آیت‌الله هاشمی رفسنجانی: دروغ وجود لیست انگلیسی مرا به یاد کمک های مالی «جوجو» به امام انداخت

اعتماد در شماره امروز به انتقاد آیت الله هاشمی از رقیبان انتخاباتی پرداخته و در کنار معرفی دو کتاب حوزه اندیشه، یادداشتی در بزرگداشت حضرت فاطمه(س) را به چاپ رسانده است.

دروغ وجود لیست انگلیسی مرا به یاد کمک های مالی «جوجو» به امام انداخت
روزنامه اعتماد در صفحه 13 به انعکاس سخنان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دو دیدار «اقوام و اقشار مختلف مردم» و «معلمان» پرداخته و با اشاره به عدم احراز صلاحیت بسیاری از نامزدها برای هر دو انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، مخصوصا مربوط به یادگار امام، گفت: «ضرر این اقدامات ضربه‌ای بد و جبران‌ناپذیر به انقلاب زده، چون ایجاد تفرقه و تشتت میان مردم، در ۳۷ سالگی انقلاب اصلا پسندیده نیست.»
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه مردم آگاه شده‌اند و می‌دانند که برخی اظهارنظرها، نه تنها براساس اخلاق نیست، بلکه حب جاه و مقام در آن موج می‌زند، گفته است: «موجی از تهمت و توهین که می گوید انگلیس از یک لیست حمایت می‌کند، مرا به یاد روشی در زمان مبارزات حضرت امام(ره) با طاغوت انداخت که وقتی رژیم محبوبیت روزافزون ایشان را دید، تبلیغات وسیعی کرد که شخصی به نام «جوجو» از مصر از طرف عبدالناصر برای امام راحل و مبارزین پول می‌آورد. می‌خواستند مبارزه، مبارزان و صداقت بی‌نظیر امام راحل در رهبری را مخدوش و منسوب به خارج از کشور کنند که البته شروع آن سناریو، از داخل بود و‌‌ همان زمان هم عوامل آن رسوا شدند.»
 
او در بخش هایی دیگر از سخنان به این موارد نیز اشاره داشته است:
– باید به دنیا ثابت کنیم که ایران اسلامی الگوی جوامع اسلامی در اعتدال و دوری از افراط و تفریط است.
 

– توبه فرصتی برای برگشت انسان‌ها از گناهان است و مهلت قبول توبه تا قبل از مرگ است. خوب است جناح‌ها و رسانه‌هایی که به مردم تهمت زدند که از انگلیسی‌ها خط می‌گیرند، تا قبل از انتخابات و تبلور استقلال سیاسی و انتخاباتی مردم، توبه و از مردم عذرخواهی کنند.  
 
– همیشه تندروهای خوارجی در تاریخ اسلام بودند و همیشه با ریاکاری مردم را فریب می‌دادند؛ کار به آنجا رسیده بود که وقتی خبر شهادت علی(ع) در اقصی نقاط جهان اسلام پیچید، مردم با تعجب به همدیگر نگاه می‌کردند که علی(ع) در مسجد چه کار می‌کرد!؟ مگر او نماز هم می‌خواند؟!
 
 
 
روایت دو  کتاب از سوسیالیسم و نئولیبرالیسم
این روزنامه در صفحه 9 به معرفی کتاب های «تضادهای سوسیالیسم واقعا موجود» و «نئولیبرالیسم- خوانش انتقادی» پرداخته است.

امکان تحقق سوسیالیسم؟!
در معرفی کتاب «تضادهای سوسیالیسم واقعا موجود»، اثر «مایکل لبوویتس» می خوانیم:
«اقتصاد سیاسی طبقه کارگر در عصر ما وظیفه دارد پروژه ناتمام تئوریک مارکس را به پایان برد. کتاب «تضادهای سوسیالیسم واقعا موجود» به درد کسانی که همه‌چیزهای مهم را در مورد «سوسیالیسم واقعا موجود» می‌دانند، نمی‌خورد. نزد آدم‌های خوشبختی که حقایق لایزال در باب این یا آن فرقه سیاسی چپ را به ارث برده یا پذیرفته‌اند، وظیفه اصلی دانش پژوهی چیزی نیست جز حاشیه‌نگاری‌های تجربی در تایید ادعای رهبری آنان.»

این کتاب با دو بخش انتزاعی آغاز می‌شود. نخست پیش‌گفتار است که در آن نویسنده مفروضات خود را درمورد سرمایه داری و مفهوم سوسیالیسم قرن بیست و یکم ارایه می‌دهد. دوم، درآمد است که به مساله رهبر و پیرو می‌پردازد. این فصل مشخصا به مساله قدرت می‌پردازد و در واقع، موضوع مکرر این کتاب را عرضه می‌کند: امکان تحقق سوسیالیسم در جامعه‌ای که به رهبر و پیرو تقسیم شده است. در ادامه نیز، نویسنده در هشت فصل به موضوعاتی چون «اقتصاد کمبود»، «قرارداد اجتماعی»، «ماهیت و بازتولید مناسبات پیشگام تولید»، «بازتولید متعارض در سوسیالیسم واقعا موجود»، «رهبر و جدال نگرش‌ها در اتحاد شوروی»، «از اقتصاد اخلاقی تا اقتصاد سیاسی»، «به سوی جامعه رهبران همدست» و «وداع با مارکسیسم پیشگام» می‌پردازد.»
 
 
«خوانش انتقادی»
در معرفی کتاب «نئولیبرالیسم- خوانش انتقادی»، اثر «آلفردو سعد فیلهو» و «دبورا جانستون» آمده است:
«ما در عصر نئولیبرالی زندگی می‌کنیم. تاثیرات نئولیبرالیسم، در کمتر از یک نسل، چنان گسترده و چشمگیر شده و چنان عمیق با ابعاد بسیار مهم زندگی درآمیخته که به سختی می‌توان ماهیت و اهمیت تاریخی آن را ارزیابی کرد….

کتاب «نئولیبرالیسم- خوانش انتقادی» شامل ۳۰ فصل است که به شکلی موشکافانه، نئولیبرالیسم را از زوایای کاملا متفاوت مورد نقد وتحلیل قرار می‌دهد. مقالات به سه بخش نظری، کاربردی و تاریخی تقسیم می‌شوند. این مطالب چند ویژگی عمده دارند:
نخست اینکه ریشه‌ها، ماهیت و الزامات نئولیبرالیسم را از چشم‌انداز اقتصاد سیاسی به صورت ریشه‌ای مورد بررسی قرار می‌دهند.
دوم اینکه اگر چه این مقالات از سنت‌های متمایزی شامل مکاتب فکری مارکسی، پسا کینزی و کالسکی سرچشمه می‌گیرند، اما هم از نظر محتوا و هم از لحاظ رویکرد با یکدیگر کاملا مرتبط هستند.
سوم اینکه، این مقالات نقدی بنیادین از نئولیبرالیسم ارایه می‌دهند؛ نقدی که تا ریشه موضوع می‌رود. این مقالات نشان می‌دهند که که نئولیبرالیسم، بخشی از یک طرح سلطنت طلبانه همراه با قدرت متمرکز در گروه‌های برگزیده در سرتاسر جهان است که به‌طور خاص، از منابع مالی در هر کشور و سرمایه ایالات متحده به صورت بین‌المللی بهره می‌برند. بنابراین، جهانی‌سازی و امپریالیسم نمی‌توانند به گونه‌ای مستقل از نئولیبرالیسم مورد تحلیل قرار گیرند.»
 
 
 
فاطمه، اسطوره انسان کامل
این روزنامه در صفحه 2 یادداشت «فاطمه زهرا(س)نمونه و اسطوره انسان کامل» به قلم «علی اصغر شعردوست» را به چاپ رسانده و با یادآوری اینکه زن، تا قبل از رسالت رحمت ‌للمومنین[!]، موجود نفرین شده‌ای بود، تربیت فاطمه(س) به دست رسول اکرم(ص) را درسی به همه امت خویش دانسته است.
 

نگارنده، علاقه حضرت خاتم‌الانبیا(ص) به فاطمه(س) را فراتر از دوستداری پدری نسبت به فرزند محبوب خویش دانسته و نوشته است: «در نگاه، بزرگوارانه ایشان، زن، دارایی مرد محسوب نمی‌شود، بلکه نیمه‌ای از پیکر جامعه است که از حقوق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی خاص خویش برخوردار است و هیچ ستمگر جابری حق تجاوز به حقوق انسانی وی را ندارد. زیرا کتب تعالی بخش اسلام برخورداری از این حقوق را برای وی تضمین کرده است.»
 
او در ادامه نوشته است: «کنیز بزک شده که در جهان امروز، زر خرید جهان مصرف و سرمایه‌داری است و فضیلت‌های انسانی وی در هجوم بی‌رحم عریانی و ثروت به نابودی کشیده می‌شود، پیش از همه روزگاران، به شناخت ابعاد وجودی خویش محتاج است تا همچون بازیچه ملعبه دست گردانندگان بازی‌های مبتذل و بی‌روح فرهنگ امروز – که بیشتر دلالان قدرتند – نشوند.»
 
 
 
دیگر عناوین برگزیده «اعتماد» امروز:
 
رهبر معظم انقلاب در دیدار رییس جمهور آذربایجان: راه مقابله با فتنه تکفیر تقویت فعالیت‌های اسلامی است./ ترویج معارف اسلامی و شیعی موجب تقویت پشتیبانی مردم از دولت آذربایجان می‌شود.
 
 
حسن روحانی در نشست مشترک خبری با رئیس جمهوری آذربایجان: ایران و آذربایجان در زمینه مسائل دینی، مذهبی و اعتقادی و فهم از اسلام رحمانی و اسلام مودت و دوستی و همچنین در زمینه ضرورت تلاش برای مبارزه با اسلام‌هراسی در منطقه و جهان، اشتراک نظر دارند.
 
 
مصطفی معین: وقتی مجلس را می‌دیدم با یک فضای درهمی مواجه می‌شدم. چیزی که مشاهده می‌کردم اینکه یک جمع یک دست با نگاه‌های خاص نسبت به مردم، نسبت به سیاست، نسبت به فرهنگ و یک مقداری هم با چاشنی خشونت، افراطی‌گری، بی‌اخلاقی همراه بود. فضایی که وقتی وارد آنجا می‌شویم به نظرم وقت انسان تلف می‌شود.
 
 
بیژن عبدالکریمی: در جامعه ما به تدریج نطفه نوعی کثرت‌گرایی و پلورالیسم در سطح قدرت سیاسی کشور بسته شده است. تا تولد اینچنین بسیار فاصله داریم، لیکن نباید اجازه داد با عدم حضور در انتخابات این کثرت‌گرایی و پلورالیسم به نوزادی گورزاد تبدیل شود.
 
 

اعتماد در شماره امروز به انتقاد آیت الله هاشمی از رقیبان انتخاباتی پرداخته و در کنار معرفی دو کتاب حوزه اندیشه، یادداشتی در بزرگداشت حضرت فاطمه(س) را به چاپ رسانده است.مرور مطبوعات/ ‌چهار‌شنبه‌ 5 اسفند / روزنامه اعتماد

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.