مبلغان در ایام رمضان مردم را با مشکلات کشور آشنا کنند/
سخنان دو روز پیش دکتر روحانی در جمع مبلغان و روحانیان نشان می دهد وی با آگاهی از فاصله افتادن میان دولت و روحانیت، می خواهد روابط شایسته و بایسته میان روحانیت و دولت را بازآفریند.
رئیس جمهور منتخب در جمع علما، ائمه جمعه و روحانیان از نقش ایشان در فراهم آوردن زمینه های حماسه سیاسی تجلیل نمود و نقاط قوت و ضعف درباره ارتباط روحانیت با حاکمیت را تشریح کرد و با اشاره به تخریب های صورت پذیرفته درباره روحانیت در سالهای گذشته گفت: علیرغم همه تخریبهایی که در طول سالهای گذشته نسبت به روحانیت معظم شده، نه تخریب از سوی آنهایی که از دین به ظاهر فاصله دارند، بلکه عمدتا تخریب از سوی آنهایی صورت گرفته که گاهی در قرابت در دین و اهل بیت دو آتشه بودهاند و سنگ دین را بر سینه میکوبیدند، اما اصل روحانیت، بزرگان روحانیت و بسیاری از آنهایی که در انقلاب نقش اساسی داشتهاند، متاسفانه مورد حملات ناجوانمردانه و تخریب قرار گرفتهاند، اما مردم در این انتخابات به آنها پاسخ دادند و خواستند بگویند ما روحانیت را ورای مسائل سیاسی میدانیم.
وی تاکید کرد: مردم روحانیت را واسطهای برای فهم بهتر دین و رسالت پیامبران و انبیاء و ائمه میدانند و مردم خواستند بگویند جایگاه روحانیت همواره در جامعه محفوظ است و آنها را امنا الرسول می دانند.
رئیس جمهور منتخب ادامه داد: از امتیازهای ویژه نهاد روحانیت در طول تاریخ مردمیبودن آن بوده است، چرا که این نهاد از دل ایمان و خواست مردم برآمده است و همواره مردم تکیهگاه خود قرار داده است.روحانیت در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی تکیه امام و مردم بود و در دفاع مقدس نیز نقش مهمی داشت.
وی با بیان اینکه هویت روحانیت در مردمی بودن آن است افزود: روحانیت باید همواره مستظهر به اعتماد مردم و حمایت مردم باشد و ادامه جایگاه روحانیت و پایداری آن در سایه قرابت و نزدیکی این نهاد با مردم است و امروز حساسیت این مسئله بیشتر از همیشه است، لذا باید اعتماد متقابل بین مردم و روحانیت همواره برقرار باشد.
دکتر روحانی تصریح کرد: روحانیت زبان مردم و نهاد واسط بین مردم و حکومت است و روحانیت باید سخنگوی حرمت، عزت و حقوق اساسی مردم باشد و خواست جامعه برای اصلاح و بهبود معیشت و ارتقای اخلاق و منزلت شهروندان را به حاکمیت منتقل کنند.
روحانی با بیان اینکه همه باید پاسخگوی نیازها و پرسشهای مردم باشیم،گفت: حکومت برای تامین امنیت مردم، عظمت مردم، حفظ عظمت مردم، زندگی مردم و حقوق آنان است. چه بخواهیم، چه نخواهیم کارهای ما به عنوان مسئولان نظام اسلامی کم و بیش به پای روحانیت نوشته میشود. از این رو نباید شکاف و گسستی میان حکومت و روحانیت ایجاد شود.
وی افزود: آن هم در شرایطیکه امروز مردم به تغییر و تحول دل بستهاند. البته ما هم انسانیم و احتمال خطا در اعمال و رفتار ما وجود دارد هیچ اشکالی ندارد، بلکه حتی لازم و مفید است که حکومت اسلامی هم به مردم بگوید چه موفقیتهایی داشته و یا چه ناکامیهایی داشته است. حتی بگوید کجا برنامه ها را توانسته بهخوبی اجرا و کجا در اجرای برنامهها دچار اشتباه شده است.
روحانی افزود: در این میان نقش روحانیت و علما بسیار تعیین کننده است. ما احتیاج به جامعه قوی داریم. دولت قوی از یک جامعه قوی بر میخیزد. امروز زمینه مشارکت مردم فراهم شده است. مردم با امید به آینده در این انتخابات حضور پیدا کردند، اما این مشارکت حضور هنوز در آغاز راه است. ما باید زمینه مشارکت مردم را هر روز بیشتر و زمینه تصدیگری در امور جامعه و مردم را هر روز کمتر کنیم.
روحانی اضافه کرد: کلام دولت و روحانیت باید قول سدید باشد. قول سدید کلام محکم و کلام استوار است. کلام راست و کلام درست است. اسلام صدق است و کلام پیامبر نیز صدق است. جز با راستگویی و سخن قوی و مستحکم در برابر انواع انحرافات، کار ما پیش نمیرود.
وی گفت: این اعتدالی که ما از آن سخن میگوییم در زبان روایت از قصد آمده است. اقتصاد هم همان اعتدال است. قول سدید میانه است هم دولت باید قول سدید را داشته باشد و هم علما و روحانیون به آن توجه داشته باشند.
رئیسجمهور منتخب با بیان اینکه مسائل معیشتی مردم اعم از تورم، گرانی و بیکاری طبقات پایین و حتی متوسط را فرا گرفته است، اظهار داشت: اما باید مردم نسبت به آینده احساس اطمینان کنند، مردم احساس کنند سرمایههای مادی و معنوی آنان اتلاف نخواهد شد. ضمن آنکه باید تندروی و افراط کنار گذاشته شود. افراط و تندرویها به ما ضربه زده است. در این زمینه در دوران قبل و بعد از انقلاب میتوان صدها مورد را نام برد، اما مردم باید احساس امنیت و آرامش کنند. باید احساس امنیت فکری، امنیت سیاسی و امنیت اقتصادی را داشته باشند. باید نسبت به شرایط بینالمللی، احساس آرامش کنند.
وی در ادامه سخنانش تاکید کرد: نقش حکومت و روحانیت در قبال مسائل جامعه البته که یکسان نیست اما میتواند و باید همسو باشد. روحانیت یک نهاد مستقل مردمی است و هیچگاه نباید استقلال این نهاد صدمه ببیند. مردمی بودن و استقلال داشتن به معنای فاصله گرفتن از دولت و حکومت نیست. نهاد روحانیت به عنوان نهاد پایدار همانگونه که در طول تاریخ چنین بوده باید نقش آفرین باشد. این به این معنا نیست که بخشی از دولت باشد یا نباشد روحانیت باید نقش محوری در تعالی جامعه و واسطه عمیق میان مردم و دولت داشته باشد.
رئیسجمهور منتخب، با تاکید بر اینکه دولت یازدهم نگاهی عمیق به روحانیت دارد، اظهار داشت: دولت یازدهم سازوکار لازم برای ارتباط میان دولت، روحانیت و قاطبه روحانیون را ایجاد خواهد کرد تا از این نهاد مردمی حداکثر استفاده بشود. چرا که اصولا جامعه نیاز به پیوند مستحکمی میان حکومت با مردم، حکومت با روحانیون، روحانیون با روحانیون و حتی روحانیون با مسئولان دیگر مذاهب و ادیان الهی دارد.
روحانی با بیان اینکه جامعه ما جامعه تکگویی نیست و جامعه مشورتی، ارتباطی، گفتوگویی و انتقادی است، گفت: ما از یک طرف باید از افراط و تندروی فاصله بگیریم و از طرفی جامعه را جامعهای سالم، طبیعی و معتقد بسازیم و از طرف دیگر گرایشها و سلیقههای گوناگون را پذیرا باشیم.
رئیس جمهور منتخب در ادامه تاکید کرد: در یک جامعه آزاد و بزرگ نمیتوان یک سلیقه را حاکم کرد. باید سلایق مختلف را در چارچوب موازین دینی و قانون اساسی و همینطور قانون را بپذیریم. در عین ناراحتی در پی انسجام، یکدلی و یکسویی نیز باشیم.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه همانطور که در علوم، اختلاف نظر موجب پیشرفت و تعالی در مباحث علمی میشود گفت: مباحثه و نقد نظرات و بیان نظرات گوناگون از روی دلسوزی توسط کارشناسان، منتقدان و صاحبنظران میتواند موجب ارتقای سطح آگاهی مردم و همینطور مشارکت بیشتر آنها شود.
وی در همین زمینه تاکید کرد: خطر زمانی است که بین ارکان اصلی جامعه شکاف و اختلاف باشد. خطر زمانی است که یک گروه خود را مساوی اسلام، انقلاب و ولایت فقیه بداند و گروه مقابل را ضد دین، انقلاب و ولایت فقیه بداند. همه مشکلات از همین جا نشات میگیرد. بدون سعهصدر و بالا بردن آستانه تحمل، رشد و تعالی امکانپذیر نیست.
رئیس جمهور منتخب ادامه داد: هر شهروند و یا فرد روحانی ممکن است گرایشهای خاص اقتصادی و اجتماعی داشته باشد که در جای خودش محترم است، اما این گرایشها را نباید عین اسلام بداند و به مردم معرفی کند.
روحانی با اشاره به اینکه روحانیت ما باید مسائل روزمره سیاسی و در چارچوب تبلیغ احکام دین و تقویت آن را وظیفه خود بداند، گفت: البته ما انسان هستیم و همواره خطاهایی داریم، اما مهم این است که دغدغه ما اسلام، کشور و مردم باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: باید از راهی که رهبری پیش پای ما گذاشتهاند، بهره ببریم. در این انتخابات رهبری فرمودند حتی کسانی که دلخوری از نظام دارند پای صندوقهای رای بیایند و در سرنوشت خود و کشور نقش ایفا کنند. مردم را باید انتخابگر ببینیم. باید بیان حق را به مردم عرضه کنیم، اما انتخاب با مردم است.
رئیس جمهور منتخب در همین زمینه افزود: هیچگاه نه روحانیت، نه دولت و نه حکومت نباید خود را قیم مردم بداند. همه باید خدمتگزار مردم باشیم.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به روحانیون و در تشریح برخی وظایف آنها گفت: آنجا که برای گرایشهای شخصی در بالای منبر و در کنار محراب باید عمل کند، آنجا باید دغدغه اسلام، نظام اسلامی و کشور را داشته باشد. در آنجا باید امانتدار واقعی بیان احکام خدا باشد. در سوره شعراء چند بار نسبت به انبیا و وظایف آنها تاکید شده است.
وی افزود: رسالت ما در بیان احکام خدا باید توام با امانت باشد و آنچه که بیان حق است را برای مردم بیان کنیم. یادمان باشد ممکن است تفسیرهای گوناگونی برای قرآن وجود داشته باشد.
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه باید با سعهصدر به مسائل نگاه کنیم، تصریح کرد: جامعه ما باید احساس کند که روحانیون پناهگاه و ملجأ مردم هستند و مدافع آزادی، کرامت و حقوق انسانی آنها هستند.
روحانی اضافه کرد: باید با سعهصدر گرایشهای مختلف را تحمل کنیم و به جامعه و مردم حق انتخاب بدهیم، اگر اشکالاتی را در برخی از گرایشها میبینیم با حکمت، موعظه و جدال احسن به آن بپردازیم. اینطور نباشد که خدای ناکرده با اتهام و تندروی برخوردهایی صورت گیرد.
وی تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که جامعه ما جامعه جوانی است. جوانان ما ویژگیهای خاص خود را دارند که نقش روحانیت باید جلب و جذب جوانان عزیز باشد.
رئیس جمهور منتخب تصریح کرد: اگر گاهی در رفتار جوانان ایرادی میبینید، باید باور داشته باشیم که اکثریت آنها به اعتقادات مذهبی خود پایدار و معتقدند. در همه نظرسنجیها نشان میدهد که آنها به خداوند، معاد و روز جزا معتقدند.
روحانی با بیان اینکه باید جوانان را جذب کنیم، گفت: با سخن تند جذب جوانان امکانپذیر نیست. اگر انحرافی وجود دارد را باید آنها را اصلاح کنیم. باید بدانیم که سروکار ما با جسم جوان نیست که با زور بتوان آن را درست کرد، بلکه سروکار ما با اندیشه جوان است که این جز با بیان نرم و قول سدید راه دیگری ندارد.
وی در ادامه افزود: باید به پرسش جوانان پاسخ دهیم و اگر احساس کردیم که پرسشهای آنان حق است و ما پاسخی نداریم، به اصلاح خود بپردازیم.
رئیس جمهور منتخب افزود: جوانان باید احساس حرمت کنند. باید از روحانیت احساس پدری نسبت به خود داشته باشند و خود را فرزندان جامعه روحانیون بدانند.
روحانی در ادامه سخنانش همه ادیان و مذاهب را خواهران و برادران قلمداد کرد و افزود: همه ادیان و مذاهب و برادران و خواهران اهل سنت نیز باید در کشور ما احساس کنند که حقوق شهروندی آنها محفوظ است. آنها هم باید احساس کنند که در منطق اسلام همه مطالباتشان عزیز و محترم است.
روحانی در ادامه افزود: از همه دلسوختگان، روحانیون و دلباختگان نظام اسلامی که در آستانه ماه رمضان، ماه قرآن و ماه تعالی فکر و ماه صیام قرار داریم میخواهم که به دولت یازدهم که در آستانه تشکیل قرار دارد، یاری برسانند.
وی در ادامه گفت: تقاضای بنده از مبلغان و مردم این است که در این ماه مبارک رمضان ضمن تزکیه نفوس و دعوت روحانیت از مردم برای تقوا و پاکدامنی، مردم را با مشکلاتی که کشور با آن روبروست، آشنا کنند و از سوی دیگر مطالبات مردم را در چارچوب امکانات موجود کشور تعریف کنند و از سوی دیگر نیز از مردم بخواهند که با صبر و حوصله دولت را یاری کنند زیرا این دولت بدون کمک و یاری مردم راه به جایی نخواهد برد.
سخنان دو روز پیش دکتر روحانی در جمع مبلغان و روحانیان نشان می دهد وی با آگاهی از فاصله افتادن میان دولت و روحانیت، می خواهد روابط شایسته و بایسته میان روحانیت و دولت را بازآفریند. نگاهی به سخنان رئیس جمهور منتخب در جمع مبلغان:
نگاهی به سخنان رئیس جمهور منتخب در جمع مبلغان:
نگاهی به سخنان رئیس جمهور منتخب در جمع مبلغان: