محمدعلی طاهری از کرسی‌های آزاداندیشی تا توبه از انحراف

شرق در شماره امروز به بررسی سیاست‌های «ایپک» پرداخته و در کنار یادداشت‌هایی درباره ناکامی بانیان ترکیه در حذف دین از جامعه و اقدامات سازمان کنفرانس اسلامی در قبال داعش، گفته های علیزاده طباطبایی در باره پرونده قضایی محمدعلی طاهری را منعکس ساخته است.

«اپیک» و بیگانگی با اصول اخلاقی و انسانی دین یهود
روزنامه شرق در صفحه یک یادداشت هارون یشایائی با عنوان «لابی ثروتمندان یهودی آمریکا» را منتشر ساخته و با اشاره به حضور کاندیداهای ریاست‌جمهوری آمریکا در جلسه عمومی «لابی» یهودیان آمریکا (ایپک) برای تبلیغات انتخاباتی خود، به بررسی سیاست‌های این گروه پرداخته و نوشته است: «اپیک بخشی از نظام سرمایه‌سالاری آمریکاست که به‌دلیل خصوصیت‌های قومی- دینی و همبستگی بیشتر و امکان مانور با آن در زمینه‌های مختلف، همواره به‌عنوان ابزار و وسیله‌ای دست‌آموز، دولت‌های وقت و سرمایه‌سالاری آمریکا از آن استفاده کرده‌اند و سردمداران «اپیک» این حقیقت را به‌خوبی می‌دانند و به این تأثیر خود افتخار می‌کنند…!»
 
نگارنده با تاکید بر اینکه یهودیان «اپیک» و دارودسته «نتانیاهو»، وسیله‌ای مناسب برای برافروختن اختلاف‌های مذهبی، قومی و سیاسی بین مردم جهان شده‌اند، معتقد است «آنچه از طرف «اپیک» و صهیونیست‌ها کوچک‌ترین توجهی به آن نمی‌شود، فرهنگ دیرپای توحیدی یهود و اصول اخلاقی و انسانی در آموزش دین یهود است، تا آنجا‌که دسته‌جات صهیونیست‌های مسیحی شعارهای آخرالزمانی را پیش کشیده و رستگاری انسان را در غلبه این با این تیره و طایفه یهودی – مسیحی در آخرالزمان می‌دانند…!»
 
 
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی: مرتبط دانستن تروریسم به مذهب لغزشی شدید در پی دارد
شرق در صفحه 12 ترجمه گفتگوی «ایاد مدنی» دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی با روزنامه «الحیات» را به چاپ رسانده و با تاکید بر اینکه تروریسم و داعش ارتباطی به اسلام ندارد، گفته است: «ما در سازمان کنفرانس اسلامی بر این باور نیستیم که مذهب یا دین عامل تروریسم است، بلکه از این موضوع برای توسعه دایره نفوذ خود استفاده می‌کند…. تروریسم شیعی و سنی وجود ندارد و اگر ما بخواهیم تروریسم را به مذهب ارتباط دهیم، دچار لغزش شدیدی خواهیم شد.»

‌مدنی با تاکید بر اینکه سازمان کنفرانس اسلامی یک سازمان مذهبی نیست، وظایف خود را متفاوت با «مجمع بین‌المللی فقه اسلامی» دانسته و معتقد است از طریق گفتگوی بین تمدن‌ها می‌توان نشان داد اسلام آن چیزی نیست که داعش انجام می‌دهد.

او در بخش دیگری از این گفتار بر ضرورت خشکاندن فکری و سیاسی تروریست‌ها در کنار منابع مالی آنها تاکید کرده و گفته است: «حرکت‌های تروریستی در هر دین و مسلکی وجود دارد…. همین الان تروریسم بودایی علیه مسلمانان در میانمار وجود دارد. در آفریقای میانه نیز جرایمی علیه مسلمانان رخ می‌دهد.»
 
 
تلاش‌ برای حذف دین از جامعه و نادیده‌انگاری ملیت‌ها، مسبب ورود دموکراسیزاسیون ترکیه نوین به جنگ داخلی
 این روزنامه در صفحه 12 به اوضاع سیاسی ترکیه نگاهی انداخته و در یادداشتی به قلم افشین غلامی، تئوریسین‌های ترکیه نوین را در پرورش مبناهای انسانی و اجتماعی جامعه‌ براساس ارزش و فضیلت عدالت اجتماعی و سیاسی و دینی ناموفق دانسته و این امر را مسبب افتادن در ورطه حزبی عثمانی‌گرا به شمار آورده است.

نگارنده معتقد است تلاش‌هایی که برای حذف دین از جامعه و نادیده‌انگاری عناصر ملموس و واقعی ملیت‌های ساکن در جغرافیای ترکیه صورت گرفته، پروژه دموکراسیزاسیون بانیان ترکیه نوین را وارد مرحله جنگ داخلی کرده و نوشته است: «این امر تولید یک جامعه تک‌وجهی سیاسی است که در رؤیای همگون‌شدن با دنیای غرب علاوه بر ذوب پایگاه‌ها و نهادهای اجتماعی‌ای مانند ملیت‌ها و ادیان، تلاش دارد با نام حزب عدالت و توسعه هژمونی منطقه‌ای ازدست‌رفته خویش را بازیابد، منتها این تلاش اینک به دست دولت ماجراجویی افتاده که در سه سطح داخلی و منطقه‌ای و جهانی با چالش‌های اساسی روبه‌روست.»
 
 
محمدعلی طاهری؛ هدایتگر جوان‌های بی‌دین به سمت خدا و دین یا منحرف کننده آنان؟
روزنامه شرق در صفحه 19 به گفتگو با محمود علیزاده‌طباطبایی، وکیل دادگستری پرداخته و در بخشی از آن سخن از محمدعلی طاهری به میان آورده است.

او در بیان وضعیت پرونده طاهری با اشاره به بازداشت نامبرده در سال89 به اتهام توهین به مقدسات گفته است: «ایشان می‌گوید وقتی مقام معظم رهبری گفتند کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه راه‌اندازی شود، من در زمینه فرادرمانی (درمان سنتی با استفاده از طب ایرانی) و در حوزه عرفان تحقیقاتی داشتم که در دانشگاه ارائه دادم و دانشگاه علوم پزشکی همایش برگزار کرد و استادان، جلسات مشترک گذاشتند و روش‌های من عملا جواب داد. بعد از آن درباره این مسائل کتاب نوشتم و در دولت اصولگرای آقای احمدی‌نژاد از وزارت ارشاد مجوز چاپ گرفت…. جوان‌های بی‌دین و ایمان می‌آمدند و در کلاس‌های من به خدا و دین معتقد شدند. حالا می‌گویند این کتاب‌ها و این کلاس‌ها انحرافی بوده است. من که مجوز کتاب و مؤسسه‌ام را از همین دولت گرفته بودم، اما حالا که می‌گویید انحرافی هستند، من توبه می‌کنم و برمی‌گردم سر زندگی خودم. من هم به قاضی گفتم که قانون مجازات به‌صراحت می‌گوید که اگر متهم توبه کند از مجازات معاف است؛ اما نپذیرفتند.»

این وکیل دادگستری با اشاره به دیدارش با آیت‌الله علوی‌گرگانی و آیت‌الله مکارم‌شیرازی در این خصوص، گفته است: «برای هر دو نفر موضوع را توضیح دادم…. هر دو گفتند ما فتوای کلی دادیم و درباره این شخص خاص حکم ندادیم، بلکه گفتیم اگر کسی چنین ادعایی بکند، مشمول این قاعده می‌شود. در نهایت خوشبختانه دیوان‌عالی کشور حکم اعدام را نقض کرد و الان ایشان باید با یک قرار سبک آزاد شود. اما درکل ایشان یک‌سری دیدگاه‌هایی در عرفان داشته که فقها آن را قبول ندارند….»
 

 
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
 
نماینده بناب در نطق میان دستور: من به اتهام عدم اعتقاد به اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران در انتخابات مجلس دهم رد صلاحیت شدم. به من فرصت دفاع از خود را ندادند…. در محضر خدای متعال، ملت شریف ایران و قرآن قسم می‌خورم که به اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران اعتقاد و التزام عملی داشته و دارم و اگر ده‌ها بار هم رد صلاحیت شوم، به عنوان جوان مولود انقلاب می‌گویم که جانم و اندک آبرویم فدای اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران.
 
 
تکذیب تحریم سود بانکی از سوی آیت‌الله مکارم‌شیرازی/ دفتر آیت‌الله مکارم‌شیرازی: سودهای بانکی که به وسیله عقود اسلامی به دست می‌آید، هم برای مردم و هم برای بانک حلال است. آنچه معظم‌له در آن اشکال کرده‌‌اند، جریمه دیرکرد است که امیدواریم بانک‌ها هرچه زودتر در آن تجدید نظر کنند.
 
 
 

شرق در شماره امروز به بررسی سیاست‌های «ایپک» پرداخته و در کنار یادداشت‌هایی درباره ناکامی بانیان ترکیه در حذف دین از جامعه و اقدامات سازمان کنفرانس اسلامی در قبال داعش، گفته های علیزاده طباطبایی در باره پرونده قضایی محمدعلی طاهری را منعکس ساخته است.مرور مطبوعات/ ‌‌دو‌شنبه‌ 16 فروردین / روزنامه شرق

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.