقدیم انقلاب کردند، نمی‌گذارند دشمنان خارجی و کسانی که مخالفان قسم‌خورده راه امام هستند، با استفاده از شرایط زمان، آرمان‌های امام و شهدا را به انحراف بکشند.

عبدالجبار کاکایی: هر کس به میزان فهم و آگاهی خود، از نظارت‌های تبعیض‌آمیز و دوگانه فرهنگی عذاب می‌کشد / نظارت تبعیض‌آمیز دوگانه، بزک کردن چهره فرهنگی کشور است

این روزنامه در آخرین صفحه، یادداشت عبدالجبار کاکایی با عنوان «تا بال نداشتم قفس تنگ نبود» را منتشر ساخته و به برخی استانداردهای دوگانه در امور فرهنگی اشاره داشته است:
 
«نظارت فرهنگی در کشور ما پیچیدگی خاص خودش را دارد که از وجوه آن مخاطب محوری است. مثلا در اعیاد آیینی و مفرح، برای مخاطب عام بچه به بغل و اردوکشی خانوادگی، اجازه اکران به هر نوع موسیقی داده می‌شود؛ چنان که در یکی از سالن‌های شهر تهران دیدم در دهه کرامت موسیقی خلیجی با ترانه‌های مرحوم آغاسی، کف و سوت و هلهله در حضور ناظر فرهنگی، بخوانید حراست، اجرا می‌شد و همه شاد و شنگول و خوشحال و تردماغ از لذت بودند و ثواب اجر جزیل‌شان را هم مطالبه‌گر از خدای رحمان و رحیم…
اما در همین سالن برای مخاطب اهل کتاب و سواد که نوعا اهالی فرهنگ هستند، برای اجرای یک برنامه ادبی و فرهنگی، چنان موانعی قرار می‌دهند که حوصله و صبر آدم توامان سر می‌رود.

چنان‌که پیدا است، فلان تئاتر رو حوضی که در پارکینگ هتل یا سالن سینمای متروکه یا بولینگ چمران، برگزار می‌شود با ادبیات رایج نیم‌تنه سفلی، هیچ منع قانونی و نظارت فرهنگی ندارد، اما اگر محمد رحمانیان باشی و تئاترت در تالار وحدت یا تئاترشهر برگزار شود، باید به همه جوابگو باشی و بدهکار…

چنین نظارتی، نظارت تبعیض‌آمیز دوگانه بزک کردن چهره فرهنگی کشور است که هنر مدیران سفارش‌پذیر و توصیه ناظران امنیت‌طلب است. اسباب تاسف است که به میزان فهم و آگاهی باید عذاب بکشی در وطنی که برای سلامت فرهنگش سال‌ها زحمت کشیدی و به قول زنده‌یاد حسن حسینی:«خوش به حال پرنده‌ای که بال‌هایش با میله‌های قفس فالوده می‌خورد.»

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «اعتماد» را مرور کرده است: «وزیر ارشاد: توقیف روزنامه‌ها در دو سال گذشته فقط به دلیل توهین به مقدسات صورت گرفته است»، «آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی: پرهیز مردم و مسوولان از رذیلت‌های اخلاقی مانند توهین، تهمت و غیبت، از بهترین مصادیق ارتقای فرهنگ جامعه است»، « عبدالجبار کاکایی: هر کس به میزان فهم و آگاهی خود، از نظارت‌های تبعیض‌آمیز و دوگانه فرهنگی عذاب می‌کشد / نظارت تبعیض‌آمیز دوگانه، بزک کردن چهره فرهنگی کشور است»مرور مطبوعات/ ‌دو‌شنبه ۹ شهریور / روزنامه اعتماد

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.