امریکا و پاپ فرانسیس چگونه یکدیگر را در آغوش می‌گیرند؟

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «هاشمی رفسنجانی: عده‌ای افراطی در مسیر انجام وظایف اخلاقی و اسلامی مردم نیز سنگ‌اندازی می‌کنند»، «آملی لاریجانی: مدعیان روشنفکری و غربی‌ها در مورد توان دستیابی به علوم انسانیِ اسلامی تردید ایجاد می کنند»، «پاپ خواهان آزادی‌های بیشتر دینی در کشور کمونیستی کوبا شد/ توصیفی از سفر پاپ به کوبا: سفر او، وزیدن نسیم امید بر فراز کشور است/ پس از نیم قرن فشار بر کلیسای کاتولیک، دولت کوبا ۸۰ کلیسای مصادره‌شده را بازمی‌گرداند»، «آشنایی با عقاید ارتباطی سوفسطاییانِ متاثر از اندیشه کثرت‌گرایی»، «آمریکا و پاپ فرانسیس چگونه یکدیگر را در آغوش می‌گیرند؟» و «دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا: در کابینه از مسلمانان استفاده می‌کنم»

هاشمی رفسنجانی: عده‌ای افراطی در مسیر انجام وظایف اخلاقی و اسلامی مردم نیز سنگ‌اندازی می‌کنند
روزنامه شرق در انعکاس آخرین سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی، از قول روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام آورده است:

– آزادی انسان‌ها مخصوصا اگر بر پایه ساختار متعالی اسلام باشد، باعث ارتقای جایگاه بشریت می شود.

– پیامبر(ص) و ائمه(ع) به مسلمین تأکید کرده‌اند که انسان، آزاد آفریده شده و کسی نمی‌تواند حریت بشر را به بند بکشد.

– با اینکه امام بارها بر اصل بودن مردم برای انتخاب نظام تأکید می‌کردند و رهبری هم با تعبیر «حق‌الناس» برای رأی مردم، مسیر انقلاب اسلامی را در سپردن مسئولیت‌ها به مردم ترسیم کرده، اما تاکنون به بخشی از اهداف انقلاب و منویات امام و رهبری نرسیده‌ایم.

– مردم در جامعه وظایف فردی و اجتماعی دارند که باید با رعایت اخلاق انسانی و اسلامی به آنان بپردازند، اما همیشه عده‌ای افراطی، در این مسیر سنگ‌اندازی کرده‌اند.

آملی لاریجانی: مدعیان روشنفکری و غربی‌ها در مورد توان دستیابی به علوم انسانیِ اسلامی تردید ایجاد می کنند
شرق در صقحه ۶ با برجسته ساختن عبارت «اسلام حرف‌های زیادی در علوم انسانی دارد» به انعکاس سخنرانی آیت‌الله آملی‌لاریجانی در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه امام صادق(ع) پرداخته و آورده است:

– دستیابی به علوم انسانی اسلامی منوط به شناخت ماهیت علوم و اهداف آن دانست.

– برای دستیابی به علوم انسانیِ اسلامی به دعوا و مشاجره نیازی نیست، بلکه باید کمر همت بست و سخنان را شناخت و شنید و فهمید و بعد برای رسیدن به نقطه‌ای مطلوب تلاش کرد.

– کارگروهی متشکل از متخصصان و اندیشمندان باید کار و تلاش کنند و نتیجه‌های به‌دست‌آمده را آرام‌آرام عرضه کنند تا مقدمات تحول در علوم انسانی فراهم شود.

– برای رسیدن به علوم انسانی اسلامی، جهادی به‌همراه خودباوری و تلاش لازم است.

– از منظر نگاه دینی هم حرف‌های زیادی برای گفتن در زمینه علوم انسانی، ماهیت و غایت کمال انسانی هست.

– این سخن را که «ما می‌توانیم علوم انسانیِ اسلامی داشته باشیم» محل تردید برخی مدعیان روشنفکری و ساخته و پرداخته غربی‌ها است.

– نگاه علوم انسانی غربی عمدتا مادی و دنیوی است و متأسفانه موافقان نقش برجسته دین و معارف اسلامی و قرآنی در تحقق علوم انسانیِ اسلامی تلاش زیادی نکرده‌اند، لکن باید مشخص کنیم چه شأنی در جغرافیای بزرگ علوم انسانی داریم.

– ما با علوم مخالف نیستیم، اما با این ادعا که اساس علوم انسانی به منزله وحی، عینی و ثابت شده است، نتایج عجیبی به‌دست می‌آید که چندان با مبانی دینی همخوان نیست.

– در زندگی و در مدیریت، عالم‌بودن به تنهایی کافی نیست و در کنار آن به معنای واقعی کلمه باید به توحید و حق‌تعالی توجه کنیم تا بتوانیم به سعادت برسیم.

– باید برای رسیدن به فردایی بهتر و پرهیز از غفلت، تقوا پیشه کنیم و آن را توشه راه خود قرار دهیم که جز این راهی برای دستیابی به سعادت واقعی و رشد و تعالی انسان نیست.

پاپ خواهان آزادی‌های بیشتر دینی در کشور کمونیستی کوبا شد/ توصیفی از سفر پاپ به کوبا: سفر او، وزیدن نسیم امید بر فراز کشور است/ پس از نیم قرن فشار بر کلیسای کاتولیک، دولت کوبا ۸۰ کلیسای مصادره‌شده را بازمی‌گرداند
این روزنامه در صفحه ۸ به سفر پاپ فرانسیس برای نخستین‌بار به کوبا پرداخته و ذیل عنوان «وزش نسیم امید» آورده است:
«پاپ فرانسیس»، رهبر کاتولیک‌های جهان، برای اولین‌بار وارد «هاوانا»، پایتخت کوبا، شد و «رائول کاسترو»، رئیس‌جمهوری این کشور، برای استقبال از پاپ فرانسیس به فرودگاه هاوانا رفت. به گزارش بی‌بی‌سی، او قرار است چهار روز در کوبا بماند و سپس این کشور را به مقصد ایالات متحده ترک کند. با ورود پاپ فرانسیس، رائول کاسترو از پاپ به‌خاطر تلاش‌هایش برای نزدیکی کوبا و ایالات متحده آمریکا تشکر کرد. پاپ نیز از آشتی میان «دشمنان دیرین» که می‌تواند برای جهانیان نمونه باشد، تقدیر کرد و بدین‌گونه به رائول کاسترو پاسخ گفت. پاپ اما هم‌زمان خواهان آزادی‌های بیشتر دینی در این کشور کمونیستی حوزه دریای کاراییب شد.

رهبر ۷۸ساله کاتولیک‌های جهان، افزود کلیسا می‌خواهد مردم کوبا را در امیدها و نگرانی‌هایشان همراهی کند؛ «آن‌هم در آزادی و با تمام ابزار ضرور و فضاهای آزاد». در پی آن، رهبر کلیسای کاتولیک در خودرو ویژه پاپ راهی خیابان‌های هاوانا، پایتخت کوبا، شد. او در مسیر فرودگاه به سفارتخانه واتیکان که در مدت اقامتش در کوبا در آن اقامت خواهد گزید، با استقبال شادمانه هزاران کوبایی که پرچم‌های واتیکان و کوبا را تکان می‌دادند، روبه‌رو شد. روی شعارنوشته‌ یک زن نوشته شده بود: «فرانسیس، تو امید را برای ما به ارمغان می‌آوری».

برخی شهرهای کوبا که قرار است پاپ از آنها دیدار کند، برای ورود او نونوار شد‌ه‌اند. پاپ هنگام ورودش به کوبا، گفت: «کلیسا به حمایت و تشویق خودش از مردم کوبا و امیدها و دلبستگی‌هایشان ادامه خواهد داد» و از دولت‌های ایالات متحده و کوبا خواست برای تنش‌زدایی از روابط‌شان تلاش کنند. روز پنجشنبه واتیکان اعلام کرد امیدوار است دیدار پاپ به تحریم‌های ۵۳ساله‌ای که در مورد کوبا اعمال شده، پایان دهد و آزاد‌ی‌ و حقوق انسانی بیشتری برای مردم این جزیره به‌دنبال داشته باشد.

روز جمعه به‌عنوان گام تاز‌ه‌ای در جهت بهبود روابط دو کشور، ایالات متحده اعلام کرد محدودیت‌های تجارت و کسب‌وکار میان دو کشور را کاهش می‌دهد. «دیه‌گو کاریرا» یک شهروند بازنشسته کوبا به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است به‌خاطر نقشی که پاپ در تجدید روابط میان دو کشور ایفا می‌کند، دیدارش از این کشور «مانند وزیدن نسیم امید بر فراز کوبا» است.

از زمان سفر «پاپ ژان پل دوم» به کوبا در سال ۱۹۹۸، که نخستین سفر یک پاپ به این کشور بود، موقعیت کلیسا به‌طور چشمگیری بهبود یافته است. کلیسای کاتولیک از زمان انقلاب ۱۹۵۹ به بعد به‌شدت تحت فشار بوده است. قرار است ۸۰ کلیسای مصادره‌شده به وسیله دولت، بار دیگر بازگردانده شوند. «میدان انقلاب» هاوانا یکشنبه شاهد حضور حدود ۳۰۰ هزار نفر بود و پاپ در این مکان مراسم نیایش برگزار کرد؛ میدانی که تندیس عظیم قهرمان انقلاب کوبا، چه‌گوارا، در آن خودنمایی می‌کند.»

آشنایی با عقاید ارتباطی سوفسطاییانِ متاثر از اندیشه کثرت‌گرایی
روزنامه شرق در صفحه ۹ به مروری بر کتاب «فلسفه ارتباطات» پرداخته و در این گزارش که با عنوان «بلاغت در یونان باستان» منتشر شده، آورده است:

– کتاب شامل نوشتارها و مقاله‌های برگزیده نخستین همایش فلسفه ارتباطات سال ۲۰۰۲ آتن در کشور یونان است که کنستانتین بودوریس و جان پولاکاس در بخش اول کتاب از فلسفه یونانی ارتباطات و نگاه‌های جهانی دست‌چینی ارائه کرده‌اند و در بخش دوم نیز بودوریس به‌همراه تاکیس پولاکاس به فلسفه ارتباطات محض در دوران معاصر نگریسته‌ است.

– در این کتاب یا بهتر است گفته شود در همایش فلسفه ارتباطات آتن، سخنرانان و نویسندگان کوشیده‌اند رویکردها، مفاهیم و نظریه‌های بنیادی فلسفه ارتباطات را در شکلی قوام‌یافته، روشمند و تخصصی به بحث و نظر بگذارند. همچنین اندیشه‌های فلسفی یونان باستان را در چارچوب ارتباطات زبانی، بلاغی، میان‌فردی و فرهنگی به چالش فراخوانند.

– «فلسفه ارتباطات» کتابی است که می‌کوشد مخاطب را با کلیت فلسفه ارتباطات آشنا کند؛ چیزی که در نظر نویسندگان پیش‌نیاز اصلی درک فلسفی نظریه‌های ارتباطات است. همچنین می‌کوشد بنیان‌های معرفتی نظریه‌های ارتباطات و پدیداری خاستگاه فلسفی آنها را ازاین‌حیث که چقدر معنایی قوام ‌یافته‌اند، بررسی ‌کند.

– عقاید ارتباطی سوفسطاییان در یکی از فصل‌های کتاب معرفی و فلسفه ارتباطات‌شان شرح داده می‌شود. سوفسطاییان متاثر از اندیشه کثرت‌گرایی به‌جای وحدت‌گرایی بودند؛ یعنی به‌جای اینکه بگویند گفتار الهام است، گفتند گفتار ترکیب است؛ بنابراین گوینده همچون مجرای الهام و وحی تلقی می‌شد نه عاملی خلاق که با کمک الوهیت، کلمات، اعمال و قضاوت‌های نهفته در گذشته بر او آشکار می‌شد و موجب می‌شد که بر موقعیت‌های کنونی پرتو افکند. کثرت‌گرایان توانستند بگویند لوگوس، نفس و طبیعت از لایه‌های مختلف واقعیت‌اند. آنها برخلاف وحدت‌گرایان که می‌گفتند گفتار، افکار و چیزها حالت‌های مختلفی از جوهری واحد هستند، توضیح می‌دادند که چگونه جوهر فیزیکی، ذهنی و زبانی با یکدیگر تعامل دارند؛ اما ذات واحدی ندارند؛ یعنی نه افکار را می‌تواند به طور مستقیم در زبان آشکار ساخت، نه اشیا را.

امریکا و پاپ فرانسیس چگونه یکدیگر را در آغوش می‌گیرند؟
صفحه ۱۶ شرق میزبان منتخبی از رسانه های های خارجی است و سحر طلوعی با انتخاب عکسی ازGetty Images در صفحه «روزنامه» نوشته است:
«سابقه ندارد آمریکایی‌ها با نقش‌های گرافیتی خاص ستاره‌های راک، به استقبال روحانیان کاتولیک بروند، اما این‌بار رفته‌اند. تصاویر پاپ فرانسیس بر درودیوار نیویورک، مانند ستاره‌های موسیقی راک نقش بسته است.

بعد از سفر به کوبا، آمریکا میزبان رهبر کاتولیک‌های جهان است. رهبری که هرچند ایده‌های نوینی در امور مذهبی و روزمره مسیحیان دارد، به خاطر فجایع اخلاقی و کودک‌آزاری برخی روحانیان مسیحی عذرخواهی می‌کند، دوست ندارد درباره همجنس‌گرایی موضع انتقادی صریح و شفاف بگیرد و… اما با همه این حرف‌ها، همچنان مخالف سقط جنین و یکی از منتقدان پروپاقرص سرمایه‌داری است. همین دو موضع‌گیری کافی است تا سفرش به آمریکا بیش‌از‌پیش موردتوجه باشد. سرمایه‌داری اصل فراموش‌ناشدنی آمریکاست، اما پاپ فرانسیس از این منظر سوسیالیست است، به برابری و تقسیم ثروت معتقد است. بسیاری از رسانه‌ها منتظر رسیدن هواپیمای پاپ فرانسیس به آمریکا هستند. آنها می‌خواهند بدانند آمریکا و پاپ فرانسیس چگونه یکدیگر را در آغوش می‌گیرند؟

دیگر عناوین منتشر شده در «شرق» امروز:

ورود نیروهای آموزش آمریکایی به سوریه/ ۷۵ نفر از نیروهایی که به ادعای آمریکا، از مخالفان میانه‌رو هستند و توسط نظامیان ایالات متحده آموزش دیده‌‌اند، از خاک ترکیه وارد سوریه شدند. / نیمی از اعضای کابینه در سایه حزب کارگر، موضع موافق با طرح «دیوید کامرون»، نخست‌وزیر انگلیس، برای شرکت در حملات هوایی علیه تروریست‌های داعش در سوریه دارند. این طرح احتمالا ماه آینده میلادی به رأی گذاشته خواهد شد.

به آتش کشیدن مرکز اسکان پناه‌جویان در آلمان /پلیس آلمان از وقوع یک آتش‌سوزی عمدی در یکی از مراکزی که برای اسکان پناه‌جویان در نظر گرفته شده است خبر داد؛ رخدادی که به گفته برخی از رسانه‌ها می‌تواند گویای تنش‌ در جامعه آلمان بر سر مسئله مهاجران باشد.

کشته‌شدن معاون «اسامه ‌بن‌لادن» در سوریه / منابع خبری از کشته‌شدن یکی از دو معاون سابق «اسامه بن‌لادن» در درگیری‌های اطراف شهرک‌های شیعه‌نشین «الفوعه» و «کفریا»ی سوریه خبر دادند. به گزارش اسکای‌نیوز عربی، دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد «ابوالحسن التونسی»، یکی از رهبران برجسته جبهه «النصره» شاخه القاعده، در سوریه در جریان درگیری‌ها در حومه ادلب کشته شده است. او در سال ۲۰۱۲ زمانی که ۶۰ سال داشت، به سوریه رفت و به النصره پیوست.

وعده ترامپ / دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا وعده داد در کابینه احتمالی از مسلمانان استفاده می‌کند. او در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا مسلمانان می‌توانند تهدیدی به شمار روند، گفت: مسلمانان را دوست دارم. به‌نظرم، آنها مردم بزرگی هستند.

تکذیب پیوستن افغان‌ها به داعش از راه ایران/ حسین ذوالفقاری، معاون انتظامی وزیر کشور، درباره اینکه گفته می‌شود، برخی از افغان‌ها برای پیوستن به داعش وارد کشور ما می‌شوند، گفت: چنین چیزی به‌هیچ‌عنوان صحت ندارد و افغا‌ن‌هایی که وارد کشور می‌شوند یا برای کار به کشورمان می‌آیند یا قصد ورود به کشورهای اروپایی را دارند.

«دین آنلاین» با این عناوین اقتباسی، روزنامه «شرق» را مرور کرده است: «هاشمی رفسنجانی: عده‌ای افراطی در مسیر انجام وظایف اخلاقی و اسلامی مردم نیز سنگ‌اندازی می‌کنند»، «آملی لاریجانی: مدعیان روشنفکری و غربی‌ها در مورد توان دستیابی به علوم انسانیِ اسلامی تردید ایجاد می کنند»، «پاپ خواهان آزادی‌های بیشتر دینی در کشور کمونیستی کوبا شد/ توصیفی از سفر پاپ به کوبا: سفر او، وزیدن نسیم امید بر فراز کشور است/ پس از نیم قرن فشار بر کلیسای کاتولیک، دولت کوبا ۸۰ کلیسای مصادره‌شده را بازمی‌گرداند»، «آشنایی با عقاید ارتباطی سوفسطاییانِ متاثر از اندیشه کثرت‌گرایی»، «آمریکا و پاپ فرانسیس چگونه یکدیگر را در آغوش می‌گیرند؟» و «دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا: در کابینه از مسلمانان استفاده می‌کنم»مرور مطبوعات/ ‌دو‌شنبه ۳۰ شهریور/ روزنامه شرق

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.