دکتر روحانی: مجلس خبرگان، مرتبا رهبران احتمالی نظام را بررسی می کند

اعتماد در شماره امروز، گزارش هایی از نطق انتخاباتی حجت الاسلام روحانی و آیت الله جنتی منتشر ساخته و در یادداشتی به قلم احمد مسجدجامعی، به پیش نیازهای عرضه فرهنگ و هنر ایران به جهان اشاره نموده است.

مجلس خبرگان، مرتبا رهبران احتمالی نظام را بررسی می کند
اعتماد در صفحه 7 گزارشی از نخستین نطق انتخاباتی حسن روحانی برای انتخابات خبرگان رهبری را به چاپ رسانده و دینی بودن نظام و مردم‌سالار بودن آن را مستند به اصول چهارم و ششم قانون اساسی دانسته است.
 
او با تصریح بر فعال بودن کمیسیون‌های مختلف مجلس خبرگان در طول سال، به وظیفه کمیسیون اصل یکصد و هفتم قانون اساسی در مجلس خبرگان اشاره کرده و گفته است: «در این کمیسیون همواره نسبت به آنهایی که احتمالا می‌توانند رهبری آینده نظام را برعهده بگیرند، بحث و بررسی صورت می‌گیرد، البته اینها مطالبی نیست که منتشر شود، اما در این کمیسیون و در هیات رییسه خبرگان همواره مورد توجه است.»
 
روحانی در بخش دیگری از این سخنان به شرایط امروز امت اسلام اشاره کرده و گفته است: «تصمیم‌گیری، راهنمایی و رهنمود رهبری در مقاطع حساس، برای کشور، ملت و امت اسلامی بسیار سرنوشت‌ساز است.»
 

 
آیت‌الله جنتی: به جهت احساس وظیفه شرعی از خود سخن می گویم
این روزنامه در صفحه 7 به انتشار سخنان آیت‌الله جنتی در نطق انتخاباتی وی برای شبکه تهران پرداخته و از قول وی به پرهیز از صحبت از خود در 30سال گذشته اشاره کرده و ایراد سخنان حاضر را از سر احساس وظیفه شرعی دانسته است.
 
وی در شرح تحصیلات حوزوی خود گفته است: «من مدت‌ها در اصفهان تحصیل کردم و از آنجا عازم قم شدم. بنده سال‌های زیادی را در محضر علما درس خود را ادامه دادم و از محضر علمایی همچون آیت‌الله بروجردی و حضرت امام استفاده کردم و تا اواخر دوران تحصیل چهار سال در مدرسه حقانی به تدریس پرداختم.»
 

دبیر شورای نگهبان در ادامه این نطق انتخاباتی به دارایی خود اشاره کرده و می گوید: «بنده یک خانه خشت و گل در قم دارم که زمین آن وقفی است و اوایل انقلاب آن را خریداری کردم و الان نیز به حال خود باقی است، لوازم زندگی من نیز مثل هم و یکنواخت است.»

او با تصریح به مسوولیت سنگین نهاد ۸۸ نفره خبرگان در نصب و عزل رهبر گفته است: «رهبری که مشروعیت نظام وابسته به اوست، اگر نباشد قوه قضاییه، مجلس و دولت نیز مشروعیت ندارد، بنابراین تشکیلات خبرگان نسبت به رهبر مسوولیت دارد و باید شرایط رهبر را احراز کند که فردی شجاع، فقیه، مدبر، با تقوا، عادل و عارف به زمان باشد.»
 
 
 
فرهنگ و هنر ایران، آماده عرصه جهانی
روزنامه اعتماد در صفحه 1 یادداشت «فرهنگ ایرانی، عرصه جهانی» به قلم احمد مسجدجامعی را به چاپ رسانده و با اشاره به خدمات درخشان ایرانیان به فرهنگ و تمدن و هنر جهانی و گشایش هایی که با برداشته شدن تحریم‌ها در حوزه فرهنگ، هنر و سینما رخ خواهد داد، پیش نیاز دراختیار داشتن پنج درصد از تجارت فرهنگ و هنر و خلاقیت در جهان را چنین برشمرده است:
 

۱- باور به این مساله؛ که در این‌جا نقش اهالی فرهنگ و هنرمندان برای باز کردن باب مفاهمه و گفت‌وگو نقشی بیشتر و هرچند متفاوت از مسوولان اجرایی است.

۲- یافتن سیاست‌های اجرایی و عملیاتی که به تصویب مجلس رسید. هرچند که در دولت بعد که مشخصه‌اش همان ادبیات و ادب مشهور بود، کنارش گذاشتند.

۳- تدوین راهکار اجرایی که قطعا بخشی از ذخیره آزاد شده را برای شروع کار می‌طلبد.
 
 
 
دیگر عناوین برگزیده «اعتماد» امروز:
 آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی: حق‌الناس در انتخابات علاوه بر جنبه فردی، جنبه اجتماعی نیز دارد و به گونه‌ای است که هر تصمیم امروز مسوولان مربوطه، در آینده جامعه تاثیرگذار خواهد بود./ دامن زدن به کارهای افراطی در اداره جامعه که مردمی معتدل دارد، مصداق روشن ظلم است.
 
آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی، عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری: ‌بیشتر اعتراض‌هایی که درباره بحث‌های مربوط به صلاحیت وجود دارد، علمی و طلبگی است./ اگر ما وظیفه خود را درست و قاطع انجام ندادیم، افراطیون و تفریطیون میدان‌داری می‌کنند.
 اعتماد در شماره امروز، گزارش هایی از نطق انتخاباتی حجت الاسلام روحانی و آیت الله جنتی منتشر ساخته و در یادداشتی به قلم احمد مسجدجامعی، به پیش نیازهای عرضه فرهنگ و هنر ایران به جهان اشاره نموده است.مرور مطبوعات/ ‌‌دو‌شنبه‌ 26 بهمن/ روزنامه اعتماد

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.