هاشمی رفسنجانی خواستار رسیدگی به مشکلات اهل سنت شد
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «مطالبات اهل سنت، مطالبات ملی بوده است» گفت: اهل سنت هم در انقلاب و هم در حوادث پس از آن و جنگ تحمیلی با متجاوز شناختن عراق، با حضور گسترده در جبهههای دفاع مقدس، شهدای زیادی تقدیم انقلاب کردند.
به گزارش ایسنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از علما، ائمه جمعه، اساتید حوزه و دانشگاه و فعالان سیاسی اهل سنت با اشاره به مذاکرات به عمل آورده با مقامات عربستان در سفر عمره چند سال قبل خود یادآور شد: در آن سفر پس از مذاکرات طولانی با ملک عبدالله موافقت گردید تا کمیسیونهای مشترکی تشکیل و کمیته ویژهای متشکل از علمای فرق مختلف مسوول بررسی و حل اختلافات مذهبی و عملی امت اسلام شوند تا بتوانیم گامهای مثبتی در جهت تشکیل امت واحده اسلام و رسیدن به راه حلهای مشترک برسیم که به علت عدم پیگیری مسکوت ماند.
وی با تأکید بر اینکه «اهل سنت همانند برادران شیعه در صحنههای علم، عمل، اخلاق، تعهد و مسوولیتپذیری درخشیدهاند» گفت: حضور موثر در عرصههای ملی از جمله شرکت در انتخابات، وظیفهای است که برادران اهل سنت ما همیشه به خوبی آن را ایفا کرده و نمونه آن خلق حماسه سیاسی در انتخابات اخیر بوده است.
وی با نفی تنگنظری و کوتهفکریها افزود: هموطنان اهل سنت خیرخواهانی هستند که باید به مشکلات آنان رسیدگی و این فرصت به آنها داده شود تا همسان با دیگران به جامعه خدمت کرده و تأثیرگذار باشند.
این عضو مجلس خبرگان آفات امروز جامعه اسلامی – که هر روز نیز تشدید میشود – را اختلاف مذهبی بین شیعه و سنی دانست و تصریح کرد: بشر برای یک هدف آفریده شده و آن ایمان به خداوند متعال است همانطور که قرآن کریم امت اسلام را امت واحده خوانده است.
وی افزود: آنچه در امروز افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه، مصر و سایر بلاد اسلامی اتفاق افتاده، حاصل افراط و تفریط های زیانباری است که جز تفرقه حاصلی ندارد.
وی با اشاره به مشاورههای حضرت علی(ع) در صدر اسلام، آن را الگوی مناسبی برای مشارکت تمامی نخبگان وعلمای فریقین در رفع اختلافات دانست و گفت: نباید وارد بحثهایی شویم که ثمره عملی ندارد، به طوری که امروزه شاهد وقایعی هستیم که پایان معلومی نداشته و تنها در جهت منافع معاندان اسلام است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور حداکثری اهل سنت در انتخابات اخیر اظهار کرد: این انتخابات، بیانگر پیروزی ملتی است که از جدالها و تخریبهای سیاسی خسته شده و تنها در پی اقداماتی هستند که باری از روی دوش آنان بردارد؛ لذا مشارکت 85 درصدی در بعضی مناطق سنی نشین بیانگر میزان علاقهمندی آنان به نظام اسلامی و حاکمیت تفکر اعتدال است.
وی از اقدام بزرگ آیت الله بروجردی در تأسیس دارالتقریب بین ایران و مصر یاد کرد و افزود: قدمهایی که این مرجع عالیقدر در جهت رفع اختلاف بین شیعه و سنی برداشتند، به حق اقدام بزرگی از لحاظ مبانی قرآنی و سنت پیامبر اکرم(ص) و نیز از جهات اخلاقی و انسانی، مباح دانستن خون مسلمان و سایر برداشتهای نادرست از دین، جایز نیست.
وی با تأکید بر اینکه «باید شرایط زندگی اهل سنت را به گونهای فراهم آوریم که الگویی برای سایر کشورهای اسلامی باشد» گفت: شما برادران اهل سنت نیز همگام با سایر شهروندان، دارای خواستههای عمومیای هستید که باید بدانها رسیدگی شود.
در ابتدای این دیدار، دکتر جلیل رحیمی به نمایندگی از علما، ائمه جمعه، اساتید حوزه و دانشگاه و فعالان سیاسی و بلوچهای اهل سنت مقیم خراسان با بیان اینکه «بزرگان اهل سنت از سکوت و صبر شما درس بزرگی آموختند» خواستار جلوگیری از اعمال سلیقههای شخصی در عرصههای مختلف گردید.
وی همچنین با ارائه گزارش مبسوطی از فعالیتها و مشکلات مربوط به جامعه اهل سنت به ویژه مرزنشینان، خواستار توجه به توانمندیها و ظرفیتهای آنان شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «مطالبات اهل سنت، مطالبات ملی بوده است» گفت: اهل سنت هم در انقلاب و هم در حوادث پس از آن و جنگ تحمیلی با متجاوز شناختن عراق، با حضور گسترده در جبهههای دفاع مقدس، شهدای زیادی تقدیم انقلاب کردند.
فعلا که بسیاری از برادران اهل سنت حتی طلاب ایشان، وضعشان از شیعیان هم بهتر است، با پول های هنگفتی که که از ناحیه عربستان، به ایشان می رسد!!!پس جناب آیت الله!!! در کنار اهل سنت، برداران شیعه را هم دریابید.