تبیین توحید برای مقاطع تحصیلی دستور جلسه یک کمیسیون مجلس خبرگان
شرق در شماره امروز با انعکاس موج محکومیت اعدام شیخ نمر، به گفتگو با نماینده حزب جمهوریخواه فرانسه در خصوص اسلام در آن کشور پرداخته و در مصاحبهای با یکی از اعضای خبرگان، به طرح سوالاتی در مورد فعالیتهای آن مجلس پرداخته است.
این روزنامه در صفحه 12 گفتگوی نوژن اعتضادالسلطنه با «مارک ژولو»، نماینده حزب جمهوریخواه فرانسه در پارلمان اروپایی را به چاپ رسانده و از قول او «علل ایدئولوژیک» و «ضدیت با ارزشهای دموکراتیک اروپایی» و «تلاش برای یارگیری از میان فرانسویها» را علت اصلی اقدامات تروریستی اخیر داعش دانسته است.
او در این گفتگو به این نکات اشاره داشته است:
– طرح استدلال تبعیض علیه مسلمانان نمیتواند توجیهکننده فعالیتهای تروریستی باشد، چرا که تنها یک ژست تبلیغاتی است.
– داعش علیه سبک زندگی باز و آزاد غربی، ارزشهای دموکراتیک و تساهل ابراز انزجار کرده و با نمادهای فرهنگی فرانسه مشکل دارد.
– هیچگونه احساس نفرتی در میان مسلمانان در کل جمعیت فرانسه وجود ندارد. نفرت تنها در میان افراطگرایانی وجود دارد که از هر چیزی غیر از آنچه خودشان دوست دارند متنفر هستند.
– ما به شکلی سرسختانه، از اصل سکولاریسم در فرانسه دفاع میکنیم؛ بدین معنا که مذهب یا فقدان مذهب موضوعی خصوصی است و هر فردی آزاد است مناسک و اعمال مذهبی خود را با احترام به دیگران و با پایبندی به اصول جمهوری بهجا آورد.
– اسلام فرانسوی یکپارچه نیست. اسلام فرانسوی با توجه به کشورهای مبدأ مهاجران قالب مراکشی، الجزایری و غیره تقسیم شده است. اگر تفاوت مکتبهای اسلامی را نیز به این موضوع بیفزاییم، گستره تنوع آن مشخصتر خواهد شد.
– خطای اساسی مسلمانان در فرانسه در طول تاریخ آن بوده که یک رویکرد واحد و مشترک را ایجاد نکردهاند و به میزان کافی به طرد جریانات افراطی که مدعی برداشت صحیح از اسلام هستند نپرداختهاند.
– سرمایهگذاری و شفافیت مذهبی درباره اسلام در فرانسه یک مشکل است، چراکه به دلایل سکولاریستی دولت حق سرمایهگذاری در سازمانهای مذهبی از جمله سازمانهای اسلامی را ندارد.
– من با تأکید روی هویت مسیحی موافق نیستم اما واقعیت این است که فرانسه دارای یک فرهنگ یهودی- مسیحی است و این یک واقعیت غیرقابلانکار تاریخی است.
– فرانسه سیاست روشنی در حوزه سکولاریسم در بیش از یک قرن داشته و هیچگاه آزادی عمل به مناسک مذهبی را نقض نکرده است. ما خواستار سازگاری ادیان با زندگی روزمره مردم بودهایم.
– فرانسه بهطور تاریخی سرزمینی مهاجرپذیر و میهماننواز بوده است، یکی از بزرگترین جوامع مسلمان در اروپا را در خود جای داده است و بیش از یک قرن است که کاملا سکولار باقی مانده است…. باید بگویم که اگر مذهبی توسط سکولاریسم فرانسوی تخریب شده باشد، آن مذهب کاتولیک است!
موج محکومیت اعدام شیخ نمر ادامه دارد
روزنامه شرق در صفحه 1 گزارشی از حمله شبانه به سفارت عربستان را منتشر ساخته و واکنش رهبری به اعدام شیخ نمر را با این عنوان روایت کرده است: «دست انتقام الهی، گریبان سیاستمداران سعودی را خواهد گرفت»
این روزنامه از قول آیت الله هاشمی، بر وجود راهحلی منطقی و مناسب برای هر پدیدهای تاکید کرده و به نکوهش حرکات افراطی و حمله به اماکن دیپلماتیک و تخریب و خشونت پرداخته است؛ کما اینکه دستور برخورد با عاملان حمله به سفارت توسط رئیسجمهوری صادر شده است.
شرق با روایت نودمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه، از وعده برخورد دستگاه قضا با عاملان حمله به سفارت عربستان نوشته و یادداشت سیدرضا صالحیامیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با عنوان «جهل، کینهتوزی و انتقام» را در صفحه 1 به چاپ رسانده است.
او در بخشی از این یادداشت با اشاره به زمامداری شیوخ کمتجربه و بیتدبیر در عربستان، «حمایت از گروههای تکفیری- تروریستی مانند داعش، النصره و جیشالاسلام در سوریه و عراق، حمله به یمن و کشتار بیرحمانه مردم بیدفاع، بیکفایتی در اداره امور حج و میزبانی زائران بیتالله الحرام، سوءتدبیر در اتخاذ استراتژی اقتصادی در قبال صادرات نفت و کاهش قیمت نفت به کمتر از ۳۰ دلار در پی سیاستهای نادرست این رژیم، کسری بودجه صد میلیارددلاری» را به عنوان گوشهای از شاهکارهای شاهزادگان تازه بهقدرترسیده سعودی برشمرده است.
علیاکبر گلقندشتی نیز در یادداشتی با عنوان «اعدام مخالف بهجای خرد جمعی»، «انزوای سیاسی، رشد افراطگرایی، ترویج تروریسم، وارونهنشاندادن اسلام، رشد بیکاری، تورم و توسعهنیافتن» را تنها بخشی از نتیجههای حذف فیزیکی یا زندانیکردن مخالفان سیاسی در عربستان دانسته است.
لعنت بر شما / عکس: رویترز / صفحه 16 روزنامه شرق
تبیین بحث توحید برای کتابهای درسی مقاطع مختلف، توسط خبرگان صورت گرفت
شرق در صفحه 6 گفتگو با آیت الله واعظ موسوی، نماینده آذربایجان شرقی در دوره چهارم با موضوع چگونگی احراز اجتهاد نامزدهای انتخابات خبرگان را به چاپ رسانده و ذیل عنوان «۴ ساعت امتحان کتبی قبل از مصاحبه شفاهی» به این راههای احراز اجتهاد اشاره کرده است:
2-اگر شخصی مورد شناسایی اعضای شورای نگهبان قرار گرفته باشد.
3-اگر شخصی از طرف رهبری در جایگاهی قرار بگیرد که شرط آن جایگاه، داشتن اجتهاد باشد.
این نماینده مجلس خبرگان در پاسخ به سوالی درباره موضوعات مورد بحث در کمیسیونهای این مجلس، به یکی از دستور جلسههای مهم کمیسیون حراست و پاسداری از ولایت فقیه پرداخته و گفته است: «ما در این کمیسیون، کتابهای درسی تمام مقاطع تحصیلی اعم از مدرسه و دانشگاه را بررسی میکنیم و نمایندگان محترم ولیفقیه و نیز هیأتهای تدوین و تألیف کتب آموزش و پرورش و دانشگاه دعوت میشود تا نظرات عزیزان شنیده شود و در صورت لزوم، اگر نظر خاصی هست، به آنها منتقل شود. همانطورکه بحث توحید را برای مقاطع مختلف در کتب تبیین کردیم، درباره ولایت فقیه هم همینطور باید عمل شود.»
شرق در شماره امروز با انعکاس موج محکومیت اعدام شیخ نمر، به گفتگو با نماینده حزب جمهوریخواه فرانسه در خصوص اسلام در آن کشور پرداخته و در مصاحبهای با یکی از اعضای خبرگان، به طرح سوالاتی در مورد فعالیتهای آن مجلس پرداخته است.مرور مطبوعات/ دوشنبه 14 دی/ روزنامه شرق