توضیحات جنتی درباره نظارت بیشتر بر چاپ و نشر کتاب

اعتماد در این شماره سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اولویت‌های آن وزارتخانه را منتشر نموده و به معرفی کتابی درباره تاریخ و هویت عربستان سعودی پرداخته است.

وزیر ارشاد: نظارت بر چاپ و انتشار کتاب را بیشتر می‌کنیم
اعتماد در صفحه 12 به گزارش تازه‌ترین سخنان علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد فرهنگ و هنر در سال جدید پرداخته و درباره انتقادهایی که تعدادی از حامیان دولت نسبت به سیاست‌های فرهنگی مطرح می‌کنند، گفت: «ما خودمان را مبرا از اشتباه نمی‌دانیم؛ انتقاد داریم و انتقاد را هم می‌پذیریم…. گاهی پیش می‌آید در یک تئاتر اشکالی وجود دارد، مثل یک دیالوگ نامناسب یا پوشش بازیگران یا اینکه کتاب قاچاقی بدون مجوز در بازار عرضه می‌شود یا اینکه مسائلی در سینما و موسیقی پیش می‌آید که باید پیگیری و برطرف شوند و اینها جزو اقدامات طبیعی است که انجام می‌دهیم اما نکته مهمی که وجود دارد این است که وقتی انتقاد می‌شود، نسبت به آن پذیرش داریم.»

جنتی در مواردی چون مثل لغو کنسرت‌ها در سال گذشته، عدم اکران بعضی فیلم‌ها و حمایت دولت در خصوص رفع این مشکلات، معتقد است وزارت ارشاد باید بر اساس سیاست ترسیم شده توسط نظام و قانون فعالیت کند.
 
او در خصوص برنامه‌های آنی وزارتخانه متبوعش گفته است: «در حوزه‌های مختلف اولویت‌هایی را در جهت توسعه فرهنگ اسلامی و ایرانی در نظر داریم که به‌طور مثال در حوزه کتاب تلاش ما این است که نظارت بر چاپ و انتشار بیشتر شود، چون افرادی هستند که کتاب‌هایی را منتشر می‌کنند که محتوای مناسبی ندارد، به همین دلیل سعی می‌کنیم بر کیفیت تاکید بیشتری داشته باشیم تا کتاب‌های مفید و موثر برای جامعه منتشر شود. »
 

 به گزارش شرق، وزیر ارشاد همچنین به تلاش برای کاهش مدت زمان صدور مجوزها برای چاپ کتاب و نشریه یا موسسات فرهنگی‌، صدور فرهنگی ایران در صحنه جهانی، اقدامات مثبت در حوزه عترت و قرآن، ‌توسعه و ترویج فرهنگ و نماز‌ اشاره نموده است.
 
 
 
فلسفه ظهور آل سعود
روزنامه اعتماد در صفحه 7 به معرفی کتاب «نگاهی از درون و برون به تاریخ و هویت در عربستان سعودی» نوشته یاسر قزوینی حائری پرداخته و به تلاش مولف درباره عدم اکتفا به شناختی خطی، تک بعدی و مسبوق به پیش‌فرض‌های کلی اشاره نموده است.
 

او در این کتاب کوشیده است به مدد برخی نظریات علوم انسانی مانند نظریه هژمونی، تحلیل گفتمان و رفاه فزاینده دوتوکویل، ابعاد مختلفی از تاریخ سیاسی و اجتماعی و عربستان سعودی را در عصر حاضر مورد واکاوی قرار دهد و به همین دلیل در بخشی از کتاب چالش رویکردهای وهابی موجود در عربستان به ویژه پس از تلاش ملک عبدالعزیز برای شکل دادن به شبه دولت ملتی مستقل با رویکردهای مدرن و مشکلات هویتی آن را بررسی کرده است.
 
قزوینی حائری در بخشی با عنوان «گفتمان بن غنام» نیز به بررسی مناسبات سعودی – وهابی در ابتدای شکل‌گیری اتحاد بین آل‌سعود و محمود عبدالوهاب پرداخته و الگوی تاریخ نویسی سعودی در این زمینه را تحقیق کرده است.
 
 
 

اعتماد در این شماره سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اولویت‌های آن وزارتخانه را منتشر نموده و به معرفی کتابی درباره تاریخ و هویت عربستان سعودی پرداخته است.مرور مطبوعات/ ‌‌دو‌شنبه‌ 16 فروردین / روزنامه اعتماد

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.