دبیرکل مؤتلفه و اصرار بر نقش شهید مطهری در ترور حسنعلی منصور

شرق در شماره امروز به ادعای دبیرکل حزب مؤتلفه درباره نقش شهیدمطهری در اقدام مسلحانه علیه رژیم شاه پرداخته و در کنار انعکاس سخنان رئیس جمهوری در افتتاحیه نمایشگاه کتاب، از مبعث پیامبر اسلام نوشته است.

 دبیرکل مؤتلفه همچنان مدعی نقش شهید مطهری در ترور حسنعلی منصور است 
روزنامه شرق در صفحه 19 به انعکاس ادعای دوباره «محمدنبی حبیبی»، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص نقش شهید مرتضی مطهری در ترور حسنعلی منصور پرداخته و از قول او آورده است: «در ملاقاتی که با آیت‌الله سیستانی در چند سال پیش داشتم، گفتم در زمان رعب و یأس رژیم ستمشاهی در سال ۴۲ شهید مطهری بود که جرقه کار مسلحانه در مؤتلفه اسلامی را زد و پیشنهاد اعدام انقلابی حسنعلی منصور را داد که این مطلب حتی موردتعجب آیت‌الله سیستانی بود. این مسئله نشان می‌دهد ابعاد مختلف شخصیتی شهید مطهری مغفول مانده است».
 
این در حالی است که امام خمینی هم به هیچ‌روی مسیر انقلاب را منطبق با مشی مسلحانه نمی‌دانست و ازاین‌‌رو هیچ‌یک از گروه‌های اسلامی نتوانستند اجازه مبارزه مسلحانه با رژیم پهلوی را از ایشان  کسب کنند.
 
شرق با اشاره به عدم وجود سند یا روایت دیگری در تایید ادعای حبیبی، به نقل از پایگاه جامع اطلاع‌رسانی استاد شهید مطهری نوشته است: «آیت‌الله انواری یکی از اعضای شورای فقاهتی آن زمان هیأت مؤتلفه که خود موافق روش نظامی بود و به اتهام مشارکت در ترور «منصور» ۱۵ سال زندان ستمشاهی را متحمل شد، معتقد بوده که «مطهری» توافقی با این مشی نداشت و می‌گفت قبل از آموزش صحیح جوانان انقلابی با توجه به شرایط محیطی، به‌ویژه رونق افکار الحادی در جامعه، این کار نتیجه عکس خواهد داد.»
 
 
 
چرا برای اخلاقی‌‌کردن آدمیان فرمول‌های فقهی وجود ندارد؟
محمدتقی فاضل‌میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در سرمقاله امروز شرق با عنوان «بعثت برای اخلاق»، اخلاق و عقلانیت را گمشده دنیای اسلام در جهان امروز دانسته و پرسیده است که چرا در آموزش‌های دینی موجود، به آن اندازه که برای اعمال عبادی، تفریعات و تعریف‌های فقهی وجود دارد، برای اخلاقی‌‌کردن و تنظیم روابط درست آدمیان فرمول‌های فقهی وجود ندارد؟

او که جان و جوهر اخلاق و مکارم اخلاقی را روابط صحیح انسانی دانسته، بر این باور است که در جامعه‌ای که به‌جای عفو و گذشت، خشونت و برخورد اصل شود، عبادت آن نیز بی‌روح و بی‌ثمر خواهد بود.
 

 
 
سیره پیامبر، دوای درد جامعه اسلامی
شرق در صفحه 1 یادداشت علی‌اکبر گلقندشتی، پژوهشگر با عنوان «نفی خشونت در اخلاق پیامبری» را به چاپ رسانده و جامعیت رسول خدا(ص) را دلیلی بر دشوار و حتی ناممکن کردن معرفی ایشان به وسیله متفکران اسلامی دانسته است.
 
او با تصریح بر اینکه در کتاب‌های تاریخی و سیره پیامبر، هیچ‌گونه برافروختگی و پرخاش از ایشان در مقابل مسخره کنندگان بیان نشده، از جلوه کردن این ویژگی پیامبر(ص) با توجه به وضعیت کنونی ما در جهان اسلام و حتی در وضعیت کل دنیا، نوشته است.
 
نویسنده این یادداشت، وضعیت امت اسلام را مانند افراد گرفتار در مرداب دانسته و تنها مرهم و دارو برای درمان این مشکلات را یادگرفتن «اخلاق پیامبری»دانسته است.
 
 
 
رئیس‌جمهوری: نباید ذهن نویسندگان را متوجه صد جای نظارتی کرد
این روزنامه در صفحه 3 گزارشی از سخنان رئیس‌جمهوری در آیین گشایش بیست و نهمین نمایشگاه کتاب منتشر ساخته و از قول او کتاب و فرهنگ را به‌عنوان قدرت نرم و وسیله ارتباط با ملت‌ها و دولت‌های دیگر دانسته است.

رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه «نباید دولت در هر کاری دخالت کند»، تأکید کرد: «دولت برنامه‌ریز و سیاست‌گذار است و البته نظارت هم باید داشته باشد اما همین نظارت هم باید از طریق مردم باشد. باید کاری کنیم که کتاب واقعا تراوش ذهن و اندیشه و تجربه یک اندیشمند باشد، نه اینکه هرگاه خواست قلم به کاغذ ببرد، ذهنش متوجه صد جای نظارتی شود».
 

رئیس‌جمهوری همچنین با اشاره به سخن دیروز رهبر انقلاب در انتقاد از عدم تحمل مخالف، گفته است: «نقاد را دستگیر نمی‌کنند، نقاد را به زندان نمی‌برند، نقاد یک نعمت است البته من نمی‌خواهم بگویم کسی در پوشش نقد دروغ بگوید، اتهام بزند و قدرت ملی را تضعیف کند، این نقادی نیست. اما آن کس که دلسوزانه نقادی می‌کند، نباید کتاب، نوشتار و شعر او گرفتار پیچ و خم شود».
 
 
 
تعالیم دینی و برابری و تساوی
روزنامه شرق در صفحه 20 یادداشت «فریده غیرت»، وکیل دادگستری درباره «نامه زنان بازیگر سیما و خواسته‌هایشان» را منعکس ساخته و زیر عنوان «قانون تبعیض‌آمیز، خشونت می‌آفریند»، آورده است: «خشونت گاه با یک عمل فیزیکی مثل ضرب‌وشتم همراه است، گاه از طریق یک کلام صورت می‌پذیرد و گاه با دریغ‌کردن توجه و اعتنا از دیگری اتفاق می‌افتد.»
 

او با اشاره به نامه اعتراضی برخی از بازیگران زن به معاون صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران درباره اعمال تبعیض علیه آنها توسط کارگردان‌ها و به قول آنان «مافیایی» در این سازمان، نوشته است: «برای رفع تبعیض و ایجاد تساوی بین همه گروه‌ها و اقشار اجتماعی، نه مردبودن صرف، نه قوی‌بودن صرف و نه سایر ویژگی‌های ظاهری افراد نمی‌تواند مؤثر باشد. این همان چیزی است که در تعالیم دینی ما نیز بر آن تأکید شده است، یعنی ایجاد برابری و عمل براساس تساوی بین افراد براساس ذات آنها.»
 
 
 
دیگر عناوین برگزیده «شرق» امروز:
 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور: حرفی از تعطیلی گشت نامحسوس نزده‌ام/ تمام مأموریت‌های در حال اجرای پلیس، قانونی و جزء وظایف آنان است.
 
 
سرلشکر فیروزآبادی: طرح امنیت اخلاقی هنجارشکنان را نگران و اشخاص و جریان‌های غرب‌گرا و مروجان بی‌بندوباری در جامعه را منفعل کرده است به گونه‌ای که به اظهارنظرهای متناقض و در تضاد با قانون و احکام اسلام پرداخته‌اند.
 

آیت‌الله مکارم‌شیرازی: مفاسد اخلاقی زیاد شده است و از در و دیوار مفاسد می‌ریزد؛ حوزه باید در مقابل این مفاسد بایستد./ گاهی از دادگاه ویژه پیش ما می‌آیند و از مشکلات می‌گویند؛ یقین بدانید دست‌هایی است که می‌خواهند در حوزه نفوذ و افراد را از نظر فکری و اخلاقی منحرف کنند؛ سیاستمداران خارجی گفته بودند ما از دو راه حوزویان و مداحان می‌توانیم در مردم ایران نفوذ کنیم و وضعشان را بر هم بزنیم؛ باید مراقب بود.
 
 
 
 

شرق در شماره امروز به ادعای دبیرکل حزب مؤتلفه درباره نقش شهیدمطهری در اقدام مسلحانه علیه رژیم شاه پرداخته و در کنار انعکاس سخنان رئیس جمهوری در افتتاحیه نمایشگاه کتاب، از مبعث پیامبر اسلام نوشته است.مرور مطبوعات/ ‌‌چهار‌شنبه 15 اردیبهشت / روزنامه شرق

مطالب مرتبط
درج دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.