احساس امنیت نمیکنم؛ قصه هر روزه مسلمانان در غرب
شرق در اولین شماره هفته به انتشار گزارشی از وضعیت زندگی مسلمانان آمریکا پس از حملات تروریستی اخیر پرداخته و در کنار بازنشر گزارش الجزیره از «محمدبنسلمان» بعنوان مسئول ائتلاف نظامی اسلامی برای «مبارزه با تروریسم»، ارائه علوم انسانی در مدارس تهران را بررسی کرده است.
دینم را دوست دارم اما احساس امنیت نمیکنم
روزنامه شرق در صفحه 8 گزارش «مسلمانان آمریکا، قربانی بحران هویت» را به نقل از پایگاه «الجزیره» به چاپ رسانده و به نگرانی خانوادههای مسلمان از افزایش احساسات ضداسلامی خصوصا پس از حمله تروریستی اخیر یک زوج مسلمان در ایالت کالیفرنیا پرداخته است.
این گزارش در گفتگو با یکی از مسلمانان جنوب کالیفرنیا نوشته است: "میرفت جوده" از دو هفته پیش دیگر سرش را با کلاه کاپشن خود میپوشاند. او درحالیکه به همراه دخترش در خودرو نشسته، میگوید برخی اذیت میکنند چون روسریاش بهراحتی نشان میدهد او یک مسلمان است. او که ۳۹ سال دارد، میگوید: «مجبورم این حرف را به بچهها هم تفهیم کنم؛ مسئلهای که وقتی به بچهها میگویم قلب خودم تکهتکه میشود که من دینم را دوست دارم، اما احساس امنیت نمیکنم.
او به بچههایش تفهیم کرده که ممکن است مورد بازرسیهای بیشتری قرار گیرند. برای همین به بچههایش آموزش داده؛ برای مثال هرگز کلمه «منفجر میشود» را به کار نبرند یا هرگز وانمود نکنند با یک هفتتیر بازی میکنند؛ کاری که دوستانشان به صورت عادی انجام میدهند. او میگوید: «بچهاش میپرسد آیا مردم از ما بدشان میآید؟ اما این سؤالی است که بهسختی میشود به آن جواب داد».
این گزارش که جمعیت مسلمانان آمریکا را ۲,۸ میلیون نفر تخمین زده، مشکلات خانوادههای مسلمان در کشورهای غربی پس از حملات تروریستی پاریس را دوچندان دانسته اما میزان این مشکلات را حتی پیش از حمله پاریس، صعودی توصیف کرد است.
خواب جوانترین وزیر دفاع جهان برای ائتلاف نظامی اسلامی «مبارزه با تروریسم»
شرق در صفحه 9 به بازنشر گزارشی در خصوص «محمدبنسلمان» به نقل از پایگاه بیبیسی عربی پرداخته و فرزند جویای نام پادشاه عربستان سعودی را «شاهزادهای مغرور» خوانده که جهان را نگران کرده است.
در بخشی از این یادداست می خوانیم:
«اعلام تشکیل یک ائتلاف نظامی اسلامی برای «مبارزه با تروریسم»، کاملا هماهنگ با سیاستهای وزیر دفاع جدید عربستان سعودی، یعنی «محمدبنسلمان» بود؛ کسی که قرار است این ائتلاف نظامی عربی را رهبری کند. همان کسی که حملات هوایی علیه شورشیان حوثی در یمن را هم هدایت میکند، اما بهراستی این شاهزاده مغرور که جهان را نگران کرده، کیست؟
تعیین محمدبنسلمان به عنوان جانشین ولیعهد و وزیر دفاع در عربستان، بازتابهای گستردهای در داخل و خارج از این کشور داشت و برای بسیاری غافلگیرکننده بود. نه به دلیل صغر سن او، بلکه بیشتر به دلیل شخصیت و مواضع و بلندپروازیهایی که دارد.
«امیر محمدبنسلمان»، متولد سال ۱۹۸۰ و بزرگترین فرزند ملکسلمان از همسر سومش «فهده بنت فلاحبنسلطان» است. او اکنون کوچکترین وزیر دفاع جهان به شمار میرود و از زمان بهقدرترسیدن پدرش مشاغل متعددی داشته است، ازجمله ریاست شورای امور اقتصادی و توسعه عربستان سعودی و بعد جانشین ولیعهد و وزیر دفاع شدن.»
این گزارش با پرداختن به تحصیلات، شخصیت و رفتار وی، نگرانی از شخصیت او را امری واقعی دانسته و در پایان نوشته است: «سازمان اطلاعات آلمان او را شخصی «پرتحرک» توصیف کرد و هشدار داد سیاست عربستان تحتتأثیر او «تحرک» تازهای پیدا خواهد کرد. به گفته این منبع، محمدبنسلمان بود که تصمیم گرفت در حمایت از دولت یمن، علیه شورشیان حوثی اقدام کند؛ حرکتی که عربستان را وارد جنگی تمامعیار در منطقه کرد.»
قصه علوم انسانی و مدارس فرهنگ تهران
این روزنامه در صفحه 17 در گزارشی به قلم شهرزاد همتی، به بررسی شایعات اخیر در مورد تحصیل دانشآموزان در رشته علوم انسانی پرداخته و با تاکید بر اینکه «مدارس «فرهنگ» علوم انسانی، مدارس حدادعادل نیست» از قول «نوید ادهم»، دبیرکل شورایعالی آموزشوپرورش، موضوع محدودیت برای علوم انسانی در تهران را کاملاً منتفی دانسته است. این روزنامه همچنین در گفتگو با مسعود ثقفی، سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران، تصمیم به تغییر در محتوای آموزشی را منتفی دانسته و از ارتقای کیفیت در آموزش علوم انسانی بر اساس سند تحول بنیادین آموزشوپرورش خبر داده است.
در بخشی از سخنان دبیرکل شورایعالی آموزشوپرورش می خوانیم:
– من اعلام میکنم علاوه بر مدارس عادی، که مانند گذشته به تدریس علوم انسانی خواهند پرداخت، مدارس فرهنگ نیز در شهر تهران وجود دارند که بهصورت اختصاصی و انحصاری به تدریس علوم انسانی میپردازند و سعی میکنند دانشآموزان علاقهمند و پرتلاش را در رشته علوم انسانی به خود جذب کنند.
-سیاست این است که مدارسی که به تدریس صدف علوم انسانی میپردازند، موفقتر عمل کنند؛ مثل مدارسی که به تدریس صرف علوم ریاضی و تجربی میپردازند. در این نوع مدارس، توجه و تمرکز اصلی بر رشته علوم انسانی خواهد شد و دانشآموزان مشتاق واقعی علوم انسانی به این مدارس سرریز خواهند شد. در واقع این مدارس فرهنگ، میتواند کمکی باشد برای تربیت نسل کارآزموده دانشآموزان رشته علوم انسانی….
در بخشی از سخنان سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران نیز می خوانیم:
-ما همه صحبتهایمان را یک بار انجام دادهایم. اگر میخواهید پاسخ کاملتری داشته باشید و کل رویکرد مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران را بدانید، در سایت آموزشوپرورش گذاشتهایم و پاسخی است به این ابهاماتی که وجود دارد.
-بحث ما ارتقای کیفیت در آموزش علوم انسانی بود و این برنامهها را بر اساس سند تحول بنیادین آموزشوپرورش ادامه خواهیم داد.
– ما اصلا قصد تغییر در محتوای آموزشی را نداشتیم؛ چراکه محتوای آموزشی همان چیزی است که باید در شورایعالی آموزشی مصوب شود و هرگونه تغییر در برنامه درسی هم باید در این شورا به بحث گذاشته شود.
-آنچه ما به دنبال آن بودیم، استفاده از ظرفیتی به نام مدارس فرهنگ بود که از ۱۲سال پیش در شهر تهران وجود داشت و خوب هم جواب داده بود…. میخواستیم از این ظرفیت در تهران استفاه کنیم و آن را توسعه دهیم تا تعداد بیشتری بتوانند از این کیفیت خوب آموزشی استفاده کنند؛ وگرنه تغییر محتوا اصلا در حوزه اختیارات ما نیست.
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
سیدحسن خمینی در همایش نکوداشت آخوند خراسانی: اگر میخواهید مردانه زندگی کنید باید هزینه بدهید
سیدهادی خامنهای: زمانیکه بیعدالتی مروج بیاخلاقی شود و از طرفی آزادی و اخلاق نیز به واسطه بیعدالتیها محدود شود، با چرخه معیوبی مواجه خواهیم شد که تحقق یک جامعه مبتنی بر آزادی و اخلاق و عدالت را ناممکن میکند.
داعش؛ مهمترین رویداد سال۲۰۱۵ شد
شرق در اولین شماره هفته به انتشار گزارشی از وضعیت زندگی مسلمانان آمریکا پس از حملات تروریستی اخیر پرداخته و در کنار بازنشر گزارش الجزیره از «محمدبنسلمان» بعنوان مسئول ائتلاف نظامی اسلامی برای «مبارزه با تروریسم»، ارائه علوم انسانی در مدارس تهران را بررسی کرده است.مرور مطبوعات/ شنبه 5 دی/ روزنامه شرق