نظر محمدعلی کلی درباره ماجرای پاریس

شرق در آخرین شماره این هفته از سخنان جنجالی دونالد ترامپ، بخت اول جمهوری خواهان آمریکا برای ریاست جمهوری نوشته و در کنار انعکاس سخنان رئیس دستگاه قضا درباره علوم انسانی، گفتگوی خبرنگار خود با همسر محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و مشاور مطبوعاتی احمدی‌نژاد در دو دولت وی را منتشر ساخته است.

نتایج یک نظزسنجی: 59 درصد جمهوری‌خواهان از بحث توقف ورود مسلمانان به آمریکا حمایت می‌کنند
شرق که در صفحات 8 و 12 به انتشار سه مطلب با درباره سخنان جنجالی دونالد ترامپ پرداخته، در کنار گزارشی با عنوان «نژادپرستی در راه کاخ سفید»، گزارش « ترامپ، منفورِ پیشتاز » را منتشر ساخته و نوشته است:
 
«…. ترامپ که مواضعش از او فاشیستی قرن بیست‌ویکمی ساخته، در مناظره تلویزیونی سه‌شنبه‌شب میان جمهوری‌خواهانی که در سودای رسیدن به کاخ سفید هستند، مشخصا درباره موضع تبعیض مذهبی‌اش مورد انتقاد همه نامزدهای حاضر در مناظره قرار گرفت. بااین‌‌همه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد ۵۹ درصد جمهوری‌خواهان از بحث توقف ورود مسلمانان به آمریکا حمایت می‌کنند…..
 
جب بوش که با حرارتی غیرمتعارف از ترامپ انتقاد کرد، گفت: «ما نمی‌توانیم خود را از مسلمانان عاشق صلح جدا کنیم. چنین انتظاری به معنی سقوط ماست». به گفته او که رقیب جدی ترامپ است، دونالد ترامپ نامزدی آشفته است و برای آمریکا نیز رئیس‌جمهوری آشفته خواهد بود.»
 
این روزنامه در گزارش دیگری درباره سخنان ترامپ، از واکنش‌ها به سخنان ترامپ در خصوص مسلمانان گفته و از قول «محمدعلی کلی»، قهرمان سابق مسلمان مشت‌زنی دنیا  نوشته است: «ما مسلمانان باید در مقابل آن دسته از افرادی که می‌خواهند از اسلام برای پیشبرد منافع شخصی خود استفاده کنند و مانع درک بسیاری از افراد از اسلام شده‌اند، ایستادگی کنیم. مسلمان واقعی می‌داند و باید بداند مذهب ما مخالف آن است کسی را به زور به گرویدن به دین اسلام وادار کند.
 
من مسلمان هستم و اعلام می‌کنم قتل‌عام مردم بی‌گناه در سن‌برناردیو، پاریس یا هر جایی دیگر در دنیا، ربطی به مسلمانان ندارد؛ مسلمانان حقیقی می‌دانند خشونت این گروه‌های افراطی با اصول اعتقادی ما در تضاد است».

«مارک زاکربرگ»، بنیان‌گذار فیس‌بوک نیز با دفاع از حقوق مسلمانان تصریح کرد: «مسلمانان نباید به خاطر اقداماتی که دیگران مرتکب شده‌اند، مورد آزار و اذیت قرار گیرند. جامعه مسلمانان نباید در پی حملات پاریس یا دیگر حملات مرتبط با افراطی‌گراها در هر کجای دنیا با تبعیض روبه‌رو شوند»

در ادامه این گزارش آمده است:
«ترامپ اعلام کرده بود باید همه مرزهای آمریکا به روی مسلمانان بسته شود و این حرف را در پاسخ به کشتاری که یک زوج مسلمان در سن‌برناردیو انجام دادند، مطرح کرد. ترامپ در سخنرانی‌های قبلی‌اش هم خواستار این شده بود که همه مسجدها در سراسر آمریکا تحت نظر باشند و ادعا کرده بود مسلمانان نیوجرسی بودند که حادثه ۱۱ سپتامبر را شکل دادند. حرف‌های اخیر دونالد ترامپ از سوی هر دو حزب سیاسی آمریکا با اعتراض شدید روبه‌رو شده و هم جب بوش، جمهوری‌خواه، او را دیوانه خوانده و هم هیلاری کلینتون، دموکرات او را متعصب و تفرقه‌انداز نامیده است.»
 
 
 
آملی‌لاریجانی: صدای سکولاریسم غربی در حوزه‌های علمیه شنیده می‌شد
روزنامه شرق در صفحه 7 سخنان آیت‌الله آملی‌لاریجانی در جمع طلاب و دانشجویان دانشگاه‌های مازندران را منعکس ساخته و ذیل عنوان «جمهوری اسلامی لرزه بر اندام لیبرال‌دموکراسی انداخته» به این فرازها اشاره نموده است:
 
– وحدت حوزه و دانشگاه از منظرهای مختلف قابل‌بررسی است و کمک حوزه و دانشگاه به یکدیگر از مجاری مختلف قابل تحقق است. می‌توان معنویت عالمان حوزوی را در دانشگاه مطرح کرد و همچنین می‌توان نظم پژوهشی دانشگاهیان را در حوزه‌ها مطرح کرد.
 
– تحول در علوم انسانی دغدغه مشترک حوزه و دانشگاه است. ما در مقام نفی علومی انسانی که از مغرب‌زمین آمده، نیستیم ؛منتها یک کنکاش لازم است تا بدانیم این علوم با خود چه چیزهایی را می‌آورند.
 

– بحث تحول در علوم انسانی و بازنگری آن از منظر دینی و ارزش‌های اخلاقی یک بحث فنی است و ریشه در فلسفه علم دارد و این بحث به هیچ‌وجه سیاسی نیست. برخی سکولارها و مدعیان روشنفکری ادعا می‌کنند بحث تحول در علوم انسانی یک بحث سیاسی است؛ آنها چنین القا می‌کنند که روحانیون می‌خواهند بحث نقلی را جایگزین بحث عقلی کنند و این یک سخن و ادعای بیهوده است.
 
-سکولارها و مدعیان روشنفکری از آن جهت که علوم انسانی غربی را سکولار می‌دانند، چنین ادعا می‌کنند بحث تحول در علوم انسانی یک بحث سیاسی است، زیرا سکولاریسم با حکومت دینی تناسبی ندارد.
 
-برخی مواقع که بحث تحول در علوم انسانی مطرح می‌شود، عده‌ای گمان می‌کنند حوزویان می‌خواهند بحث نقلی را جایگزین بحث عقلی کنند؛ این درحالی است که چنین بحثی حتی در مباحث حوزوی نیز مطرح نمی‌شود. کسانی که گمان می‌کنند ورود مباحث دینی به علم فقط این است که «نقل را جایگزین علم کنیم»، نشان می‌دهند از اساس ماهیت علم را نمی‌شناسند.

– سکولاریسمی که در غرب ترویج شده، چندین قرن سابقه دارد و آرام‌آرام در امور دینی و سیاسی‌شان نیز وارد شده است و حتی آن را بر ما هم تحمیل کرده‌اند؛ طوری که در حوزه‌های علمیه شنیده می‌شد ما با سیاست کاری نداریم و این نگاه سکولاریست که می‌گوید نظام‌های اقتصادی و روابط حقوقی اموری است که خود انسان‌ها باید تصمیم بگیرند و دین یعنی رابطه شخصی من با خدا نه چیز دیگر.

 
همسر محمدعلی رامین: آنچه امروز پیاده می‌شود با آنچه مدنظر اسلام است بسیار تفاوت دارد/ زنانی که سرکاررفتن زنان را موضوعی انحرافی می‌دانند، اول خودشان خانه بمانند
این روزنامه در صفحه 16 گفتگوی شهرزاد همتی با «سوسن صفاوردی»، همسر محمدعلی رامین را منتشر ساخته و با وجود مسئولیت همسر وی در دوره احمدی‌نژاد، عنوان « نگاه به زنان در دوره احمدی‌نژاد تحمیلی و متحجرانه بود» را از قول وی برای این مصاحبه انتخاب نموده است. در بخش‌های منتخب این گفتگو می‌خوانیم:
 
‌-نگاه معاونت زنان در دوره آقای احمدی‌نژاد در خیلی از موارد تحمیلی و متحجرانه بود. به علت نگاهی از طرف برخی خانم‌ها که خود را متولی همه امور می‌بینند و جامعه را در دایره تعاملات و بینش خودشان تعریف می‌کنند.
 
– امروز ما نمی‌توانیم ادعا کنیم در الگوی خانواده در مرحله عمل و آنچه پیاده می‌شود الگویی برای جهان داریم، چون آنچه امروز پیاده می‌شود با آنچه مدنظر اسلام است بسیار تفاوت دارد؛ یعنی ۱۰ درصد آن هم شاید هنوز پیاده نشده است.
 

– در یک برهه‌ای اگر می‌خواستم سمیناری برای امنیت بگذارم شاید برای عده بسیاری این یک تابو بود و می‌گفتند الان اسلام بر باد می‌رود. ما مدعی هستیم براساس مکتب تشیع قرار است خانواده را تعریف کنیم. ما می‌گوییم مسلمان هستیم و قانون اساسی‌مان براساس اسلام است و قرار است الگوهای ما مبتنی بر سیره ائمه باشد. در مرحله عمل ما هنوز نتوانسته‌ایم نه الگوی درستی را برای جامعه خود ترسیم کنیم که عاری از افراط و تفریط باشد و نه نقش خاصی را به جهان ارائه دهیم اگرچه مدعی هستیم که می‌توانیم داشته باشیم و من شخصا اعتقاد دارم می‌توانیم؛ به شرطی که آن دو نگاه متحجرانه و متجددانه را دور بیندازیم.

-در کشوری که پرچم تشیع را بلند کرده و معتقد است مبتنی بر آموزه‌های دینی قرار است حرکت کند، نباید اجازه دهیم چنین ظلمی(انکار وجود زنان تن فروش در عین ضرورت اندیشیدن درباره آنها) به زنان شود.
 
-گروه‌هایی که سرکاررفتن زنان را یک موضوع انحرافی می‌دانند، اول خودشان خانه بمانند.
 
 
 
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
 
وزیر اطلاعات در بیت آیت‌الله‌العظمی وحید خراسانی: حرکت دینی زمانی مؤثر است که با حکمت و عقلانیت باشد
 
شورای نگهبان: از نهادهای بین‌المللی و مدعی حقوق بشر و نیز دستگاه دیپلماسی کشورمان می‌خواهیم با حساسیت کامل به وظیفه خود در قبال جان و مال مسلمانان اهتمام داشته باشند.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: حادثه نیجریه حکایت از یک برنامه خطرناک در جهان اسلام دارد: از یک ‌سو اختلاف‌افکنی بین مذاهب اسلامی و از دیگر سو سرکوب جریان مقاومت و گروه‌های انقلابی به نفع استکبار و صهیونیسم و گروه‌های تندرو.
 
گزارش « توفیق اجباری »، با موضوع بازگشایی سفارت عربستان سعودی در بغداد پس از ربع قرن
 

شرق در آخرین شماره این هفته از سخنان جنجالی دونالد ترامپ، بخت اول جمهوری خواهان آمریکا برای ریاست جمهوری نوشته و در کنار انعکاس سخنان رئیس دستگاه قضا درباره علوم انسانی، گفتگوی خبرنگار خود با همسر محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و مشاور مطبوعاتی احمدی‌نژاد در دو دولت وی را منتشر ساخته است.مرور مطبوعات/ ‌‌پنج‌شنبه 26 آذر/ روزنامه شرق

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.