طالبان با خود رسانه مشکل دارد

شرق در اولین روز هفته به دلایل حمله طالبان به خبرنگاران یک شبکه تلویزیونی افغان پرداخته و در گزارشی دیگر، نظرات مختلف درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها را بازتاب داده است.

طالبان با خود رسانه مشکل دارد
روزنامه شرق در صفحه 20 یادداشت «طالبان و خبرنگاران طلوع» از عبدالله ناصری را به چاپ رسانده و با اشاره به تفاوت ماهوی «حمله طالبان به کارمندان شبکه تلویزیونی طلوع افغانستان» با «حمله سال گذشته به مجله شارلی‌ابدو»، نگاه القاعده و داعش به رسانه را متفاوت ارزیابی نموده است.

نگارنده معتقد است هرچند طالبان نیز یک جریان افراطی فکری با خاستگاه سلفی‌گری تندرو است؛ اما نگاهی سنتی به رسانه دارد و بر این باور است برای اجرائی‌کردن مبانی فکری سلفی‌گری باید با دنیای غرب و غیر مسلمان و هر چیزی که ارزش‌های دنیای غرب را ترویج می‌کند، وارد جنگ شد؛ از‌ همین‌رو حمله به رسانه‌ای که یکی از اتهامات آن مطرح‌کردن ارزش‌های زندگی جوامع غربی و غیر مسلمانان در افغانستان است، در این چارچوب فکری، قابل درک است.

او تاکید می­ کند که داعش با رسانه مشکلی ندارد اما مسأله طالبان خود رسانه است.

 
 

اختلاط دانشجویان، عامل افزایش ازدواج یا کاهش بار علمی؟
شرق در صفحه 17 در گزارشی با عنوان «تأثیر تعامل دانشجویان دختر و پسر بر ازدواج‌های پایدار» به نتایج یک پژوهش در دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخته و به قلم «شهرزاد همتی» می نویسد: «نتایج تحقیقی که توسط اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی در این دانشگاه‌ها انجام شده، نشان می‌دهد در رشته‌های پزشکی‌ای که تعامل و کار گروهی میان دانشجویان دختر و پسر بیشتر است، ازدواج‌های بیشتری صورت می‌گیرد و بررسی‌های مجدد هم نشان داده که این ازدواج‌ها از پایداری بیشتری نسبت به دیگر ازدواج‌ها برخوردار هستند».
 

در گفتگوهای منتشر شده در این گزارش آمده است:

*ناهید خدا‌کرمی، دبیر کارگروه بهداشت، سلامت و محیط‌زیست معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری:
– اغلب نسل اول انقلاب که امروز جزء سیاست‌گذاران و یا نمایندگان مجلس هستند، در دانشگاه‌ محل تحصیل همسر خود را شناختند و این شناخت به ازدواج منجر شد و بسیار موفق بودند.
– ما اکنون بین سنت و مدرنیته ‌گیر افتادیم. حالا ازدواج‌هایمان دیرتر انجام می‌شود و وقتی هم اتفاق می‌افتد زودتر از هم می‌پاشد.
– تفکیک‌های جنسیتی و جدا‌کردن دختران و پسران از دانشگاه و یا هر محیط دیگر نتوانسته است به خانواده‌ها کمک کند تا بتوانند برای فرزندانشان همسر انتخاب کنند.
 

*دکتر محمدعلی کی‌نژاد، عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی:
-هدف دانشگاه ازدواج نیست؛ بلکه تولید علم است. باید دید بعد از تفکیک دانشجویان معدل آنها چگونه می‌شود.
– کلاس جداگانه باعث یک‌سطح‌بودن دانشجویان و یک‌سطح‌بودن یادگیری آنها می‌شود. باید به این مسائل به‌صورت همه‌جانبه نگاه کرد.

دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
 
رئیس جمهوری: قانون اساسی برای یهودیان، زرتشتیان، آشوریان و ارمنی‌های کشورمان که جمعیت قابل‌توجهی هم ندارند، حق برخورداری از نماینده قائل شده که این هم خیلی خوب است، اما اکنون آیا ما باید یک جناحی در کشور را که جمعیت خود و هوادارانش به حدود ۱۰‌ میلیون‌نفر می‌رسد، نادیده بگیریم؟
 
علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد: در میان نیروهای دین‌دار، متخصص بیشتر پیدا می‌شود./فوکویاما اعلام کرد تا وقتی دو نهاد در ایران باشد، نظام ایران تبدیل به نظام سکولار نمی‌شود: یکی نهاد رهبری و دیگری نهاد شورای نگهبان.
 
حمزه امام‌موسی، یکی از اعضای جنبش اسلامی نیجریه: شیخ زکزاکی برای هدایت جریان اسلامی نیجریه به سمت مکتب تشیع اهتمام جدی داشت./ متأسفانه هنوز اندیشه‌های این مرد مجاهد و خستگی‌ناپذیر در جهان اسلام شناخته نشده است.

شرق در اولین روز هفته به دلایل حمله طالبان به خبرنگاران یک شبکه تلویزیونی افغان پرداخته و در گزارشی دیگر، نظرات مختلف درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها را بازتاب داده است.مرور مطبوعات/ ‌شنبه‌ 3 بهمن/ روزنامه شرق

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.