به گواهی ۳۰۰ ژورنال برتر دنیا، وضع انتشار مقالاتمان از ترکیه هم بدتر است
روزنامه اعتماد در شماره اول هفته به سخنان سه تن از اساتید فلسفه در همایش وضعیت فلسفه در ایران پرداخته و در گفتگویی با یک کارشناس مسائل غرب آسیا، فراز و فرود رابطه ایران و عربستان را بررسی نموده است.
روزنامه اعتماد در صفحه 7 ، ذیل عنوان «فلسفه دچار انسداد و انجماد»، گزارشی از برگزاری «همایش وضعیت فلسفه در ایران» در دانشگاه شهید بهشتی را به چاپ رسانده و در انعکاس سخنان مطرح شده نوشته است:
علی زارعی، مدرس فلسفه در دانشگاه بندرعباس: آیا فلسفه ضرورت دارد؟
این استاد دانشگاه پرسش از زمان نیاز به فلسفه را مساله اساسی تری نسبت به پرسش از وضعیت آموزش فلسفه دانسته و به اهمیت فلسفه در زمان وقوع گسست و بحران تاکید نموده است زیرا این کثرات، محرومیتها، شکافها و گسستهاست که نیاز به یک اندیشه متافیزیکی را ایجاد میکند.
وی که در ادامه به دشواری طرح وضعیت فلسفه در ایران در مقایسه با پرداختن به آرای فیلسوفانی خاص اشاره کرده و بر آن است که فلسفه از گذرگاه خانواده و دین شکل گرفته و حقیقت فلسفی همواره از پی دین و خانواده میآید.
امیر صائمی از پژوهشکده فلسفه تحلیلی: بیتوجهی به مسائل بینالمللی، دلیل وضع ناگوار فلسفه در ایران است
صائمی در سخنرانی خود درباره فلسفه تحلیلی و مقایسه اوضاع فلسفه بین ایران و سایر کشورها سخنرانی کرده و به دو بدفهمی درباره فلسفه تحلیلی در ایران اشاره کرده است. «نخست اینکه فکر کنیم فلسفه تحلیلی، فقط تحلیل زبان است. این اشتباه است چون فلسفه تحلیلی روشی است که با دقت درباره گزارههای فلسفی بحث میکند. دومین بدفهمی این است که فکر کنیم فلسفه تحلیلی فلسفه پوزیتیویستی نیست.»
وی افزوده است: «در تحقیقی که چندی پیش منتشر کردم، مشخص شد که در میان ۳۰۰ ژورنال برتر دنیا اوضاع انتشار مقاله ما خیلی بد است، یعنی حتی در مقایسه با ترکیه هم اوضاع ما بدتر است، فقط نسبت به امارات اوضاع انتشار مقالهمان بهتر است که جمعیت آنجا با کشور ما قابلمقایسه نیست. این اوضاع نامطلوب در حالی وجود دارد که ما در حوزه علوم دیگر مثل فیزیک جایگاه بسیار خوبی داریم پس معلوم میشود که مشکل ما مربوط به فلسفه است نه همه علوم.
با بررسی وضعیت فلسفه در دانشگاههای معتبر دنیا این سوال پیش میآید که در دانشگاههای معتبر ایران مثل دانشگاه تهران، شهید بهشتی و صنعتی شریف چند نفر به مسائلی چون فلسفه ذهن، اخلاق، متافیزیک تحلیلی و… گرایش دارند یا حداقل با گشودگی از آن استقبال میکنند؟ بنابراین مشخص میشود که ما نسبت به خیلی از مسائل بیتوجهیم، این بیتوجهی و انفصال از دنیا دلیل پیشرفت نکردن ما است»
نصرالله حکمت، استاد فلسفه اسلامی در دانشگاه شهید بهشتی: فلسفه اسلامی در ایران بسیار رنجور و مهجور است
این استاد فلسفه در سخنانی گفت: «در زمان فعلی ما در فراق فلسفه اسلامی به سر میبریم. اینکه از آن هنوز یاد میکنیم و در دانشگاه و حوزه تدریس میشود به معنای جاندار بودن آن نیست. وضعیت فلسفه اسلامی در ایران بسیار رنجور و مهجور است. اینکه در دانشگاههای ما متون فلسفه اسلامی مثل «بدایهالحکمه» تدریس شود به معنی زنده بودن فلسفه اسلامی نیست.
وی افزوده است:
یک کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا: مسائل ایدئولوژیک ظرفیت بالایی برای ایجاد مشکل بین امت اسلامی دارد
روزنامه اعتماد در صفحه 10 به انتشار گفتگو با علیرضا آیتی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا درباره روابط ایران و عربستان پرداخته و با انتخاب عنوان «بندر بن سلطان وعده بسیج یک میلیارد مسلمان علیه ایران را داده بود» به این نکات پرداخته است:
دیگر عناوین صفحه «سیاستنامه»:
«اسیر چنبره قدرت»؛ وضعیت فلسفه هنر در ایران در گفتاری از بابک احمدی
دیگر عناوین برگزیده «اعتماد» امروز:
ورود تورهای مختلط به مرنجاب ممنوع شد / دادستان دادسرای عمومی و انقلاب آران و بیدگل: با توجه به دستور رییس کل دادگستری استان اصفهان مبنی بر برخورد قاطع با متخلفین و تورهای مختلط در منطقه مرنجاب و نظر به هنجارشکنی صورت گرفته و کشف حجاب برخی از بانوان، از ورود تورهای مختلط به مرنجاب جلوگیری خواهد شد.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری: فطرت پاک انسانی زبان نامههای مقام معظم رهبری به جوانان جهان
مایه ننگ امریکا / انتقادها علیه دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری امریکا به دلیل اظهاراتش درباره مسلمانان ادامه دارد. ولید بن طلال، شاهزاده سعودی، در اظهاراتی ترامپ را مایه ننگ امریکا خوانده و از وی خواسته از رقابتهای ریاستجمهوری کنارهگیری کند.
روزنامه اعتماد در شماره اول هفته به سخنان سه تن از اساتید فلسفه در همایش وضعیت فلسفه در ایران پرداخته و در گفتگویی با یک کارشناس مسائل غرب آسیا، فراز و فرود رابطه ایران و عربستان را بررسی نموده است.مرور مطبوعات/ یکشنبه 22 آذر / روزنامه اعتماد